ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Λιονέλ Μέσι, ένας «μάγος» ετών 34! (vids)

Ο Λιονέλ Μέσι κλείνει σήμερα (24/6) τα 34 του χρόνια, σε μια καριέρα γεμάτη γκολ, επιτυχίες και άπειρες στιγμές μαγείας με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Λιονέλ Μέσι, ένας «μάγος» ετών 34! (vids)

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Ιουνίου του 1987. Στο Ροζάριο της Αργεντινής εκείνη τη στιγμή ακούστηκε το κλάμα ενός μωρού. Ένα κλάμα που θα έφερνε δάκρυα, άλλοτε χαράς κι άλλοτε λύπης, σε εκατομμύρια ανθρώπους αν τον κόσμο μερικά χρόνια αργότερα. Ήταν η στιγμή της γέννησης του Λιονέλ Μέσι. Ο πατέρας του, Χόρχε, ήταν εργάτης σε εργοστάσιο και η μητέρα του, Σίλια, καθαρίστρια, ενώ ο ίδιος ήταν το τρίτο από τα τέσσερα συνολικά παιδιά της οικογένειας. Αν μη τι άλλο η παιδική του ηλικία είχε δυσκολίες. Μέχρι τα 14 του ζούσε σε ένα χαμόσπιτο ενός ορόφου και μοιραζόταν το δωμάτιο του με την μικρή αδερφή του, Μαρία Σολ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το ξεκίνημα και η… εκτόξευση στην Μπαρτσελόνα

Μόνη διέξοδος του το ποδόσφαιρο, με το όποιο άρχισε να ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία. Στα 7 του βρέθηκε στη Νιούελς Ολντ Μπόις, την πρώτη του αγάπη. Έξι χρόνια αργότερα, η Μπαρτσελόνα εντυπωσιασμένη από τις εμφανίσεις τον κάλεσε στη Βαρκελώνη να δοκιμαστεί. Το περίφημο συμβόλαιο της… χαρτοπετσέτας έφερε την υπογραφή του και τη μετακόμιση του στην Ισπανία. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν κάνει την πιο ανθρώπινη προσέγγιση. Βλέπετε, ο Μέσι από τα 11 του είχε διαγνωστεί με ορμονικό πρόβλημα, το οποίο δεν θα του επέτρεπε να ψηλώσει αρκετά. Οι Καταλανοί κάλυψαν τα έξοδα της θεραπείας του και τον έπεισαν.

Στη «Μασία», ο Αργεντινός απλά άφησε άπαντες άφωνους με το ταλέντο του. Στα 17 του ήρθε η στιγμή να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ήταν η πρώτη από τις 778 συμμετοχές του μέχρι σήμερα, αριθμός που τον φέρνει στην κορυφή της λίστας των «μπλαουγκράνα». Σχεδόν στα 18 του πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στην Αλμπαθέτε από ασίστ του Ροναλντίνιο, που τον είχε πάρει ως προστατευόμενο του. Πλέον, ο Μέσι έχει φτάσει τα 672 τέρματα, όντας πρώτος και σε αυτή τη λίστα για τους Καταλανούς. Παράλληλα, μετράει και 305 ασίστ, όντας και… δημιουργός πέρα απ’ όλα τα άλλα απίθανα πράγματα που κάνει στο γήπεδο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τα κατορθώματα του Μέσι

Το να απαριθμήσει κανείς τα κατορθώματα του δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 6 Χρυσές Μπάλες (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019), αλλά και ισάριθμα χρυσά παπούτσια (2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17, 2017/18, 2018/19). Έχει αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη από την UEFA δύο φορές (2009, 2015), αλλά και ο κορυφαίος παίκτης της τελευταίας 20ετίας από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Παράλληλα, με την Αργεντινή έχει δύο ατομικούς τίτλους, του MVP σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2014) κι ένα Copa America (2015), παρότι δεν τα κατέκτησε. Αυτό είναι και το μόνο πράγμα το οποίο ακόμη τον «πληγώνει». Όσο κι αν προσπαθεί δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει έναν τίτλο με την «Αλμπισελέστε». Κι ας έχει συνολικά 34 τρόπαια με την Μπαρτσελόνα, ο ίδιος θέλει όσο τίποτα έστω ένα με τη χώρα του.

Το αν θα το πετύχει, μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Ωστόσο, αν μπορεί κάποιος να πάει κόντρα στη λογική και να «μαγέψει» για μια ακόμη φορά αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι. Αυτός για τον οποίο ο Μαραντόνα κάποτε είχε πει: «Βρήκα τον άνθρωπο που θα πάρει τη θέση μου στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Λιονέλ Μέσι το όνομά του. Είναι ήδη ο κορυφαίος και θα γίνει ακόμα καλύτερος».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ