ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Γκορέτσκα είναι το επιτυχημένο παράδειγμα wonderkid!

Ο Γκορέτσκα έσωσε το... τομάρι των Γερμανών λίγα λεπτά πριν τον αποκλεισμό και θυμηθήκαμε την πορεία του από την Μπόχουμ, μέχρι να γίνει ο «νέος Μπάλακ».

Ο Γκορέτσκα είναι το επιτυχημένο παράδειγμα wonderkid!

Το ταλέντο του Λέον Γκορέτσκα ήταν εμφανές από πολύ μικρή ηλικία. Από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Μπόχουμ, ολόκληρη η Γερμανία πίστευε πολύ σε αυτόν. Ωστόσο η μετάβαση από μεγάλο ταλέντο σε παίκτης παγκοσμίου κλάσης δεν είναι το πιο ομαλό πράγμα στον κόσμο. Ο Λέον όμως δούλεψε και παρά τις δυσκολίες, μπορεί πλέον να θεωρηθεί άξιος του ονόματος ο «νέος Μπάλακ».

Τα… βάσανα στην Μπόχουμ και η επιλογή της Σάλκε

Γέννημα-θρέμμα του Μπόχουμ, από τα 6 του εντάχθηκε στις ακαδημίες της ομάδας. Γνωστή για τα ταλέντα της, η ομάδα της Βεστφαλίας ήταν ένα σωστό μέρος για να ωριμάσει ο Γκορέτσκα. Μόλις στα 17 του, ο Λέον ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα. Σε μια κάκιστη χρονιά που ελάχιστοι στην ομάδα θα θέλουν να θυμούνται, ο νεαρός μέσος ήταν αυτός που τους κράτησε στην δεύτερη κατηγορία.

Σχεδόν αμέσως, μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη έσπευσαν να τον αποκτήσουν. Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου του τρεμπλ(!) έκαναν γνωστό το ενδιαφέρον τους. Ο Γκορέτσκα όμως σκέφτηκε με τον σωστό τρόπο. Από το να «χαθεί» μέσα στα τρομακτικά ρόστερ των προαναφερθέντων, προτίμησε να κάνει μόνο ένα βήμα. Μέσα στο καλοκαίρι, η Σάλκε ανακοίνωνε την απόκτηση του.

Οι «βασιλικοί μπλε», εκείνη την περίοδο ήταν η σωστή επιλογή. Παίζοντας ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των νέων, ο Γκορέτσκα θα είχε την κατάλληλη εξέλιξη στο παιχνίδι του. Και η επιλογή του αποδείχθηκε πέρα για πέρα σωστή. Μπορεί η πορεία της Σάλκε μέσα στο πέρασμα των ετών να ήταν φθίνουσα, όμως ο ίδιος ανέβαζε ολοένα και περισσότερο το παιχνίδι του. Μαζί με τον Μαξ Μέγερ, συνέθεσαν ένα από τα πιο fun to watch δίδυμα στη Γερμανία. Οι δύο νεαροί παίκτες ήταν τα επόμενα μεγάλα ταλέντα της χώρας και μαζί συνεργάζονταν άρτια. Και δεν άργησε πολύ η ώρα που έκριναν πως έπρεπε αν αποχωρήσουν.

Η πρόκληση της Μπάγερν και το… τανκ Γκορέτσκα!

Μετά από 4 και κάτι σεζόν χωρίς τρόπαιο και με την ομάδα να έχει ξεκινήσει να υστερεί σε ποιότητα, ήρθε η μεγάλη απόφαση. Αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε και οι «βασιλικοί μπλε» θα τον έχαναν χωρίς αντίτιμο. Ακόμα χειρότερα, προορισμός τους θα ήταν η Μπάγερν. Έξαλλος, ο τότε μεγαλομέτοχος της ομάδας, Κλέμενς Τόνις, ήθελε να τον αφήσει στην εξέδρα για τους υπόλοιπους 5 μήνες. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα ήταν «πυροβολισμός στα πόδια» της ομάδας του, η οποία θα υστερούσε σημαντικά σε ποιότητα.

Τελικά, μετά την σύντομη πορεία της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2018, επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου και ανακοινώθηκε από την πρωταθλήτρια Μπάγερν. Η πρώτη του χρονιά, αν και άκρως επιτυχημένη, ξεθώριασε μπροστά στην δεύτερη. Η σεζόν του κορονοϊού, έμελλε να μείνει γνωστή στην ιστορία της Μπάγερν ως η σεζόν που τα πήραν όλα. Πραγματικά όλα. Ενώ, στο διάστημα της καραντίνας οι περισσότεροι έμεναν στα σπίτια τους, ο Γκορέτσκα μάλλον… ξεχάστηκε σε κάποιο γυμναστήριο.

Γυρνώντας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, έκπληκτοι οι συμπαίκτες του αντίκρισαν έναν πραγματικό body builder! Αν και ψηλός (1,89 μ.), το σκαρί του Λέον ήταν ιδιαίτερα λεπτό. Οι τραυματισμοί στο παρελθόν ήταν αρκετοί και ο ίδιος σκέφτηκε πως έπρεπε να γυμναστεί περισσότερο για να τους περιορίσει. Και όχι απλά γυμνάστηκε, το παράκανε. Θηριώδης πλέον και πιο δυνατός από ποτέ, ήταν καταλυτικός για τους Βαυαρούς το 2019/20. Ανίκητος στον αέρα, με τρομακτικά δυνατά σουτ και την ίδια καλή όραση στο γήπεδο, ο ρόλος του ήταν τεράστιος στον θρίαμβο του Φλικ.

Το συμβόλαιο που άργησε και η νέα (;) πρόκληση

Στο Μόναχο, όπως προαναφέραμε έχει σπουδαία συνεισφορά στην ομάδα, το ίδιο και στην εθνική Γερμανίας. Ωστόσο, αυτό που ζητούσε ήταν ένα νέο συμβόλαιο. Συμβόλαιο το οποίο θα αντικατοπτρίζει τόσο την αξία του, καθώς επίσης και θα τον «δέσει» για αρκετά χρόνια. Έναν χρόνο τώρα όμως, στη Μπάγερν δεν έχει προχωρήσει ιδιαίτερα. Με μόλις 12 μήνες να απομένουν πλέον στη συνεργασία τους, ο Γκορέτσκα κρατάει και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Στην Μπάγερν δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τον χάσουν. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι το σημείο αναφοράς τους στο κέντρο. Η αποχώρηση του δεν νοείται στο Βαυαρικό στρατόπεδο, καθώς δεν υπάρχουν και αρκετές εναλλακτικές επιλογές. Όμως, αντιμετωπίζοντας πλέον Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και ομάδες από την Αγγλία, η ανανέωσή του δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Και με εμφανίσεις όπως η χθεσινή με την Γερμανία κόντρα στην Ουγγαρία, μόνο βοήθεια δεν προσφέρουν στην Μπάγερν. Η αξία του ήδη ξεπερνάει τα 70 εκατομμύρια ευρώ και με τους πάντες στα πόδια του, η τελική επιλογή είναι στο χέρι του. Άραγε θα επιλέξει να φύγει ή θα παραμείνει αιώνιος πρωταθλητής Γερμανίας; Το σίγουρο είναι πως η Μπάγερν έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να «δέσει» αυτόν που «δένει» το κέντρο της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ