ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Πετάνε οι Ολλανδοί; ΟΧΙ όταν υπάρχουν οι Τσέχοι (vid)

Η Τσεχία προσγείωσε ανώμαλα τους «ιπτάμενους Ολλανδούς», καθώς επικράτησαν με 2-0 και προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του EURO 2020.

Πετάνε οι Ολλανδοί; ΟΧΙ όταν υπάρχουν οι Τσέχοι (vid)

Στο πλαίσιο της φάσης των «16» του EURO 2020, η Ολλανδία αντιμετώπισε την Τσεχία. Οι Τσέχοι μπλόκαραν με άψογο τρόπο τη δημιουργία των «οράνιε» στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήταν ακίνδυνοι μπροστά. Στην επανάληψη, όμως, μία αποβολή του Ντε Λιχτ έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ζίλχαβι. Έτσι, οι «ιπτάμενοι Ολλανδοί» κατέρρευσαν με παίκτη λιγότερο και ηττήθηκαν με 1-0.

Η Τσεχία προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του EURO και θα αντιμετωπίσει τη Δανία για ένα εισιτήριο στην τετράδα. Ας σημειωθεί ότι το 2012, η Τσεχία αποκλείστηκε στα προημιτελικά ενώ το 2004 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

TO ΜΑΤΣ

Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι βάζοντας τεράστια ένταση σε κάθε μονομαχία στο γήπεδο. Η Ολλανδία δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει τη μπάλα και έτσι απείλησαν για πρώτη φορά με μία μεγάλη μπάλα από πίσω του Μπλιντ. Ο προωθημένος Ντάμφρις ήταν ο αποδέκτης της αλλά η προσπάθεια του κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Οι «οράνιε» είχαν κυριαρχήσει στο 2ο δεκάλεπτο του αγώνα, καθώς όλοι οι παίκτες της από τη μέση μπροστά έκαναν κάθετε κινήσεις δημιουργώντας ανισορροπία στην άμυνα των Τσέχων.

Οι Τσέχοι κατάφεραν μετά το 20΄ να ισορροπήσουν το ματς προβληματίζοντας τη δημιουργία της ομάδας του Ντε Μπουρ. Η Τσεχία κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο όσο περνούσε η ώρα και ο Μπαράκ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 37ο λεπτό. Ωστόσο, ο Ντε Λιχτ κάλυψε τον Μπλιντ και μπλόκαρε τη μπάλα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Συνοψίζοντας, η ομάδα του Ζίλχαβι ήταν άριστα διαβασμένη αναγκάζοντας τους «ιπτάμενους Ολλανδούς» σε ανεπιτυχή γεμίσματα από πίσω. Από την άλλη πλευρά, η Τσεχία αδυνατούσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, όποτε της δινόταν η ευκαιρία.

H κόκκινη του Ντε Λιχτ έκρινε ένα ολόκληρο παιχνίδι

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Ολλανδία έφτασε μία ανάσα από το 1-0 αλλά ο Βάτσλικ πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Μάλεν.

Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα μεταφέρθηκε στα αντίπαλα καρέ. Ο Ντε Λιχτ στην προσπάθεια του να διώξει έχασε την ισορροπία του και χρησιμοποίησε το χέρι του για να μη φύγει ο Σικ μόνος του απέναντι στον Στεκέλεμπουργκ. Έτσι, με τη χρήση του VAR, ο Ντε Λιχτ αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Αυτή η εξέλιξη επηρέασε την εικόνα του αγώνα. Μετά το 57΄, ήταν η Τσεχία πια η ομάδα με την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Ζίλχαβι άγγιξε με τη σειρά της το 1-0 στο 65ο λεπτό, με τον Καντεράμπεκ να βλέπει τον Ντλαμφρις να αποτρέπει την παραβίαση της ολλανδικής εστίας με προβολή.

Τελικά, οι Τσέχοι αξιοποίησαν την αριθμητική τους υπεροχή στο 68΄. Ειδικότερα, από στατική φάση, οι Ολλανδοί έμεναν να κοιτάνε και ο Χόλες παίρνοντας τη δεύτερη μπάλα σκόραρε με το κεφάλι για 1-0.

Η Ολλανδία έψαχνε αντίδραση αλλά έμοιαζε συγχυσμένη με παίκτη λιγότερο. Οι κενοί χώροι, προϊόν και της κούρασης δημιουργούνταν πιο εύκολα και τελικά η Τσεχία σκόραρε το δεύτερο τέρμα της. Ειδικότερα, ο Χόλες με ένα κοντρόλ ακύρωσε 2 αμυντικούς της Ολλανδίας και γύρισε για τον Σικ, ο οποίος πλάσαρε για το 2-0.

Αυτό το γκολ στην ουσία διέλυσε κάθε αμφιβολία για την ομάδα που θα έπαιρνε την πρόκριση. Έτσι, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση χωρίς κάποια άλλη φάση και με την Τσεχία να πανηγυρίζει μία μεγάλη πρόκριση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ