ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Στην Ισπανία η ματσάρα, στην Κροατία το χειροκρότημα! (vid)

Τι παιχνίδι και αυτό! Η Ισπανία ήταν 3-1 μπροστά στο σκορ και η Κροατία λίγο πριν το φινάλε το έκανε 3-3. Εν τέλει οι Ίβηρες επικράτησαν 5-3 στην παράταση!

Στην Ισπανία η ματσάρα, στην Κροατία το χειροκρότημα! (vid)

Είναι παιχνίδια που γράφουν ιστορία. Είναι ματς που δεν ξεχνιούνται! Σίγουρα μέσα σε αυτά θα βρίσκεται από εδώ και πέρα αυτό μεταξύ της Ισπανίας και της Κροατίας για το Euro 2020.

Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν με σκορ 5-3 στην παράταση και έτσι πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά, όπου ήδη περιμένουν τον αντίπαλό τους για τους «8». Αλλά σημασία έχει να αναφέρουμε πως οι Βαλκάνιοι πούλησαν πολύ ακριβά το… τομάρι τους.

Και αυτό γιατί αν και ήταν 3-1 πίσω στο σκορ στην κανονική διάρκεια του ματς, κατάφεραν μέσα σε μερικά λεπτά από το 85′ μέχρι και το 92′ να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (3-3) και να το στείλουν στην παράταση. Εκεί αν και έχασαν μερικές καλές ευκαιρίες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε που πήραν την πρόκριση, επικρατώντας με σκορ 5-3!

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ισπανία έδειξε ότι εκείνη θα έχει τον έλεγχο του αγώνα. Εκείνη θα κάνει κουμάντο. Η Κροατία ήταν βολεμένη στο να δίνει χώρο και να περιμένει να «χτυπήσει» σε κάποια κόντρα επίθεση. Όσο περνούσε ο χρόνος οι «φούριας ρόχας» πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο σε κάποιο τέρμα. Χαρακτηριστική η χαμένη ευκαιρία του Κόκε, μετά από απίθανη κάθετη πάσα του Ρόντρι.

Αλλά σαν μην έφτανε αυτό η Ισπανία σημείωσε γκολ. Αλλά σε λάθος εστία. Τη δική της. Ο Ρόντρι πάσαρε πίσω προς τον Ουνάι Σιμόν, ο οποίος έπιασε… αέρα και δεν έδιωξε και έτσι στο 20′ η Κροατία πήρε το προβάδισμα. Αλλά δεν κράτησε για αρκετή ώρα η χαρά της. Αν και χρειάστηκαν μερικά λεπτά μέχρι να συνέλθουν οι Ισπανοί εν τέλει ισοφάρισαν με τον Πάμπλο Σαράμπια στο 38′, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Βαλκάνιων.

Στο δεύτερο μέρος η ποιότητα της Ισπανίας έκανε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Οι Ίβηρες σημείωσαν το γκολ που τους έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τον Αθπιλικουέτα στο 57′ με τον Φεράν Τόρες να τον βρίσκει με πολύ όμορφη σέντρα και τον μπακ της Τσέλσι να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας με κοντινή κεφαλιά την πιο κατάλληλη στιγμή. Η Κροατία κάπου εκεί σκέφτηκε ότι πρέπει να βγει πιο μπροστά. Αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν.

Και το πλήρωσε λίγο αργότερα μιας και ο Φεράν Τόρες αυτή τη φορά δεν ήταν… σερβιτόρος, αλλά εκτελεστής. Στο 76′ ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Όλα έδειχναν σχεδόν τελειωμένα. Ωστόσο, οι Κροάτες πίεσαν με ό,τι δυνάμεις είχαν και τα έπαιξαν όλα για όλα. Κάπως έτσι μείωσαν μετά από… στραβοκλωτσιές σε 3-2 με τον Όρσιτς στο 85′. Αλλά δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και το έκαναν με τον Πάσαλιτς στο 92′ όταν ο έμπειρος φορ με ωραία κεφαλιά έκανε το 3-3 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί οι Κροάτες μπήκαν με φόρα και… αποφασισμένοι. Αλλά είδαν τον Σίμον να τους λέει «όχι» όταν έπρεπε. Επεμβάσεις δύσκολες που έδωσαν πόντους στον Ισπανό κίπερ. Και αφού δεν έγινε εκεί το γκολ η Ισπανία το εκμεταλλεύτηκε στο 100′ και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Μοράτα. Ο Όλμο σέντραρε από τα δεξιά και ο φορ της Γιουβέντους κατέβασε και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κροάτη κίπερ για το 4-3.

Σε μία ακόμη αντεπίθεση στο 103′ η Ισπανία διαμόρφωσε το τελικό σκορ (5-3) με τον Ογιαρθάμπαλ από κοντά να μην λαθεύει και να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του σε ένα απίθανο ματς!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ