ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Μπαπέ καβάλησε το καλάμι και «εξαφανίστηκε» στο Euro!

Ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν σκιά του εαυτού καθόλη τη διάρκεια του Euro 2020 και ο μοιραίος παίκτης στον αποκλεισμό-σοκ των «Τρικολόρ»

Ο Μπαπέ καβάλησε το καλάμι και «εξαφανίστηκε» στο Euro!

Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η ποιότητα και η κλάση του Κιλιάν Μπαπέ. Έχουμε δει και έχουμε θαυμάσει τι μπορεί να κάνει μέσα στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου. Ο 23χρονος Γάλλος αποτελεί ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του Euro 2020 και όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Μόνο που σε αντίθεση με ό,τι μας είχε συνηθίσει μέχρι στιγμής αυτή τη φορά ήταν απογοητευτικός. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ενσωματώθηκε στην εθνική είχε μια συμπεριφορά κάπως υπεροπτική. Έδειχνε να τον απασχολεί περισσότερο ο εαυτός τους παρά το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση. Τελικά όλο αυτό καθρεφτίστηκε απόλυτα και στο γήπεδο. Ο Μπαπέ ήταν κακός και έκλεισε τη διοργάνωση με το χειρότερο τρόπο.

Χωρίς γκολ σε τέσσερα παιχνίδια

Η Γαλλία κατέβηκε στο Euro 2020 ως το απόλυτο φαβορί. Ο βασικότερος λόγος που της έδινε αυτό τον τίτλο ήταν το… διαστημικό ρόστερ της. Παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε κάθε γραμμή δημιουργούσαν ένα σύνολο χωρίς εμφανής αδυναμίες. Ανάμεσα σε αυτό τον συνωστισμό αστεριών, εκείνο που έλαμπε περισσότερο ήταν σίγουρα ο Κιλιάν Μπαπέ. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί ακόμα να μην έχει κλείσει ούτε τα 23 όμως έχει ήδη πετύχει πάρα πολλά. Οι περισσότεροι βλέπουν στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Έναν παίκτη με το ταλέντο και τα προσόντα να αφήσει εποχή.

Όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνομα του Μπαπέ δεν ήταν καθόλου άδικος. Για κάποιον που βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους στον κόσμο από τα 18 είναι κάτι λογικό. Ειδικά όταν μέχρι στιγμής μετράει 162 γκολ καριέρας και πάνω από δέκα τίτλους μαζί -φυσικά- με το Μουντιάλ του 2018. Όταν λοιπόν κάποιος έχει θέσει από μόνος του τόσο ψηλά τον πήχη είναι επόμενο οι απαιτήσεις να βρίσκονται πάντα στον… θεό. Κι ενώ ο Μπαπέ συνήθως ανταποκρίνεται δεν μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο συνέβη και στο Euro 2020. Μπαπέ Γαλλία

Τα μηδέν γκολ σε σύνολο τεσσάρων αγώνων είναι ένα στατιστικό που χτυπάει άσχημα στο μάτι. Όμως η αλήθεια είναι ακόμη πιο σκληρή. Η παρουσία του Γάλλου επιθετικού στη διοργάνωση ήταν απογοητευτική. Σε κάθε παιχνίδι. Κορυφαία του στιγμή είναι ένα… ακυρωμένο γκολ κόντρα στη Γερμανία στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Από εκεί και πέρα τίποτα. Οι δύο ασίστ που μοίρασε ήταν σταγόνα στο ωκεανό μπροστά στην συνολική του εικόνα ή οποία ήταν συνολικά αρνητική.

Με αποκορύφωμα φυσικά την τραγική εμφάνιση κόντρα στην Ελβετία που κόστισε στην ομάδα του τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Εκεί ο Μπαπέ αφού σπατάλησε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες, έχασε και το κρισιμότερο πέναλτι του αγώνα. Όμως δεν θα κάναμε όλη αυτή τη κουβέντα αν επρόκειτο μόνο για ένα ματς. Σε κανένα σημείο του Euro δεν είδαμε τον παίκτη περιμέναμε να δούμε. Αύτη είναι η αλήθεια.

Τέτοιο Instagram έχεις ξαναδεί; Πάμε στοίχημα όχι! Οι… εικόνες μιλάνε από μόνες τους! 

Με το μυαλό πάνω από το κεφάλι

Προφανώς ο Μπαπέ δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο ούτε σταμάτησε να είναι παιχταράς. Η κακή αγωνιστική του εικόνα έχει εξωαγωνιστικές αφετηρίες. Γενικότερα τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια αρκετά υπεροπτική συμπεριφορά από τον νεαρό Γάλλο. Από την αδιάφορη παρουσία του σε κάποια φιλικά της εθνικής, σε μανούρες με συμπαίκτες του και σίριαλ σχετικά με την παραμονή του στην Παρί. Ο Μπαπέ ίσως έχει αρχίσει να πιστεύει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εκείνον όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής όμως έχει ακόμα πολλά να αποδείξει.

Πολλά καρβέλια να φάει για να θεωρείται διάδοχος του Μέσι και του Κριστιάνο. Διότι ο συγκεκριμένος τίτλος είναι κάτι παραπάνω από βαρύς και για να τον δικαιούσαι πρέπει να το αποδεικνύεις κάθε μέρα. Όλοι συγκρίνουν τα γκολ που έχει σημειώσει ο Μπαπέ με αυτά που είχαν σημειώσει τα δυο ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου σε αντίστοιχες ηλικίες. Μόνο που πολλοί ξεχνάνε να δουν και σε ποιες ομάδες έπαιζαν οι δύο αυτοί κύριοι όπως και τι τίτλους είχαν κατακτήσει. Μπαπέ

Ο Μπαπέ μεγαλώνοντας αρχίζει και επιδεικνύει μια αλαζονεία. Κάτι που από μόνο του δεν είναι κακό, πρέπει όμως να συνοδεύεται και από τις ανάλογες εμφανίσεις. Παντού και πάντα. Γιατί και ο Κριστιάνο έχει δείξει κατά καιρούς αλαζονική και υπεροπτική συμπεριφορά αλλά ποιος να του πει τι; Τα όσα έκανε μέσα στο γήπεδο του έδιναν το ελεύθερο να κάνει και να λέει ό,τι θέλει.

Ακόμα κι αν τον αντιπαθούσες δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις. Ο Μπαπέ από την άλλη πήγε στο Euro με μια από τις καλύτερες -βάσει ρόστερ- εθνικές όλων των εποχών και ακόμα τον ψάχνουμε. Καλά λοιπόν τα ‘’μη μου μιλάτε’’, τα ‘’ξέρετε ποιος είμαι εγώ” και τα ‘’δεν σας βλέπω’’ αλλά αν δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις καλύτερα να μην τα λες. Γιατί να μιλάνε ξέρουν πολλοί όμως να πράττουν αναλόγως μπορούν λίγοι.

Δεν νιώθει άνετα στην Παρί ο Μπαπέ

Είναι φανερό πως ο Μπαπέ δεν νιώθει πλέον άνετα στην Παρί και πιθανότατα από εκεί ξεκινούν όλα. Για έναν παίκτη που έχει σκοπό να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών απαγορεύεται να μένει στάσιμος. Και η αλήθεια είναι πως μετά από μια τετραετία στο Παρίσι έχει έρθει η ώρα για νέες περιπέτειες. Το Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήρθε, το γαλλικό πρωτάθλημα είναι το πέμπτο σε δυναμική στην Ευρώπη και οι φιλοδοξίες του Μπαπέ κουτουλάνε σε τοίχο.

Το επόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του λήγει και η παραμονή του κάθε άλλο παρά σίγουρη μπορεί να θεωρείται. Ο ίδιος με δηλώσεις του αφήνει συνέχεια υπόνοιες φυγής και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί είναι πως ο παίκτης βλέπει το μέλλον του μακριά από το Παρίσι. Σε μια ομάδα και ένα πρωτάθλημα που θα του προσφέρει ό,τι χρειάζεται ένας παίκτης που επιθυμεί να αφήσει ανεξίτηλο το όνομά του στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Προφανώς οι πρωτευουσιάνοι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ότι θα τον χάσουν. Αν όμως ο ίδιος επιμείνει θα αναγκαστούν να τον πουλήσουν φέτος γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη να τον χάσουν ελεύθερο. Το φλερτ με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι διαχρονικό και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα ο Μπαπέ θα καταλήξει εκεί. Βέβαια όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα κάτι τέτοιο μοιάζει σχεδόν απίθανο.

Οι «Μερέχνες» δεν φαίνεται να έχουν το ποσό που απαιτείται για μια τόσο μεγάλη μεταγραφή. Σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση του Μπαπέ από την Παρί δεν θα είναι μια καθόλου απλή υπόθεση. Αυτό που δεν χωράει καμία αμφιβολία είναι πως η ώρα αυτή πλησιάζει. Εκτός αν τελικά η Παρί τον πείσει ότι το νέο αγωνιστικό της πρότζεκτ είναι αυτό που θα οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Ό,τι κι αν συμβεί ένα είναι σίγουρο. Οι εμφανίσεις του στο Euro ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του. Η απάντηση πρέπει και οφείλει να είναι ηχηρή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ