ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Ελβετικός σουγιάς «κάρφωσε» τη Γαλλία! (vid)

Στη διαδικασία των πέναλτι, η Ελβετία έκανε το θαύμα της νικώντας τη Γαλλία, με τον Κιλιάν Μπαπέ να είναι ο μοιραίος παίκτης των «τρικολόρ»!

Ελβετικός σουγιάς «κάρφωσε» τη Γαλλία! (vid)

Η πιο χορταστική αγωνιστική ημέρα στο Euro. Μετά το φοβερό ματς της Κροατίας με την Ισπανία και το ματς Γαλλία-Ελβετία προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Αλλά εδώ δεν προκρίθηκε το φαβορί… Μιας και οι Ελβετοί πήραν μεγαλειώδη πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι πετώντας εκτός Euro τους Γάλλους! Απίθανο ματς, με την Ελβετία να γυρίζει από το 3-1 και άντεξε. Μοιραίος ο Κιλιάν Μπαπέ που έχασε το τελευταίο πέναλτι!

To ματς

Η Γαλλία ξεκίνησε αγχωμένη το παιχνίδι. Ήταν το φαβορί και έπρεπε να το αποδείξει στο χορτάρι. Αυτό την έκανε νευρική στο ξεκίνημα και έδωσε το δικαίωμα στην Ελβετία να κάνει αισθητή την παρουσία της. Και ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε γκολ του Σεφέροβιτς στο πρώτο τέταρτο. Έκανε ωραία κεφαλιά νικώντας κατά κράτος τον Λενγκλέ.

Οι «τρικολόρ» ανέβηκαν και έκαναν δυο καλές φάσεις με σουτ των Μπαπέ και Ραμπιό. Ειδικά η προσπάθεια του μέσου της Γιουβέντους ήταν η πιο απειλητική, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Η αμυντική λειτουργία των Ελβετών δεν άφησε τους σούπερ σταρ του Ντεσάν να κάνουν παιχνίδι. Κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Γαλλία

Τρελό δεύτερο ημίχρονο

Ο ρυθμός ανέβηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γαλλία ανέβασε στροφές, αλλά παραλίγο να το πληρώσει. Καθώς οι Ελβετοί κέρδισαν πέναλτι με τον Ζούμπερ. Ο Γιορίς όμως έπιασε το πέναλτι του Ροντρίγκες. Δυο λεπτά μετά από αυτό, ο Μπενζεμά ισοφάρισε και επανέφερε την καρδιά των Γάλλων πίσω στη θέση της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε κι άλλο γκολ κάνοντας την ανατροπή μόνος του! Με κεφαλιά από το μισό μέτρο έκανε το 2-1. Κάπου εκεί η Ελβετία παρέδωσε πνεύμα, καθώς το γκολ του Καρίμ Μπενζεμά την πήρε από κάτω. Με επακόλουθο να δεχτεί και τρίτο γκολ.

Χαμογέλασε η Γαλλία, αλλά…

Στο 76ο λεπτό ο Πολ Πογκμπά έβαλε το ωραιότερο γκολ της βραδιάς. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τα 30 μέτρα σχεδόν έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ζόμερ για το 3-1. Ο φρενήρης ρυθμός συνεχίστηκε, με την Ελβετία να σκοράρει στο 81′ με τον Σεφέροβιτς ξανά. Πήγε να σοκάρει εκ νέου τους Γάλλους, με τον Γαβράνοβιτς όμως να υποδικνύεται σε θέση οφσάιντ και έτσι δεν μέτρησε το γκολ του. Ο ίδιος όμως στο 90′ ήταν ψύχραιμος και νίκησε τον Γιορίς για το 3-3! Ο Κομάν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και δεν έγινε ο ήρωας των Γάλλων.

Οι Γάλλοι στην παράταση δεν κάθισαν στα καρέ τους και ρίσκαραν. Ο Μπαπέ στο 109′ έχασε ευκαιρία με την μπάλα να πηγαίνει λίγο έξω. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν αστόχησε εξ επαφής στην επόμενη φάση μετά από κάθετη του Πογκμπά. Στο 119′ ο Ζιρού με κεφαλιά πήγε να σκοράρει, αλλά ο Ζόμερ μπλόκαρε και κάπως έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι! Εκεί, οι Ελβετοί ήταν 100% εύστοχοι, με τον Μπαπέ να αστοχεί και να είναι ο μοιραίος. Προκρίθηκαν και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στα προημιτελικά.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Γαβράνοβιτς
1-1 Πογκμπά
2-1 Σαρ
2-2 Ζιρού
3-2 Ακάνζι
3-3 Τουράμ
4-3 Βάργκας
4-4 Κιμπεμπέ
5-4 Μεχμέντι
Άστοχος ο Μπαπέ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ