ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το χαμόγελο του Ουσμάν Ντεμεπλέ έφτασε μέχρι τα… αυτιά όταν είδε την Μπαρτσελόνα να χάνει! (pics/vid)
Εξοργισμένος Τσάβι: «Ο διαιτητής μας απέκλεισε με τα απαίσια λάθη του»
Μπαπέ, πως τους…. διέλυσες – Τα στατιστικά «GOAT» κόντρα στην Μπαρτσελόνα (vid)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Παρί, έκλεισε το σπίτι της Μπαρτσελόνα με Μπαπέ και τεσσάρα! (vid)
Ντόρτμουντ, πας για το θαύμα – Καρυδάτη πρόκριση και “τέζα” η Ατλέτικο (vid)
Παρί για… ριφιφί στο Μοντζουίκ, 1-3 με Βιτίνια και Μπαπέ! (vids)
Αντσελότι… είσαι τρέλα: «Ρεάλ, μην αγχώνεσαι! Παίζουμε στην διοργάνωση μας»
Απίθανη… ζεμπεκιά από Χούμελς και μείωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vid)
Μπαρτσελόνα – Παρί: ΚΟΚΚΙΝΗ ο Αραούχο, 1-1 ο Ντεμπελέ! (vid)
Εφιάλτης για Κέιν αν μείνει ξανά άτιτλος, αλλά θέλει να δείξει… κουλ
Προειδοποιεί ο Αρτέτα – «Επιστρέφουν αυτοί οι δύο! Πάμε για πρόκριση μέσα στο Μόναχο»
Μαγική ενέργεια από τον Γιαμάλ και έτοιμο γκολ στον Ραφίνια για το 1-0 της Μπαρτσελόνα! (vid)
Γιουνάιτεντ, σε διαλύει η Λίβερπουλ – Οι «reds»… παίρνουν τον στόχο του Τεν Χαγκ!
PODCAST: Neverkusen θέλατε; Φιλάκια από Τσάμπι!
H Νιούκαστλ θέλει να φέρει στο Νησί τον επόμενο σέντερ φορ που θα κάνει χαμό!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Στέρλινγκ κουβαλάει στις πλάτες του το όνειρο ενός ολόκληρου έθνους!

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ άκουσε πολλά για τη φόρμα στη φετινή σεζόν είναι όμως αυτός που οδηγεί την Αγγλία όλο και πιο κοντά στο μεγάλο όνειρο.

Ο Στέρλινγκ κουβαλάει στις πλάτες του το όνειρο ενός ολόκληρου έθνους!

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι ένας ποδοσφαιριστής με περισσότερους εχθρούς παρά φίλους. Παρόλο που εδώ και χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους στον κόσμο δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Η αλήθεια είναι πως ο 26χρονος εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα στυλ παιχνιδιού που μπορεί εύκολα να γίνει εκνευριστικό. Πολλές φορές το μυαλό του μοιάζει να κολλάει και να τα κάνει εντελώς μαντάρα στην τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά τα νούμερά του είναι τέτοια που σε κάνει να αναρωτιέσαι που θα έφταναν αν δεν είχε και αυτή την ατέλεια. Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για εκείνον. Μετά από ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα έχασε τη θέση του στη Σίτι ενώ υπήρχαν και σενάρια που τον ήθελαν να μένει εκτός Euro 2020. Ευτυχώς για την Αγγλία τα σενάρια αυτά δεν επαληθεύτηκαν.

Η δύσκολη χρονιά του Στέρλινγκ στη Σίτι

Ένα χρόνο πριν η θέση του Ραχίμ Στέρλινγκ όχι μόνο στο ρόστερ, αλλά στην εντεκάδα της εθνικής Αγγλίας ήταν αδιαπραγμάτευτη. Ο Άγγλος εξτρέμ ήταν ίσως ο σημαντικότερος παίκτης των «Τριών Λιονταριών» μετά τον Χάρι Κέιν. Όμως στο ποδόσφαιρο καμιά φορά ένας χρόνος ισούται με μια αιωνιότητα. Η σεζόν που μας πέρασε δεν ήταν καλή για τον Στέρλινγκ. Για την ακρίβεια ήταν μακράν η χειρότερή του από τότε που ανέλαβε ο Πεπ.

Ο Καταλανός τεχνικός είναι αυτός που απογείωσε τον Στέρλινγκ και τον καθιέρωσε ως έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο. Η επιθετική προσέγγιση και το γρήγορο παιχνίδι από τα πλάγια του ταίριαζαν γάντι με αποτέλεσμα να κάνει καταπληκτικά πράγματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν. Μετά το περσινό στραπάτσο και την εύκολη απώλεια του τίτλου από τη Λίβερπουλ ο Πεπ αναδιαμόρφωσέ το πλάνο του. Είδαμε μια Σίτι πιο σφιχτή που νοιαζόταν ιδιαίτερα για το μηδέν στα μετόπισθεν και δεν έβγαινε στην επίθεση με την ίδια ένταση. Στέρλινγκ Πεπ

Το ότι ένας χαφ -Γκουντογκάν- ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας δείχνει πολλά. Η αλλαγή αυτή είχε αποτέλεσμα καθώς οι «Πολίτες» κατέκτησαν με περίπατο το πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή όμως «κόστισε» στην απόδοση κάποιων παικτών. Πρώτος και καλύτερος ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο 26χρονος Άγγλος δεν «βολεύτηκε» σε αυτή τη νέα προσέγγιση. Οι χώροι δράσεις του περιορίστηκαν, το ίδιο και οι ελευθερίες του. Η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που είχαμε συνηθίσει, ενώ από τα μέσα της χρονιάς έχασε και τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Τα 14 γκολ και οι 12 ασίστ είναι ένας «φτωχός» απολογισμός για έναν παίκτη του επιπέδου του. Η προβληματική αυτή χρονιά δημιούργησε ζητήματα στον Στέρλινγκ. Εκτός από τα διάφορα σενάρια απομάκρυνσής του από το «Έτιχαντ» υπήρξαν και πολλοί που τον ήθελαν εκτός εθνικής. Το ντεφορμάρισμά του σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών και ποιοτικών επιλογών στην επίθεση της Αγγλίας δημιούργησαν αμφιβολίες. Αξίζει ο Στέρλινγκ μια θέση στο Euro 2020; Ευτυχώς για τα «Τρία Λιοντάρια» ο Σάουθγκεϊτ αποφάσισε ότι αξίζει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Από εκτός πλάνων σε ηγέτης

Παρά τα αλλεπάλληλα σενάρια ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στον Στέρλινγκ. Όχι μόνο τον κάλεσε στην αποστολή για το Euro 2020 αλλά του έδωσε και θέση βασικού. Νομίζω ότι ελάχιστοι ήταν αυτοί που πριν την έναρξη της διοργάνωσης περίμεναν να δουν τον Στέρλινγκ στο αρχικό σχήμα. Για τους περισσότερους οι πιο προφανείς επιλογές για τα άκρα της επίθεσης ήταν οι Σάντσο και Φόντεν. Όχι όμως για τον Σάουθγκεϊτ.

Ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ποδοσφαιριστή που είχε κεντρικό ρόλο στα πλάνα του από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι εθνικές είναι κι αυτές… ομάδες. Έχουν τις δικές τους αξίες, τη δική τους ιεραρχία και κυρίως τους δικούς τους προπονητές. Φυσικά η φόρμα και οι εμφανίσεις των παικτών με τα κλαμπ τους παίζουν τεράστιο ρόλο. Όμως καμιά φορά ένας προπονητής μπορεί να επιλέξει έναν παίκτη με μια μέτρια ή κακή χρονιά για την εθνική. Γιατί αυτός ξέρει πως να βγάλει τον καλό του εαυτό, ξέρει τι να ζητήσει από εκείνον και πως θα εξυπηρετήσει το πλάνο του. Στέρλινγκ

Κάπως έτσι ο Στέρλινγκ βρέθηκε στην βασική εντεκάδα του Σάουθγκεϊτ για το ματς με την Κροατία και όλα πήραν το δρόμο τους. Έχοντας σημειώσει τρία από τα τέσσερα γκολ της Αγγλίας στη διοργάνωση, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τα «Τρία Λιοντάρια». Ο άνθρωπος που χάρισε δύο νίκες -άρα και την πρόκριση- στους ομίλους και εκείνος που έβαλε το σημαντικό γκολ στο ντέρμπι κόντρα στους Γερμανούς.

Με τον Κέιν να δυσκολεύεται σημαντικά και τους νεαρούς αστέρες ακόμα «ψαρωμένους» ο Στέρλινγκ είναι αυτός που βγαίνει μπροστά. Που ηγείται. Μάλιστα το κάνει όντας ο παίκτης του ρόστερ που έχει δεχτεί μακράν την περισσότερη και σφοδρότερη κριτική. Δεν είναι μόνο τα γκολ. Οι εμφανίσεις του είναι συνολικά εξαιρετικές. Με όρεξη και διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες βρίσκεται διαρκώς μέσα στο παιχνίδι. Ο απόλυτος mvp των Άγγλων στο τουρνουά.

Η ώρα του Στέρλινγκ

Αυτή τη στιγμή η Αγγλία βρίσκεται στα προημιτελικά. Μάλιστα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο δρόμος για τον τελικό μοιάζει βατός. Όσο μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο για μια ομάδα που έχει συνηθίσει να απογοητεύει. Παρόλα αυτά η Ουκρανία είναι μια αντίπαλος που δεν τρομάζει. Το ίδιο και ο νικητής του ζευγαριού Δανία-Τσεχία που θα βρουν οι Άγγλοι μπροστά τους αν περάσουν στα ημιτελικά. Όσο λοιπόν κι αν έχει έφεση στο να τα κάνει μούσκεμα με αυτές τις διασταυρώσεις, η Αγγλία οφείλει να φτάσει στον τελικό.

Κι από τη στιγμή που αυτός θα γίνει στο Γουέμπλεϊ έχει μια τεράστια ευκαιρία να βάλει τέλος στην μιζέρια που την κυνηγά εδώ και δεκάδες χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις. Ανάλογα μεγάλη είναι η ευκαιρία και για τον Στέρλινγκ. Να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο εμφανίσεων και να είναι αυτός το σημείο αναφοράς στην πρώτη κατάκτηση διεθνούς τροπαίου για τους Άγγλους μετά το 1966. Τέτοιες στιγμές μένουν ανεξίτηλες και καθορίζουν την καριέρα ενός παίκτη. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από μια χώρα η οποία ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο.

Ίσως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για τον Στέρλινγκ να λάβει την αναγνώριση που τόσα χρόνια επιζητεί. Για ένα παιδί που ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει ένας από τους καλύτερους Άγγλους όλων των εποχών κάτι τέτοιο θα συνιστά ύψιστο παράσημο. Κάτι μας λέει πως αν καταφέρει και αποτινάξει από πάνω του όλη αυτή την αρνητική ενέργεια θα δούμε από εκείνον σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Προς το παρόν ένα ολόκληρο έθνος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε εκείνον. Ένα έθνος που πριν ένα μήνα γκρίνιαζε μέχρι και για την κλήση του στην εθνική. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω ο χρόνος στο ποδόσφαιρο κυλάει πιο γρήγορα απ’ ότι στην κανονική ζωή. Θα είναι το Euro 2020 το Euro της εξιλέωσης για τον Ραχίμ Στέρλινγκ; Θα μπορούσε. Αναμένουμε να το διαπιστώσουμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ