ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η ώρα της αντεπίθεσης έφτασε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζέιντον Σάντσο και ετοιμάζεται για ανάλογα δυναμική συνέχεια στο μεταγραφικό παζάρι.

Η ώρα της αντεπίθεσης έφτασε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Τζέιντον Σάντσο είναι επιτέλους παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έπειτα από ένα μεταγραφικό σίριαλ με κουραστικά πολλά επεισόδια οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έκαναν δικό τους έναν παίκτη που τους ανεβάζει επίπεδο. Όπως φαίνεται μάλιστα δεν έχουν καμία πρόθεση να σταματήσουν εδώ. Η απόφαση για ενίσχυση στο κέντρο και στην άμυνα είναι ειλημμένη και οι στόχοι έχουν κλειδώσει. Ραφαέλ Βαράν και Ντέκλαν Ράις ή/και Εντουάρντο Καμαβινγκά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας και οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει. Δύο κινήσεις που αν ολοκληρωθούν αλλάζουν την αγωνιστική δυναμική και τις φιλοδοξίες του κλαμπ.

Ένα happy end που είχε μεγάλη ανάγκη

Επειδή ως γνωστόν την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες θα μας επιτρέψετε να ξεκινήσουμε με τον Τζέιντον Σάντσο. Η μεταγραφή του 21χρονου Άγγλου δεν είναι πια κάποιο υποθετικό σενάριο αλλά πραγματικότητα. Γράφαμε πέρυσι το καλοκαίρι ότι η απόκτηση του Σάντσο όφειλε να γίνει αυτοσκοπός για τη Γιουνάιτεντ. Ένα χρόνο μετά και έπειτα από πολλά πισωγυρίσματα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πήραν έναν ποδοσφαιριστή που έχει ό,τι χρειάζεται για να γράψει ιστορία με το κλαμπ. Με τη φανέλα της Ντόρτμουντ ο Σάντσο έδειξε πως είναι ένας ξεχωριστός παίκτης.

Στα τρία χρόνια που έμεινε στη Γερμανία έκανε όργια και καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ στον κόσμο. Είναι δεδομένο πως η θέση του βρίσκεται ανάμεσα στην ελίτ. Ποδοσφαιριστής σπάνιας κλάσης με αδιανόητη τεχνική κατάρτιση που είναι ικανός να αναβαθμίσει οποιαδήποτε επιθετική γραμμή. Η απόκτησή του συνιστά τεράστια επιτυχία για το κλαμπ. Ειδικά μετά την περσινή αποτυχημένη προσπάθεια. Ο ίδιος ο παίκτης ήθελε από την πρώτη στιγμή να έρθει. Πέρυσι το ζήτησε, φέτος το απαίτησε. Σάντσο Ράσφορντ Γιουνάιτεντ

Η συγκεκριμένη μεταγραφή συνδυάζει ουσία και εντυπώσεις. Είναι μια μεταγραφή λαμπερή που την ίδια στιγμή εκτοξεύει αγωνιστικά την ομάδα του Σόλσκιερ. Γεμίζει με ποιότητα και βάθος την επιθετική γραμμή και ταυτόχρονα προσθέτει κύρος στο κλαμπ. Διότι ο Σάντσο είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω στις μικρές ηλικίες. Μόνο οι Μπαπέ και Χάαλαντ είναι καλύτεροι από εκείνον. Στη Γιουνάιτεντ του δίνεται η ευκαιρία να δείξει ότι είναι πραγματικά φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Με εκείνον στα δεξιά, τον Ράσφορντ στα αριστερά και τον Καβάνι η επιθετική γραμμή μοιάζει πυραυλοκίνητη. Μάλιστα η παρουσία του εξίσου ταλαντούχου και νεαρού Γκρίνγουντ δημιουργεί την προοπτική μιας τριάδας βγαλμένης από τα όνειρα κάθε οπαδού της ομάδας. Η τριάδα αυτή αποτελείται από Σάντσο, Ράσφορντ και Γκρίνγουντ. Τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες για την επόμενη δεκαετία. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Απαιτείται όμως και συνέχεια.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο μονόδρομος της άμυνας και το δίλημμα του κέντρου

Προκειμένου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου θα χρειαστούν κι άλλες μεταγραφές. Συγκεκριμένα δύο είναι οι απαραίτητες. Ένας στόπερ και ένας αμυντικός χαφ παγκόσμιας κλάσης είναι οι παίκτες που χρειάζεται ώστε η ομάδα να αλλάξει επίπεδο. Όπως φαίνεται μάλιστα ήδη γίνονται κινήσεις για να καλυφθούν αυτά τα δύο σημαντικά κενά. Για την άμυνα ο στόχος είναι -και πρέπει να είναι- ένας. Ο Ραφαέλ Βαράν είναι ο παίκτης που στη Γιουνάιτεντ ελπίζουν σύντομα να έχουν κοντά τους. Ο Γάλλος στόπερ που είναι εδώ και χρόνια ένας από τους κορυφαίους στον πλανήτη, πωλείται σε τιμή ευκαιρίας.

Το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης λήγει το καλοκαίρι του 2022 και τα 50 εκατομμύρια ευρώ που ζητά η «Βασίλισσα» φαίνονται αστεία για την αξία του. Ο Βαράν είναι ένας ποδοσφαιριστής που τα έχει δει και τα έχει πάρει όλα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία. Είναι δεδομένο ότι με αυτόν η αμυντική γραμμή της Γιουνάιτεντ αλλάζει εντελώς πρόσωπο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει είναι ο Λίντελόφ και θα καταλάβει αμέσως τη χαοτική διαφορά. Βαράν Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ

Η εναλλακτική του Πάου Τόρες είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά δε συγκρίνεται με αυτή του Βαράν. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Ισπανός κοστολογείται στα 64 εκατομμύρια ευρώ. Στη συνέχεια έχουμε τη μεταγραφή του αμυντικού χαφ. Μια εξίσου σημαντική κίνηση, αφού αν έρθει ο κατάλληλος παίκτης τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Αφενός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αμυντική λειτουργία και αφετέρου θα απελευθερωθεί ο Πολ Πογκμπά.

Είδαμε τι μπορεί να προσφέρει ο Γάλλος χαφ όταν έχει δίπλα του ένα βαρβάτο αμυντικό χαφ όπως ο Καντέ. Τα ονόματα που φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας για τη θέση αυτή, είναι αυτά των Ντέκλαν Ράις και Εντουάρντο Καμαβινγκά. Δυο εξαιρετικοί νεαροί ποδοσφαιριστές με ατελείωτα τρεξίματα που βρίσκονται σίγουρα ένα σκαλί πάνω από τις υπάρχουσες επιλογές. Ο εμπειρότερος, πιο αμυντικογενής και… Άγγλος Ράις μοιάζει η καταλληλότερη επιλογή. Το ιδανικό θα ήταν να έρθουν και οι δύο αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Μια εντεκάδα που θα θυμίζει Γιουνάιτεντ

Αν οι δύο αυτές κομβικές κινήσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία η Γιουνάιτεντ θα έχει ξανά μια εντεκάδα αντάξια του μεγέθους της. Με τον Χέντερσον στο τέρμα, τους Βαράν και Μαγκουάρι στα στόπερ, Μπισάκα και Σο στα μπακ, Ράις/Καμαβινγκά, Πογκμπά και Μπρούνο στα χαφ και Ράσφροντ, Σάντσο, Καβάνι στην επίθεση. Ένα σύνολο που ξεχειλίζει ποιότητα, εμπειρία αλλά και νιάτα και δείχνει ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα πρωτάθλημα. Γιατί μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να υπάρχει μια βελτίωση όμως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είναι ακόμα μακριά από τη φυσική τους θέση. Δηλαδή την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Κι όπως όλοι ξέρουμε για να φτάσεις εκεί χρειάζεσαι και το ανάλογο ρόστερ. Όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια όλες οι ομάδες που κατέκτησαν την Πρέμιερ Λιγκ -εκτός της Λέστερ- είχαν πανάκριβα και εξαιρετικά ρόστερ. Από αυτή την πλευρά η οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Μετά την πρόσληψη Σόλσκιερ έχει γίνει μια προσπάθεια και σταδιακά αυτό αλλάζει. Με τις προσθήκες που αναφέραμε παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε πως η Γιουνάιτεντ θα έρθει στο ίδιο ή παρόμοιο επίπεδο με την Σίτι, τη Τσέλσι και τη Λίβερπουλ.

Γιατί εκτός από κομβικούς παίκτες εντεκάδας θα προσθέσει και βάθος στο ρόστερ της. Ποδοσφαιριστές όπως ο Γκρίνγουντ, ο Μαρσιάλ (αν παραμείνει), ο αναγεννημένος Φρεντ, ο ΜακΤόμινεϊ, ο Τέλες και ο Φαν Ντε Μπεκ θα έρχονται από τον πάγκο. Ειδικά οι δύο τελευταίοι ενδεχομένως να αποτελέσουν εσωτερικές μεταγραφές για την ομάδα. Μετά από μια μουδιασμένη πρώτη χρονιά όλοι ελπίζουν φέτος να δουν τους παίκτες που πέρυσι τους ανάγκασαν να επενδύσουν σε αυτούς. Οι δυνατότητες σίγουρα υπάρχουν.

Σε ένα κλαμπ που έχει συνηθίσει να κάνει σίριαλ τις μεταγραφικές του υποθέσεις είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει την ολοκλήρωση τριών πολύ σημαντικών κινήσεων. Το πρώτο τικ μπήκε με τον Σάντσο. Ακολουθούν αλλά δύο. Τα ρεπορτάζ από Αγγλία και Ισπανία θέλουν και τον Βαράν να πλησιάζει. Για να δούμε. Θα καταφέρει αυτό το τεράστιο κλαμπ να αφήσει επιτέλους πίσω του την εποχή Σερ Άλεξ και να επιστρέψει στην κορυφή;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ