ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

Σιμόν φύλακας – άγγελος και στα ημιτελικά η Ισπανία! (vid)

Καταπληκτικός για την Ισπανία στα πέναλτι ο Ουνάι Σιμόν με δύο επεμβάσεις, οι Ελβετοί πάλεψαν αλλά τελικά λύγισαν από τα 11 βήματα με 3-1.

Σιμόν φύλακας – άγγελος και στα ημιτελικά η Ισπανία! (vid)

Η Ελβετία αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει, όμως η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της στα πέναλτι με 3-1. Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και με ήρωα τον Γιαν Ζόμερ, οι «ρόχας» σφράγισαν το εισιτήριο των ημιτελικών και πλέον περιμένουν

Τα κόρνερ η μόνη απειλή των ομάδων

Χωρίς πολλές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη φάση, οι δύο αντίπαλοι έπεσαν στην μάχη. Στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Άλμπα, ο οποίος σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή. Η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια, αιφνιδίασε τον Ζόμερ και το 1-0 ήταν γεγονός.

Σαστισμένοι, οι Ελβετοί αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Μόλις μετά από 23 λεπτά ο Εμπολό αναγκάστηκε να αποχωρήσει και ο Βάργκας πέρασε στη θέση του. Με τον Γκρανίτ Τζακά εκτός, η αδυναμία των Ελβετών στο κέντρο ήταν εμφανής. Με στημένες φάσεις του Σακίρι οι Ελβετοί απείλησαν μα Ακάντζι και Βίντμερ. Το σκορ δεν άλλαξε και οι ομάδες πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Η Ισπανία… ξέχασε να επιτεθεί και το πλήρωσε

Στο δεύτερο μισό, οι «ρόχας» δεν ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο πέρα από διατήρηση του σκορ. Η Ισπανία στάθηκε πάρα πολύ τυχερή στο 56′ όταν ο Ζακάρια πήρε ανενόχλητος κεφαλιά μέσα στην περιοχή. Πάλι από στημένη φάση, ο Ελβετός μέσος άγγιξε το γκολ, όμως για εκατοστά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σιμόν.

Οι Ελβετοί συνέχισαν να απειλούν περισσότερο για το γκολ. Ο Βάργκας έβγαλε μπαλιά-τρύπα, όμως η προβολή του Τσούμπερ κόπηκε την τελευταία στιγμή από την ισπανική άμυνα. Συνεχίζοντας να παίζει με την φωτιά η Ισπανία το πλήρωσε. Πάου Τόρες και Εμερίκ Λαπόρτ κουτούλησαν μεταξύ τους σε μια ακίνδυνη φάση, ο Σακίρι sto 68′ πάτησε στην περιοχή και ισοφάρισε το παιχνίδι.

Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Φρόιλερ έκανε αδικαιολόγητο τάκλιν και είδε την κόκκινη κάρτα (77′). Εμφανώς πιεσμένοι πλέον, οι Ελβετοί γύρισαν πιο πίσω στο γήπεδο. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα όμως, κράτησαν αρκετά συμπαγή την αμυντική γραμμή της ομάδας τους, με την παράταση να ακολουθεί.

Με την έναρξη της παράτασης, οι Ισπανοί κατέβηκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι. Ο Άλμπα στο 92ο λεπτό απελευθερώθηκε από τα αριστερά, έβγαλε χαμηλή σέντρα στην περιοχή, όμως το σουτ στην κίνηση ο Μορένο πέρασε μόλις άουτ. Η πολιορκία της Ισπανίας συνεχίστηκε, με τους Άλμπα και Μορένο να πιέζουν για το γκολ της νίκης.

Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία 9 λεπτά μετά για να πάρει το προβάδισμα η Ισπανία, όμως ο Ζόμερ κράτησε όρθια την χώρα του με μεγάλη επέμβαση. O «βομβαρδισμός» συνεχίστηκε με τον Γιορέντε στο 110′ να βλέπει το σουτ του να ανακόπτεται από υπερπροσπάθεια των αντίπαλων αμυντικών.

Λύγισαν στα πέναλτι κόντρα στον τρομερό Σιμόν οι Ελβετοί

Τελικά, με νύχια και με δόντια, η Ελβετία κατάφερε να οδηγήσει στα πέναλτι το παιχνίδι. Μπουσκέτς και Σερ αστόχησαν, ενώ Γκαβράνοβιτς και Όλμο ευστόχησαν. Ο Ρόδρι νικήθηκε από τον Ζόμερ για το 3ο πέναλτι, ενώ ο Σιμόν έκανε νέα επέμβαση για το 1-1της διαδικασίας. Η αστοχία συνεχίστηκε για τους Ελβετούς που είχαν άουτ με τον Βάργκας, ενώ ο Μορένο ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα.  Ο Ογιαρθάμπαλ δεν λάθεψε και οι Ισπανοί έγιναν η πρώτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά. Πλέον, περιμένει Ιταλία ή Βέλγιο για μια θέση στον μεγάλο τελικό!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ