ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Λουκ Σο πέρασε μέσα από την κόλαση πριν βρει τον παράδεισό του!

Ο Λουκ Σο πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις στο Euro 2020 και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι τα δύσκολα πέρασαν και τα καλύτερα έρχονται.

Ο Λουκ Σο πέρασε μέσα από την κόλαση πριν βρει τον παράδεισό του!

Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας ο Λουκ Σο είχε φέτος μια εξαιρετική σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 26χρονος αριστερός μπακ που ξεκίνησε ως ακόμα ένα παιδί θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου κόντεψε να «εξαφανιστεί» όμως τελικά τα κατάφερε. Η παρουσία και οι εμφανίσεις του στο φετινό Euro αποτελούν τεράστια δικαίωση για έναν παίκτη που πέρασε πολλά. Εφτά χρόνια μετά τη μεταγραφή του στους «Κόκκινους Διαβόλους» ο Σο δείχνει σε όλους τι παίκτης μπορεί να είναι. Τους υπενθυμίζει ότι εκείνο το παιδί που έβγαζε μάτια με τη φανέλα της Σαουθάμπτον ήταν πράγματι ξεχωριστό. Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Όταν όλα πάνε στραβά

Ο Σο κέντρισε τα βλέμματα από πολύ μικρή ηλικία. Στα 17 του ήταν ήδη βασικός στη Σαουθάμπτον. Κι αν στην πρώτη του χρονιά στους «Αγίους» έκανε εντύπωση, στη δεύτερη έκανε… πάταγο. Όλοι απορούσαν πως ήταν δυνατόν ένα παιδί 18 χρονών να παίζει τόσο καλά. Φυσικά οι μεγάλες ομάδες του Νησιού έκαναν ουρά για να τον αποκτήσουν. Καθόλου παράλογο. Ο μικρός αποτελούσε ένα από τα καλύτερα μπακ της κατηγορίας, ενώ ήταν ήδη διεθνής με την εθνική αντρών της Αγγλίας. Όποιος κατάφερνε να τον πάρει θα είχε αριστερό μπακ για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια.

Με ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια ευρώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει την κούρσα και τον κάνει δικό της. Όλα μοιάζουν ιδανικά για τον νεαρό Λουκ Σο. Μια λαμπρή καριέρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει. Η μήπως όχι; Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν είναι εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι είχε ονειρευτεί. Η πρώτη χρονιά χαρακτηρίζεται από την απόλυτη μετριότητα. Δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό σε μια ομάδα που βίωνε την απόλυτη κρίση στη μετά Φέργκισον εποχή. Σο Γιουνάιτεντ

Προφανώς ο -πιτσιρικάς τότε- Σο δεν θα μπορούσε να αλλάξει και πολλά. Το πρωτάθλημα χάνεται εύκολα και η τέταρτη θέση έρχεται για να σώσει έστω τα προσχήματα. Σε 20 εμφανίσεις ο Σο δεν θα βγάλει μάτια αλλά θα σταθεί αξιοπρεπώς. Η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει με τεράστιες προσδοκίες τόσο για το κλαμπ όσο και για τον ίδιο.

Μόνο που γρήγορα θα μπει φρένο στις επιδιώξεις του με τον ποιο άσχημο τρόπο. Στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 ο Σο τραυματίζεται πολύ άσχημα. Ο τραυματισμός αυτός θα τον στοιχειώσει για πολύ καιρό. Σαν να μην έφτανε αυτό το 2016 αναλαμβάνει την ομάδα ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος δεν τον εκτίμησε ποτέ σαν παίκτη. Από το 2015 μέχρι το 2018 θα μετρήσει συνολικά 46 εμφανίσεις χωρίς ποτέ να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Όλοι τον θεωρούν καμένο χαρτί. Μέχρι που…

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Λουκ Σο αναγεννήθηκε από τις στάχτες του

Μετά από μια σίγουρα αποτυχημένη παρουσία ο Μουρίνιο απολύεται και στη θέση του προσλαμβάνεται ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Η επιλογή του Νορβηγού αμφισβητήθηκε και ακόμα αμφισβητείται. Όμως κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι επί των ημερών του η ομάδα έκανε βήματα προς τα μπροστά. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Σόλσκιερ είναι ότι κατάφερε να δώσει κίνητρο και να κερδίσει παίκτες που έμοιαζαν καμένα χαρτιά. Ο Λουκ Σο ενδεχομένως να αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση.

Ο Σόσλκιερ τον έβγαλε από τη ναφθαλίνη και του έδωσε φανέλα βασικού. Μάλιστα τον στήριξε ακόμα και μετά από αρκετές απογοητευτικές εμφανίσεις του. Μετά από μια καλή πρώτη χρονιά που δημιούργησε ελπίδα, ακολούθησε μια απογοητευτική δεύτερη. Πολλοί πίστευαν πως ο μόνος λόγος που παίζει είναι επειδή δεν υπάρχει άλλο αριστερό μπακ στην ομάδα. Εν μέρει αυτό ίσχυε. Η έλλειψη ανταγωνισμού έδινε στον Σο φανέλα βασικού. Μια από τις βασικές μεταγραφικές προτεραιότητες της Γιουνάιτεντ την περασμένη μεταγραφική περίοδο ήταν η απόκτηση ενός βασικού αριστερού μπακ.

Ο Σο έδειχνε να χάνει την ευκαιρία του και να περνά ξανά σε δεύτερη μοίρα. Ο Άλεξ Τέλες ερχόταν μετά από μια εξαιρετική παρουσία στην Πόρτο να πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού και να αναβαθμίσει το αριστερό άκρο της άμυνας. Και κάπου εκεί όλα άλλαξαν. Ο Σο αφυπνίστηκε με αυτή την εξέλιξη. Κατάλαβε ότι πρέπει να παλέψει για τη θέση του και ακριβώς αυτό έκανε. Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν που μας πέρασε είδαμε έναν παίκτη όπως τον ονειρεύονταν όλοι στη Γιουνάιτεντ. Όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν όλο και καλύτερος.

Ο Τέλες όχι μόνο δεν του πήρε τη θέση αλλά πέρασε εντελώς απαρατήρητος. Ο 26χρονος Άγγλος μπακ έγινε σταδιακά σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ. Βρήκε την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε επιθετικά και αμυντικά καθήκοντα και έκανε τη διαφορά. Ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς από τους συμπαίκτες του, συμπεριλήφθηκε στην εντεκάδα της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι βασικός στην εθνική Αγγλίας στο Euro. Όχι κι άσχημα.

Ώρα για τον Σο να εκπληρώσει τις προσδοκίες

Το comeback του Λουκ Σο είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Εκεί που το στοίχημα έμοιαζε να χάνεται, αυτός ανέτρεψε εντελώς την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή του πάνε όλα τέλεια. Η παρουσία του στο Euro δίνει την εντύπωση ότι θα υπάρξει διάρκεια. Μάλιστα θα μπορούσαμε να δούμε από εκείνον ακόμα καλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Γιατί μπορεί να είναι χρόνια στο κουρμπέτι όμως βρίσκεται ακόμα στα 26 του χρόνια. Είναι δηλαδή στα καλύτερα και πιο παραγωγικά ποδοσφαιρικά του χρόνια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκει στο πρόσωπό του τον πρωταγωνιστή που αγόραζε το 2014.

Ο Σο είναι ίσως το πιο φορμαρισμένο αριστερό μπακ στον κόσμο. Κάθε του κίνηση μέσα στο γήπεδο ξεχειλίζει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Στα social media πολλοί τον παρομοιάζουν με τον θρυλικό Ρομπέρτο Κάρλος. Και μπορεί όλα αυτά να προκαλούν -δικαιολογημένα- έκπληξη όμως ο Σο προοριζόταν για να γίνει ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτή ήταν η προοπτική του όταν ανήλικος ακόμα οργίαζε με τη Σαουθάμπτον. Το ότι ζορίστηκε όλα αυτά τα χρόνια δεν σημαίνει πως είναι αργά. Πάντως στη Γιουνάιτεντ σίγουρα πιστεύουν στις δυνατότητές του. Σο Αγγλία

Μετά το τέλος του Euro θεωρείται δεδομένο ότι θα υπογράψει νέο συμβόλαιο μεγαλύτερο σε διάρκεια και αποδοχές. Στο στρατόπεδο των «Κόκκινων Διαβολών» υπάρχει η βεβαιότητα πως ο Σο τελείωσε πια με τα πισωγυρίσματα. Η αλήθεια είναι ότι με την εικόνα που δείχνει σε πείθει για κάτι τέτοιο. Κάπως έτσι τόσο το κλαμπ όσο και η εθνική Αγγλίας κερδίζουν έναν παίκτη που όλοι είχαν ξεγραμμένο.

Έναν παίκτη πάνω στον οποίο μπορούν πλέον να βασιστούν. Για τον Λουκ Σο ήρθε η ώρα να εκπληρώσει τις τεράστιες προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον όταν πρωτοεμφανίστηκε στα αγγλικά γήπεδα. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Μετά από έναν ατελείωτο Γολγοθά με κάθε πιθανό και απίθανο εμπόδιο ο Σο είναι εδώ. Πιο δυνατός και πιο έτοιμος από ποτέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ