ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Σάουθγκεϊτ θέλει να γίνει ξανά… Ghostbuster!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αφού κατάφερε να σπάσει την «κατάρα» κόντρα στους Γερμανούς, θέλει να το κάνει ακόμα μια φορά, στέλνοντας την Αγγλία στον τελικό του Euro.

Ο Σάουθγκεϊτ θέλει να γίνει ξανά… Ghostbuster!

Είναι από τους ανθρώπους που έχουν λοιδορηθεί και δεχθεί κριτική όσο λίγοι. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, περί ου ο λόγος, είδε ένα μεγάλο μέρος των αγγλικών Μέσων να στρέφεται εναντίον του. Μια προσφιλή τους συνήθεια εδώ και χρόνια. Μια τους έφταιγαν οι επιλογές του, την άλλη οι παίκτες που άφησε εκτός Euro. Μετά όσοι βρίσκονταν στην ενδεκάδα, αλλά και όσοι δεν αγωνίζονται. Ο ίδιος, όμως, δεν έλεγε κουβέντα. Ή μάλλον καλύτερα, άφηνε τις πράξεις του να μιλήσουν. Στο Μουντιάλ του 2018 οδήγησε την Αγγλία ως τα ημιτελικά, σε μια πορεία… έκπληξη. Στη διαδρομή κατάφερε να σπάσει την «πρώτη» κατάρα. Αυτή που ήθελε τα «τρία λιοντάρια» να αποκλείονται όταν φτάνουν στα πέναλτι. Απέναντι στην Κολομβία ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση, έστω κι αν η ονειρική πορεία τους έλαβε τέλος κόντρα στην Κροατία.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τρία χρόνια, αργότερα, ο Σάουθγκεϊτ έφερε την δικιά του Αγγλία στο Euro, ως ένα από τα φαβορί με βάση το ρόστερ που έχει στη διάθεση του. Ωστόσο, και πάλι η κριτική στο πρόσωπο του ήταν τεράστια. Οι Άγγλοι δεν έπειθαν στα ματς των ομίλων, παίρνοντας νίκες με το… στανιό (1-0 κόντρα σε Κροατία, Τσεχία), ενώ γκέλαραν με τους Σκωτσέζους (0-0). Ο 50χρονος τεχνικός παρέμενε «cool», όμως, όταν όλη η υπόλοιπη Αγγλία δεν ήταν, βλέποντας τη Γερμανία να είναι η αντίπαλος της στη φάση των «16». Μόνο που εδώ, η ιστορία ήταν προσωπική για τον Σάουθγκεϊτ.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Σάουθγκεϊτ

Στο τέλος δεν κερδίζουν οι Γερμανοί, αλλά ο… Σάουθγκεϊτ

Βλέπετε, τα «πάντσερ» ήρθαν να… στοιχειώσουν ξανά τον Άγγλο τεχνικό. Το 1996, 25 χρόνια πριν, ένα δικό του χαμένο πέναλτι κόντρα στη Γερμανία στέρησε από την Αγγλία την ευκαιρία να πάει στον τελικό του Euro στο «Γουέμπλεϊ». Στο ίδιο γήπεδο, όμως, έμελλε να εξιλεωθεί. Το πλάνο του λειτούργησε πλήρως, οι Γερμανοί βρήκαν ελάχιστους χώρους, τους οποίους και δεν εκμεταλλεύτηκαν, ας όψεται ο Μίλερ, οι Άγγλοι «χτύπησαν» στις δικές τους ευκαιρίες και η… εκδίκηση ήρθε μέσα σε πανδαιμόνιο (2-0). Αυτό ήταν το δεύτερο «φάντασμα» του παρελθόντος που πολέμησε ο Σάουθγκεϊτ.

Ωστόσο, ο Άγγλος τεχνικός θα χρειαστεί να γίνει για μια ακόμη φορά… Ghostbuster. Όπως το 1996, έτσι και το 2021 η Αγγλία βρίσκεται σ’ έναν ημιτελικό Euro στο «Γουέμπλεϊ». Αυτή τη φορά απέναντι της στέκει η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Δανία. Είναι προφανές ότι τα «τρία λιοντάρια» είναι το φαβορί. Ωστόσο, έχουν να σπάσουν μια ακόμη «κατάρα» που τους ακολουθεί από το μακρινό 1966. Στις τέσσερις φορές που έχουν φτάσει από τότε στα ημιτελικά διοργάνωσης, δεν προκρίθηκαν ποτέ στον τελικό. Μάλιστα, ο τελευταίος αποκλεισμός τους έγινε με τον Σάουθγκεϊτ στον πάγκο στο Μουντιάλ του 2018.

Ήδη, ο 50χρονος τεχνικός έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας που την πηγαίνει στα ημιτελικά δύο σερί διοργανώσεων. Πρώτος ήταν ο θρυλικός Σερ Αλφ Ράμσεϊ, ο οποίος κατέκτησε το Μουντιάλ του 1966 κι έφτασε ως τους «4» στο Euro του 1968. Ο Σάουθγκεϊτ έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να γράψει το όνομα του μια για πάντα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Για να το πετύχει πρέπει να σπάσει μια ακόμα «κατάρα». Αλήθεια, ποιος θα πόνταρε εναντίον ενός… Ghostbuster;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ