ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2020

It’s coming… to Rome (vid)

Η Ιταλία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον ημιτελικό του Wembley με την ομάδα του Μαντσίνι να επικρατεί της Ισπανίας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2.

It’s coming… to Rome (vid)

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» συνεχίζει να ονειρεύεται! Οι Ιταλοί κατέθεσαν ψυχή σε ένα ακόμη παιχνίδι. Αυτή τη φορά επικράτησαν των Ισπανών στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 και πέταξαν στον τελικό του Euro. Καλύτεροι οι «Φούριας Ρόχας» στο σύνολο του αγώνα όμως άτυχοι στα πέναλτι έχοντας ως μοιραίους τους Όλμο και Μοράτα.

To ματς

Εξαρχής ξέραμε πως οι δύο ομάδες να ζήσουν και θα πεθάνουν πρεσάροντας τον αντίπαλο. Έτσι και συνέβη από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Η Ισπανία ήταν αυτή που είχε την μπάλα στα πόδια της με τους Ιταλούς του Ρομπέρτο Μαντσίνι να πιέζουν ψηλά. Οι «Φούριας Ρόχας» με υπομονή στο παιχνίδι τους και τους Μπούσκετς, Κόκε και Πέδρι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Από την άλλη η Ιταλία για πρώτη φορά στο τουρνουά βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από την μπάλα. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς καμία αξιοσημείωτη φάση στις δύο εστίες. Στο 25′ οι Ισπανοί ήταν οι πρώτοι που προσπάθησαν να σκοράρουν. Ο Ντάνι Όλμο έγινε κάτοχος της μπάλας εντός της περιοχής της Ιταλός. Ο ταλαντούχος εξτρέμ σούταρε από το σημείο του πέναλτι όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον ΤζιανΛουίτζι Ντοναρούμα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έδειχνε να ανοίγει με τους Ισπανούς να προσπαθούν περισσότερο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Η Ιταλία με τους Κιέζα, Ινσίνιε και Ιμόμπιλε περίμενε καρτερικά μία στιγμή. Αυτή δεν ήρθε ουσιαστικά ποτέ στο πρώτο ημίχρονο. Μοναδική απειλή από πλευράς «Σκουάντρα Ατζούρα» στο 45′ με τον Έμερσον να σεντράρει και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ουνάι Σιμόν. Λίγα πράγματα από τις δύο ομάδες στο πρώτο μισό. Η Ισπανία την κατοχή με 65%. Ιταλία Ισπανία

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έδειξε να είναι πιο ανοιχτός. Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη στο 51′ με τον Μπούσκετς να σουτάρει από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ιταλίας να ψάξει το γκολ. Η γρήγορη κόντρα κατέληξε στα πόδια του Κιέζα. Ο άσσος της Γιουβέντους επιχείρησε το διαγώνιο σουτ όμως ο Ουνάι Σιμόν αποσόβησε τον κίνδυνο.

Γκολάρα ο Κιέζα, μπροστά η Ιταλία

Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι Ιταλοί κατάφεραν να αλλάξουν τα πάντα στο παιχνίδι. Η ομάδα του Μαντσίνι ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και την ολοκλήρωσε με μαγικό τρόπο. Ο Φεντερίκο Κιέζα βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και με εκπληκτικό πλασέ άφησε άγαλμα τον Σιμόν γράφοντας το 1-0. Με το γκολ στην πλάτη οι Ισπανοί ήταν αναγκασμένοι να ρισκάρουν και να αφήσουν χώρους στην άμυνα κυνηγώντας την ισοφάριση.

Το παιχνίδι άνοιξε επικίνδυνα με τους Ιταλούς να βγαίνουν στην κόντρα ωστόσο να μην καταφέρνουν να κάνουν το 2-0. Στη συνέχεια οι παίκτες του Μαντσίνι οπισθοχώρησαν και το πλήρωσαν. Στο 81′ Όλμο και Μοράτα έπαιξαν άψογα το ένα/δύο ο δεύτερος βρέθηκε φάτσα με τον Ντοναρούμα και δεν αστόχησε. Το πλασέ του βρήκε δίχτυα και οι Ίβηρες έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες κοίταξαν πρώτα να μη δεχθούν γκολ και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση.

Στο πρώτο μέρος της ημίωρης παράτασης οι Ισπανοί παρουσιάστηκαν περισσότερο φρέσκοι στο γήπεδο. Η Ιταλία χωρίς δυνάμεις οπισθοχώρησε ακόμη περισσότερο. Οι «Φούριας Ρόχας» είχαν δύο καλές στιγμές με τον Όλμο και τον Μοράτα. Το 1-1 όμως διατηρήθηκε. Στο δεύτερο τέταρτο η κούραση έκανε την εμφάνισή της και στις δύο ομάδες. Ο χρόνος πέρασε χωρίς φάσεις στις δύο εστίες και έτσι ο ημιτελικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ