ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Φώτο Ημέρας

Η Σκωτία στηρίζει τον… Braveheart Μαντσίνι! (pic)

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει οδηγήσει την Ιταλία στον τελικό του Euro και οι Σκωτσέζοι τον «έντυσαν» Braveheart, για να τους σώσει από τους... Άγγλους.

Η Σκωτία στηρίζει τον… Braveheart Μαντσίνι! (pic)

Αναμφίβολα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποτελεί τον αναμορφωτή της εθνικής Ιταλίας. Όταν την ανέλαβε τον Μάιο του 2018 τα πάντα έμοιαζαν διαλυμένα. Η «σκουάντρα ατζούρα» είχε μείνει εκτός κάποιας μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1958. Παράλληλα, το ρόστερ έμοιαζε να μην έχει την απαιτούμενη ποιότητα για να κάνει το βήμα παραπάνω. Οπότε, ο Ιταλός τεχνικός είχε μπροστά του ένα… βουνό για να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή όχι μόνο για καλές πορείες, αλλά και να διεκδικήσει τίτλους στις μεγάλες διοργανώσεις. Κάτι που το πέτυχε και με το παραπάνω.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Μαντσίνι έφτιαξε μια πραγματική «μηχανή», με την Ιταλία να είναι αήττητη από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2018 (!), μετρώντας 33 ματς χωρίς ήττα. Από την αμφιβολία, καθώς ο ίδιος είχε υπογράψει συμβόλαιο με βάσει τις επιτυχίες της «Σκουάντρα Ατζούρα», στην αποθέωση. Ο 56χρονος τεχνικός τους οδήγησε στον τελικό του Euro, όπου θα βρουν απέναντι τους την οικοδέσποινα Αγγλία. Μια δύσκολη αποστολή, δεδομένου ότι το κοινό θα είναι εναντίον τους. Ωστόσο, μαζί με τους Ιταλούς θα είναι οι… Σκωτσέζοι, με την εφημερίδα «National» να ντύνει τον Μαντσίνι «Braveheart» και να τον καλεί να νικήσει τους Άγγλους.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ο Μαντσίνι ως… Γουίλιαμ Γουάλας για τους Σκωτσέζους

«Σώσε μας Ρομπέρτο, είσαι η τελευταία μας ελπίδα. Δεν μπορούμε να τους αντέξουμε να μας το χτυπάνε για άλλα 55 χρόνια», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο. Φυσικά οι Σκωτσέζοι αναφέρονται στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966 από την Αγγλία, η οποία όπως φαίνεται τους το… χτυπάει ακόμη και σήμερα. Πέραν τούτου και το «O» στο όνομα της εφημερίδας έχει την ιταλική σημαία ζωγραφισμένη πάνω του.

Η… έμπνευση των Σκωτσέζων ήρθε από την ταινία «Braveheart» του 1995 με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον. Σε αυτήν εξιστορείται η ζωή του του Γουίλιαμ Γουάλας, μιας κεντρικής φιγούρας στον αγώνα ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τους Άγγλους στα τέλη του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα. Οι Σκωτσέζοι «άλλαξαν» λίγο τον κεντρικό ήρωα κι έβαλαν το πρόσωπο του Μαντσίνι, θέλοντας να κάνουν την «μάχη» Ιταλίας και Αγγλίας στον τελικό λίγο πιο… προσωπική.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ