ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι και οι… άλλοι στο κυνήγι της Χρυσής Μπάλας!

Ο Λιονέλ Μέσι, μετά την κατάκτηση του Copa America, έγινε το φαβορί και για την Χρυσή Μπάλα, έβδομη δική του εφόσον τα καταφέρει, αλλά δεν... παίζει μόνος του για το βραβείο.

Ο Μέσι και οι… άλλοι στο κυνήγι της Χρυσής Μπάλας!

Ένας τίτλος με την εθνική Αργεντινής αυτό που πάντα έλειπε από την καριέρα του Λιονέλ Μέσι. Εδώ και χρόνια ο 34χρονος, πλέον, σούπερ σταρ πάλευε χωρίς αντίκρισμα. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τρεις τελικούς. Δύο φορές στο Copa America (2015, 2016) και μια στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, ο Αργεντινός ηττήθηκε. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στη φετινή έκδοση του Copa America, η «Αλμπισελέστε» επικράτησε των Βραζιλιάνων με 1-0 και πανηγύρισε την πρώτη της κούπα μετά το 1993.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Για τον Μέσι σαφέστατα ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Φάνηκε από τα δάκρυα του στο σφύριγμα της λήξης, αλλά και τις δηλώσεις του μετά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ήταν πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ, αλλά και MVP του τουρνουά, κάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα. Πέραν τούτου, μετά και το Copa America αποτελεί και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, κάτι που αν συμβεί θα γίνει για έβδομη φορά στην καριέρα του. Ωστόσο, ο 34χρονος δεν… παίζει εντελώς μόνος του για το βραβείο. Ειδικά, σε μια χρονιά που κανείς δεν έκανε εξωπραγματικά πράγματα για να ξεχωρίσει.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Μέσι

Μέσι το φαβορί, αλλά υπάρχουν και οι Λεβα, Καντέ

Πιθανώς ο παίκτης με τις περισσότερες πιθανότητες να κοντράρει τον Μέσι είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μπορεί στο Euro να μη πήγε μακριά, αλλά ο Πολωνός φορ πετούσε «φωτιές» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πήρε το Χρυσό Παπούτσι με 41 γκολ (σε μόλις 29 ματς στην Bundesliga), αριθμός ρεκόρ στη Γερμανία. Πέρα από αυτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως πρέπει ο 33χρονος φορ να πάρει τη φετινή Χρυσή Μπάλα ως μια τρόπον τινά αποζημίωση για την ακύρωση του βραβείου το 2020, που θα κατέληγε σχεδόν σίγουρα στα χέρια του.

Από την άλλη, το όνομα του Ενγκολό Καντέ έχει μπει επίσης δυναμικά για το βραβείο. Ο Γάλλος μέσος κατέκτησε το Champions League με την Τσέλσι, όντας μάλιστα MVP του τελικού. Ωστόσο, οι εμφανίσεις του στο Euro με τους «τρικολόρ» δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Κάτι που ισχύει και για τον συμπατριώτη του, Κίλιαν Μπαπέ, που μάλιστα ήταν και ο μοιραίος στον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο νεαρός άσος βρίσκεται μεν στη λίστα, αλλά οι πιθανότητες να διεκδικήσει το βραβείο είναι λίγες.

Αυτοί με τις λιγότερες πιθανότηττες

Παράλληλα, θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψιν τρία ακόμη ονόματα βάσει των βραβείων που δόθηκαν στο Euro. Αυτά του Τζίτζι Ντοναρούμα, που ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης, του Κριστιάνο Ρονάλντο που ήταν πρώτος σκόρερ και του Πέδρι που πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή. Επίσης και το όνομα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, που έκανε μια εξαιρετική σεζόν και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση της Premier League θα μπορούσε να έχει μια βάση, αλλά ο αποκλεισμός του Βελγίου στα προημιτελικά τον έχει θέσει εκτός. Τέλος, το όνομα του Ζορζίνιο, που κατέκτησε τόσο το Champions League, όσο και το Euro βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και λίγες ημέρες ως ένα ισχυρό αουτσάιντερ. Παρόλα αυτά, ο Μέσι είναι το απόλυτο φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα φέτος και θα αποτελέσει έκπληξη το να την χάσει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ