ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ντοναρούμα, η Παρί και το… παγωτό καϊμάκι!

Ο Τζίτζι Ντοναρούμα είναι ο νεότερος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως είναι αυτή η επιλογή η καλύτερη δυνατή για τον ίδιο αγωνιστικά;

Ο Ντοναρούμα, η Παρί και το… παγωτό καϊμάκι!

Σε λένε Τζίτζι Ντοναρούμα. Στα 22 σου, έχεις ήδη στην πλάτη σου 200+ συμμετοχές στο Καμπιονάτο. Έρχεσαι από το καλύτερο τουρνουά της καριέρας, όπου χάρισες το Euro στην πατρίδα σου. Σε θέλει η μισή Ευρώπη και το καλύτερο: μπορείς να πας όπου πραγματικά γουστάρεις. Και από όλες τις ομάδες του πλανήτη επιλέγεις την Παρί Σεν Ζερμέν. Συγγνώμη αλλά μόνο εμένα δεν μου κολλάει λίγο αυτό;

Γαλλία: η γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας (μάλλον όχι)

Αυτή είναι μια φράση που μάλλον δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ναι μεν το γαλλικό πρωτάθλημα έχει μερικές καλές ομάδες, όμως δεν το λες και ακριβώς… απρόβλεπτο. Πάνω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ποια ομάδα θα πανηγυρίζει στο τέλος της χρονιάς. Με εξαίρεση μερικές μικρές εκπλήξεις, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει διαλύσει τον ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Τα τρόπαια, πέφτουν με λίγη η σχεδόν καθόλου μάχη, κάτι που το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες.

Όσο τα πετροδόλαρα της Παρί έκαναν τους πρωτευουσιάνους να απογειωθούν, το επίπεδο στο εγχώριο πρωτάθλημα έπεφτε. Με μοναδική εξαίρεση την προπέρσινη ανέλπιστη χρονιά της Λυών και την πορεία των Παριζιάνων μέχρι τον τελικό, οι Γάλλοι έβλεπαν για πολλά χρόνια με τα… κιάλια τις τελικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η στασιμότητα έχει ξενερώσει σε κάποιο βαθμό κάποιους παίκτες της ομάδας. Και απολύτως δικαιολογημένα. Κανένας δεν θέλει να κερδίζει με άνεση και χωρίς να νιώσει κάποια πρόκληση. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές θέλουν να νιώσουν την χαρά της νίκης, έχοντας ιδρώσει για να την κερδίσουν. Όχι με τα χέρια κάτω. Ο Κιλιάν Μπαπέ ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης για άλλες πολιτείες. Ενώ ο Νεϊμάρ έπρεπε να του τάξουν τον ουρανό με τ’ άστρα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Όχι πως δεν τα έπαιρνε ήδη, από το 2017, αλλά λέμε τώρα.

Φιλόδοξοι παίκτες σαν τον Ντοναρούμα δεν «ξεδιψούν» με γαλλικά Λιγκ Καπ

H μεγάλη ατυχία του Τζίτζι ήταν το να βρεθεί στην Μίλαν την χειρότερη δυνατή περίοδο. Τα πέτρινα χρόνια των «ροσονέρι», δεν επέτρεψαν στον νεαρό Ιταλό να γευτεί κάποιον σημαντικό τίτλο. Πέρα από ένα κακά τα ψέματα ξεχασμένο Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2016, οι πραγματικοί συλλογικοί τίτλοι δεν έχουν έρθει ακόμα. Σήμερα, η Μίλαν είναι σε μακράν καλύτερη κατάσταση από όταν την βρήκε το 2015. Μόλις στα 16 του, ο Ντοναρούμα έγινε βασικός και αναντικατάστατος για τους Μιλανέζους. Ακόμα και για εκείνη την ομάδα της Μίλαν, αυτό αποτελεί πραγματικό κατόρθωμα.

Το να έχεις από τόσο μικρή ηλικία το τσαγανό να ανταγωνιστείς άνδρες είναι πραγματικά αξιέπαινο. Ειδικά στην θέση του τερματοφύλακα, όπου κρίνεσαι από το κάθε λάθος που θα κάνεις. Όταν κάνεις ντεμπούτο με την ομάδα την οποία μεγάλωσες ως οπαδός και σπας σχεδόν εθνικό ρεκόρ, έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι ευχαριστημένος. Όχι όμως ο Τζίτζι. Αν και η Μίλαν είχε κερδίσει την Σασουόλο με 2-1, ο ίδιος «ξίνισε» που δέχθηκε γκολ. Αυτό δείχνει παίκτη με πραγματικές φιλοδοξίες, όχι κάποιον που απλά θέλει να «επιβιώσει».

Και δεν μπορώ να δω τον τρόπο που αυτές οι φιλοδοξίες θα καλυφθούν ποτέ στην Γαλλία. Η Παρί, με ελάχιστες εξαιρέσεις αποτελεί στόχο είτε παικτών που έχουν ήδη πετύχει στο κορυφαίο επίπεδο και δεν έχουν κάτι να αποδείξουν. Ο Σέρχιο Ράμος παραδείγματος χάρη, έφτασε τα 35 του για να μετακομίσει στο Παρίσι. Κατέκτησε όμως πρώτα τα πάντα στην Ίσπανία. Το ίδιο και ο Ντάνι Άλβες πριν λίγα χρόνια, ο Άνχελ Ντι Μαρία, μέχρι και ο Νεϊμάρ. Σίγουρα τα χρήματα τους δελέασαν, όμως είχαν ήδη αποδείξει με τρόπαια την θέση τους στο κορυφαίο επίπεδο. Το να βάλεις στο βιογραφικό σου μερικά Σαμπιονά και γαλλικά Λιγκ Καπ με την Παρί, δεν νομίζω πως την σημερινή εποχή σου δίνουν κάποιο κύρος. Και ειδικά όταν για ίνδαλμα έχεις τον Τζίτζι Μπουφόν.

Ο Ντοναρούμα είχε όλα τα παγωτά μπροστά του και επέλεξε… καϊμάκι

Όνειρο των περισσότερων παικτών αποτελεί η μαγική και πάντα ανατρεπτική Πρέμιερ Λιγκ, ή Πριμέρα Ντιβιζιόν των μεγάλων αστέρων. Ακόμα και η σαφώς καλύτερη του Σαμπιονά, Μπουντεσλίγκα, πολλές φορές φαντάζει μικρή για πολλούς παίκτες. Στα 22 σου να φεύγεις από την ανερχόμενη Ιταλία και να κάνεις πισωγύρισμα για την Γαλλία, είναι σχεδόν ακατανόητο.

«Αν είσαι στους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, θες να πας στην Ρεάλ, στην Μπαρτσελόνα ή στην Μπάγερν« σχολίασε ο Αντόνιο Κασάνο πριν λίγες ώρες. Όσο εκκεντρική προσωπικότητα και να είναι ο Ιταλός παλαίμαχος επιθετικός, σε αυτό το θέμα έχει μάλλον δίκιο. Το να φορέσεις μια τόσο βαριά φανέλα είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή. Πόσο μάλλον να κερδίσεις φανέλα βασικού. Κουρτουά, Νόιερ και Τερ Στέγκεν λογίζονται μεταξύ των καλύτερων στη θέση τους, Όμως ο Βέλγος και ο Γερμανός είναι 29, ενώ ο κίπερ της Μπάγερν αν και τρομερός φτάνει τα 36! Ο ανταγωνισμός για τη θέση του Νo1 θα ήταν τεράστιος, όμως ο Ιταλός μόλις στα 22 του έχει το πλεονέκτημα της ηλικίας. Και όταν θες να θεωρείσαι ο καλύτερος, πρέπει αν παίζεις κόντρα στους καλύτερους.

Ακόμα και αν δεν επέλεγε κάποια από τις παραπάνω, η Πρέμειρ Λιγκ δεν θα έλεγε όχι στον Ιταλό. Και ο ανταγωνισμός που θα είχε να αντιμετωπίσει ο Τζίτζι δεν θα διέφερε από αυτόν που θα βρει στο Παρίσι. Ο Κέιλορ Νάβας συγκαταλέγεται ακόμα μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη και μόνο εύκολα δεν θα αφήσει την θέση του βασικού. Κοινώς, ο ίδιος ανταγωνισμός της θέσης του που θα υπήρχε σε κάθε άλλο πρωτάθλημα, βρίσκεται και στην Παρί.

Ο δαιμόνιος Μίνο Ραϊόλα φαίνεται πως έκανε για ακόμη μια φορά την καλύτερη επιλογή για τον ίδιο. Όχι όμως και για τον πελάτη του. Από άποψη απολαβών, σίγουρα ο Τζίτζι δεν θα έχει πρόβλημα. Όμως για πόσο θα μείνει ικανοποιημένος με το μουντό πρωτάθλημα της Γαλλίας; Προσωπικά δεν νομίζω για πολύ. Νιώθω ότι ο Ντοναρούμα είχε μπροστά του όλες τις γεύσεις παγωτού και επέλεξε το λιγότερο γευστικό από όλα… καϊμάκι! Παγωτό παραμένει, αλλά σύντομα θα ανακαλύψεις πως υπάρχουν πολύ καλύτερες γεύσεις.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ