ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσετο πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Κόσμος

Ιταλία και Σ. Αραβία θέλουν να διοργανώσουν το Μουντιάλ!

Σε συνεργασία με την Σαουδική Αραβία, οι Ιταλοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την διεξαγωγή του Μουντιάλ το 2030 μέσω το πρόεδρού της ομοσπονδίας..

Ιταλία και Σ. Αραβία θέλουν να διοργανώσουν το Μουντιάλ!

Σχέδια για το Μουντιάλ του 2030 φαίνεται πως κάνουν από κοινού Ιταλία και Σαουδική Αραβία. Οι δύο χώρες ενδιαφέρονται αρκετά για να φιλοξενήσουν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα στάδια τους.

Μπορεί ακόμα να μην έχει ξεκινήσει καν το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, όμως ήδη οι ενδιαφερόμενοι για το 2030 παρουσιάζουν τα πρότζεκτ τους. Η Σαουδική Αραβία, εδώ και πολύ καιρό έχει εκφράσει την επιθυμία της για την διοργάνωση. Μαζί με την Ν. Κορέα, είναι οι δύο επικρατέστερες υποψήφιες από την Ασία. Όμως επειδή οι Νοριοκορεάτες είχαν φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2002 με την Ιαπωνία, οι Σαουδάραβες έχουν σαφές πλεονέκτημα.

Το Μουντιάλ ίσως αποτελέσει την αρχή μιας επικερδούς σχέσης

Κύριος στόχος της Σαουδικής Αραβίας είναι η διοργάνωση του Μουντιάλ μόνο στα δικά της εδάφη. Όμως, ως δευτερεύουσα επιλογή υπάρχει και η συνεργασία της με κάποια άλλη χώρα. Και όπως έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, η Ιταλία ενδιαφέρεται πολύ για από κοινού διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, επιβεβαίωσε πως η Ιταλία ενδιαφέρεται για την διοργάνωση. Ακόμα, όπως μεταδίδει η «Athletic», Η Σαουδική Αραβία βρίσκει έναν ισχυρό σύμμαχο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτό διότι, Αγγλία και Ιρλανδία έχουν εκφράσει επίσης ενδιαφέρον για την διοργάνωση.

Τα τελευταία χρόνια οι Σαουδάραβες έχουν κάνει μεγάλο βήμα μπροστά στην φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η μεγάλη ρεβάνς του Άντονι Τζόσουα με τον Άντι Ρουίζ Τζούνιορ διεξάχθηκε στη Ντιριά. Φέτος, κατάφεραν να διασφαλίσουν και την διεξαγωγή Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Κύριο μέλημα των δύο πλευρών, είναι να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί των κρατών, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε αθλητικό. Και ίσως αυτή η συνεργασία να φέρει την εκκίνηση μια επικερδούς συνεργασίας σε μακροπρόθεσμο διάστημα.

Πέρα από την Νότια Κορέα και την Μεγάλη Βρετανία, το Μαρόκο επιθυμεί διακαώς να αναλάβει το Μουντιάλ του 2030, μετρώντας πολυάριθμες αποτυχημένες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Ακόμα, υπάρχει και το πρότζεκτ 4 βαλκανικών χορών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς και η Ιβηρική προσπάθεια Ισπανών και Πορτογάλων.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ