ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ντάνι Άλβες: Ένας ισόβιος εραστής της στρογγυλής θεάς!

Στα 38 του ο Ντάνι Άλβες ετοιμάζεται για τους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θυμίζει σε όλους ότι το ποδόσφαιρο είναι το «ναρκωτικό» του.

Ντάνι Άλβες: Ένας ισόβιος εραστής της στρογγυλής θεάς!

Εδώ και δύο χρόνια ο Ντάνι Άλβες σταμάτησε να κοσμεί με την παρουσία του τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μετά από μια θρυλική καριέρα που τα είχε όλα ο σπουδαίος Βραζιλιάνος αποφάσισε πως έχει έρθει η ώρα για μια αλλαγή. Φυσικά αυτή η αλλαγή σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλάμβανε το να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Συνεχίζει κανονικότατα ως αρχηγός μιας εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Λατινικής Αμερικής. Της Σάο Πάολο. Το πάθος και ο… εθισμός του στο ποδόσφαιρο δεν τον αφήνει να κάτσει ήσυχος. Στα 38 του θα ηγηθεί της Ολυμπιακής ομάδας των Βραζιλιάνων με μόνο στόχο το χρυσό μετάλλιο. Ακολουθεί το Μουντιάλ του 2022 και ποιος ξέρει τι ακόμα. Ένα είναι το σίγουρο. Όσο περισσότερος Ντάνι Άλβες τόσο καλύτερα για όλους μας.

Το κορυφαίο δεξί μπακ όλων των εποχών

Για όσους παρακολουθήσαμε τον Ντάνι Άλβες στα χρόνια της ακμής του η άποψη για τον καλύτερο δεξί μπακ στην ιστορία είναι μονόδρομος. Προφανώς και δεχόμαστε και την υποψηφιότητα του Καφού για αυτή τη θέση, θα μας επιτρέψετε ωστόσο να αφήσουμε το συναίσθημα να μας οδηγήσει. Διότι ο Ντάνι Άλβες πέρασε τη θέση του πλάγιου μπακ σε άλλο επίπεδο. Δημιούργησε νέα δεδομένα και έθεσε υψηλότερα στάνταρ. Όρισε την έννοια “επιθετικό μπακ” και πρόσφερε αμέτρητες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας από μια θέση που μέχρι τότε δεν κέρδιζε την προσοχή.

Τα 59 γκολ και κυρίως οι 169 ασίστ που έχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του μιλούν από μόνα τους. Σε μια ποδοσφαιρική διαδρομή γεμάτη τίτλους και δόξα ο Ντάνι Άλβες αποτέλεσε τον καλύτερο πλάγιο μπακ στον κόσμο για περισσότερο από μια δεκαετία. Με τις φανέλες των Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Παρί κέρδισε συνολικά 42 τίτλους! Πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ που τον καθιστά τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ανάμεσα σε αυτούς τους τίτλους ξεχωρίζουν φυσικά τα 3 Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε όσο βρισκόταν στη Μπαρτσελόνα.

Στους «Μπλαουγκράνα» ο Άλβες έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής του και αποτέλεσε βασικό κομμάτι μιας εκ των καλύτερων ομάδων όλων των εποχών. Παρέμεινε εκεί επί οχτώ χρόνια και μεγαλούργησε υπό τις οδηγίες του Πεπ παρέα με τον Πουγιόλ, τον Τσάβι, τον Ινιέστα και φυσικά τον Μέσι. Βέβαια πριν τα μεγαλεία της Μπαρτσελόνα έβγαζε μάτια με τη φανέλα της Σεβίλλης. Αυτή τον ανακάλυψε και τον έφερε στην Ευρώπη το μακρινό 2002 έναντι μόλις 500 χιλιάδων ευρώ.

Τότε που κανείς δεν φανταζόταν ότι ο 19χρονος μπακ από την άσημη Μπαΐα ερχόταν για να γράψει την δική του ιστορία. Δεκαεννιά χρόνια μετά ο Ντάνι Άλβες αποτελεί έναν θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που το πάθος και η όρεξή του για το παιχνίδι παραμένουν στα «κόκκινα». Στα 38 πλέον ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες με σκοπό την κατάκτηση των μοναδικών κορυφών που έχει αφήσει απάτητες.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Πάει Τόκιο, ετοιμάζεται για Κατάρ

Ο Ντάνι Άλβες δεν παίζει ποδόσφαιρο για πλάκα, ούτε επειδή είναι μερακλής. Που είναι δηλαδή αλλά δεν είναι αυτός ο βασικός λόγος. Παίζει για να κερδίζει. Η Σάο Πάολο δεν είναι κανένα… χωριό. Είναι ένα κλαμπ με τεράστια ιστορία που πάντα στοχεύει στην κορυφή. Ένα από τα μεγαλύτερα όχι απλά στη χώρα αλλά συνολικά στην ήπειρο της Λατινικής Αμερικής. Μέσα από την παρουσία του εκεί ο Άλβες αναζητεί αυτά που πάντα αναζητούσε. Ανταγωνισμό, διάκριση, τίτλους. Είναι τέτοια η δίψα του για ποδόσφαιρο που ακόμα και σε αυτή την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία δέχτηκε να παίξει για την Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τον ερχόμενο Αύγουστο ο 38χρονος Ντάνι Άλβες θα είναι εκεί μαζί παιδιά κάτω των 23 ετών για να παλέψει για το χρυσό μετάλλιο. Γιατί; Γιατί πολύ απλά αυτός είναι ένας από τους δύο τίτλους που απουσιάζουν από το πλούσιο παλμαρέ του. Ποιος είναι ο άλλος; Το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέσα από τη συμμετοχή του στη Ολυμπιακή ομάδα φιλοδοξεί να στείλει -προς κάθε κατεύθυνση- μηνύματα ετοιμότητας ενόψει του Μουντιάλ το 2022.

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ο Ντάνι Άλβες έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να βρίσκεται στα γήπεδα του Κατάρ. Άλλωστε η τελευταία κλήση του στην εθνική ήταν μόλις τον περασμένο Μάιο. Μια κλήση που δεν έγινε τιμής ένεκεν αλλά μετά από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Σάο Πάολο. Το ότι αυτή ήταν η πρώτη του κλήση στη «Σελεσάο» μετά το 2019 αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ένας τραυματισμός του στέρησε την πολυπόθητε επανεμφάνισή και πιθανότατα τη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα όμως αυτό δεν το πτοεί. Είναι δεδομένο πως θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να είναι στο Μουντιάλ. Ακόμα και στα 40 ο τρίτος σε συμμετοχές παίκτης στην ιστορία της Βραζιλίας μπορεί να προσφέρει. Τι κι αν γίνεται σκοτωμός για μια θέση στο ρόστερ. Ο Ντάνι Άλβες δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανταγωνισμό. Ούτε τώρα θα το κάνει.

Ντάνι Άλβες σημαίνει ποδόσφαιρο

Θα μας επιτρέψετε να δείξουμε έναν παραπάνω σεβασμό σε παίκτες που σέβονται το παιχνίδι χωρίς πολύ θόρυβο. Απλά με τη στάση τους. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του και από τη στιγμή που δεν βλάπτει κανέναν κανείς δεν μπορεί να τον κρίνει. Έτσι και οι παίκτες που όταν περάσουν τα χρόνια -ή και πιο νωρίς- επιλέγουν να πάνε σε πολύ χαμηλού επιπέδου πρωταθλήματα εκτός Ευρώπης έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Να βγάλουν μερικά εύκολα λεφτά και περάσουν πιο «ξεκούραστα» τα τελευταία χρόνια της καριέρας τους. Από την πλευρά μας όμως έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να εκτιμάμε περισσότερο τους άλλους.

Αυτούς που διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο. Που παίζουν το παιχνίδι όπως του αξίζει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Πριν φύγει από την Μπαρτσελόνα ο Άλβες δέχτηκε εξωφρενικές -σε επίπεδο χρημάτων- προτάσεις από την Κίνα. Προτίμησε τη Γιουβέντους. Οι προτάσεις αυτές συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια. Προτίμησε την Παρί και στη συνέχεια τη Σάο Πάολο. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάει στην Κίνα ή κάπου άλλου. Να «κοροϊδεύει» και να κολυμπάει στο χρήμα. Όμως όχι. Έκανε πάντα την επιλογή που θα τον κρατούσε πιο κοντά στην ουσία του παιχνιδιού.

Ακόμα και όταν η Ευρώπη του «τελείωσε» επέλεξε την επιστροφή στη Βραζιλία. Στο υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου αμέσως μετά το ευρωπαϊκό. Εκεί που του δίνεται η ευκαιρία να ανταγωνίζεται για τίτλους που έχουν αξία, που η πόρτα της εθνικής μένει ανοιχτή, που το παιχνίδι παίζεται με ένταση, που τα πάντα μετράνε.

Εκεί που το ποδόσφαιρο έχει παράδοση, τα ντέρμπι είναι ζωής και θανάτου οι παίκτες παίζουν για τη φανέλα. Ένας τύπος σαν τον Ντάνι Άλβες δεν θα μπορούσε ποτέ να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς αυτό να σημαίνει τα πάντα για εκείνον. Η προσωπικότητά του είναι τέτοια που δεν θα του το επέτρεπε. Γι’ αυτό άλλωστε τον γουστάρουμε τόσο πολύ. Και στα 38 και στα 40 και στα 50 και για πάντα. Γιατί Ντάνι Άλβες σημαίνει ποδόσφαιρο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ