ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν ο Ντρογκμπά βρήκε το «βασίλειο» του στην Τσέλσι! (vids)

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μια μέρα σαν τη σημερινή (20/7) το 2004 ανακοινώθηκε ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, ξεκινώντας ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό «παραμύθι».

Όταν ο Ντρογκμπά βρήκε το «βασίλειο» του στην Τσέλσι! (vids)

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τα «σπλάχνα» μιας ομάδας και γίνονται θρύλοι. Παιδιά των ακαδημιών που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα και μένουν στην ιστορία. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο τέτοια παραδείγματα. Από τον Στίβεν Τζέραρντ, τον Ραούλ τον Πάολο Μαλντίνι και πάρα πολλούς ακόμη. Υπάρχουν εκείνοι που ήταν ήδη σταρ προτού υπογράψουν σε μια ομάδα κι απλά γιγάντωσαν τον μύθο τους. Όπως λ.χ ο Κριστιάνο Ρονάλντο όταν υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, είναι και αυτοί που έρχονται χωρίς πολλές περγαμηνές, μεταγραφές που λίγοι περιμένουν να έχουν τεράστια επιτυχία, πόσο μάλλον να αποτελέσουν και ποδοσφαιριστές θρύλους για έναν σύλλογο. Κι εδώ δεν υπάρχει πιο τρανό παράδειγμα από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και την Τσέλσι.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μια μέρα σαν τη σημερινή (20/7) το 2004, οι «μπλε» ανακοίνωναν την απόκτηση του από τη Μαρσέιγ έναντι 24 εκατ. λιρών. Ο Ιβοριανός, προς θεού, ήταν ήδη φτασμένος ως ποδοσφαιριστής, έχοντας μετρήσει 32 γκολ σε 55 παιχνίδια και φτάνοντας ως τον τελικό του Κυπέλλου UEFA με τη γαλλική ομάδα. Ωστόσο, η μεταγραφή του στην Τσέλσι κόντεψε να μη γίνει ποτέ. Κάτι οι υψηλότερες απαιτήσεις των Μασσαλών, κάτι το γεγονός ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν είχε «ψηθεί» με τον Ντρογκμπά, όλα πήγαν να χαλάσουν πριν αρχίσουν. Ωστόσο, εκεί το πήρε… πάνω του ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Η επιμονή του Μουρίνιο και ο «εφιάλτης» του Ντρογκμπά

«Είχα πληθώρα επιλογών, αλλά πήγα και είπα (σ.σ στην Τσέλσι) ότι θέλω τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Τότε υπήρξαν πολλές αμφιβολίες. “Γιατί αυτόν; Γιατί όχι κάποιον άλλον επιθετικό; Είναι τόσο καλός;”. Εκεί απάντησα, κύριε Αμπράμοβιτς πληρώστε και μη μιλάτε», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Πορτογάλος τεχνικός για εκείνη τη μεταγραφή. Μαζί πανηγύρισαν δύο σερί πρωταθλήματα στην Τσέλσι, με τον Ιβοριανό να μην έχει βρει στο 100% τα πατήματα του. Από την τρίτη του σεζόν κι έπειτα, όμως, έδειξε την ποιότητα του.

Ο Μουρίνιο έφυγε τον Σεπτέμβριο του 2008, αλλά ο Ντρογκμπά συνέχιζε να προσφέρει σταθερά. Βέβαια, η χρονιά εκείνη αποτέλεσε τον «εφιάλτη» πριν από το «happy end» για τον ίδιο. Η Τσέλσι έφτασε σε τρεις τελικούς χάνοντας και τους τρεις. Κι αν το Community Shield και το League Cup δεν «πόνεσαν» τόσο τους «μπλε», ο τελικός του Champions League διέλυσε τα όνειρα τους. Απέναντι τους βρισκόταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία ήξεραν κάτι παραπάνω από καλά μετά από τόσες μεταξύ τους «μάχες». Ωστόσο, σε αυτή τη «μάχη» ο Ντρογκμπά… λύγισε. Ο Ιβοριανός χαστούκισε τον Νεμάνια Βίντιτς στο 117′ και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα λίγο πριν τα πέναλτι. Οι «μπλε» ηττήθηκαν με 6-5, με άπαντες να θυμούνται τη χαμένη εκτέλεση του Τέρι, που θα μπορούσε να τους δώσει το τρόπαιο.

Η «αναγέννηση» με τον Αντσελότι

Ο Ντρογκμπά παρέμενε η «μύτη του δόρατος» στην επίθεση της Τσέλσι, έχοντας ξανά ως στόχο όλους τους τίτλους. Στο πρωτάθλημα είδε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτάει το τρόπαιο και στο Champions League σ’ ένα ματς που ακόμη μνημονεύεται από τους οπαδούς των «μπλε», η Μπαρτσελόνα τους στέρησε στο 93′ της ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» την ευκαιρία για τη ρεβάνς με τους «κόκκινους διαβόλους». Η σεζόν 2009-10 που ακολούθησε ήταν και η καλύτερη ατομικά για τον Ιβοριανό. Με το επιθετικό ποδόσφαιρο του Κάρλο Αντσελότι ο ίδιος «άνθισε». Γι’ αυτό και μέτρησε 37 γκολ σε 44 παιχνίδια, με τα 29 εξ αυτών να είναι στην Premier League. Εκεί όπου οι «μπλε» κατέκτησαν ξανά το πρωτάθλημα, με τον Ντρογκμπά να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ.

Ο τελικός που έκανε τον Ντρογκμπά θρύλο

Η επόμενη σεζόν πέρασε μάλλον… αναίμακτα για τον ίδιο και την Τσέλσι, όντας φαινομενικά «ήσυχη». Ωστόσο, η σεζόν 2011/12 είναι αυτή που έβαλε και τη σφραγίδα στον «θρύλο» του Ντρογκμπά. Η χρονιά άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τους «μπλε». Η ομάδα του Λονδίνου βρισκόταν οριακά κοντά στην τετράδα της Premier League, ενώ το ίδιο οριακά πέρασε και τους ομίλους του Champions League. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας απολύθηκε και ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ανέλαβε στη θέση του ως υπηρεσιακός. Ο Ιβοριανός ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για μια τεράστια ανατροπή κόντρα στη Νάπολι στους «16».

Στα ημιτελικά αυτός έδωσε τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», που μετά το 2-2 της ρεβάνς έφερε ξανά την Τσέλσι στον τελικό. Εκεί όπου ελάχιστοι της έδιναν πιθανότητες. Εξάλλου, απέναντι της είχε την Μπάγερν Μονάχου, που έκανε μια εξαιρετική σεζόν μέχρι εκεί. Παράλληλα, είχε τον τελικό στο «σπίτι» της, το «Αλιάνζ Αρίνα». Οι Βαυαροί πίεζαν σε όλο το ματς και στο 83′ πήραν προβάδισμα με τον Μίλερ. Σχεδόν άπαντες ξέγραψαν τους «μπλε» εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, ο Ντρογκμπά δεν το είχε κάνει ακόμη. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, η αγγλική ομάδα κέρδισε κόρνερ. Ο Μάτα εκτέλεσε και ο Ιβοριανός φορ σχεδόν «πέταξε» και με μια απίθανη κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 1-1.

Στην παράταση η Τσέλσι άντεξε και είχε έρθει η ώρα των πέναλτι. Ο Τσεχ απέκρουσε δύο σερί πέναλτι (Όλιτς, Σβαϊνστάιγκερ) κι έφερε την αναμέτρησε σε… match point στο 3-3. Αν ο Ντρογκμπά νικούσε ξανά το «θηρίο» Νόιερ οι «μπλα» θα κατακτούσαν το πρώτο Champions League της ιστορίας τους. Και ο Ιβοριανός δεν λάθεψε, στέλνοντας την αγγλική ομάδα στα… ουράνια. Ήταν η στιγμή του, η βραδιά του. Ήταν, όμως, και το σημείο που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Τσέλσι…

Η επιστροφή του στην Τσέλσι και το τέλος της καριέρας του

Έφυγε όταν ήταν πλέον στην κορυφή, με προορισμό την Σανγκάι Σένχουα της Κίνας. Έμεινε εκεί για έναν χρόνο και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Γαλατασαράι. Τη σεζόν 2013/14 βρέθηκε ξανά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αυτή τη φορά ως αντίπαλος. Απέναντι του η αγαπημένη του Τσέλσι και ο Ζοσέ Μουρίνιο, που τον πίστεψε όσο λίγοι. Η τουρκική ομάδα ηττήθηκε με 3-0, με τον Ιβοριανό φορ να αποθεώνεται από σύσσωμο το γήπεδο. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, ο ίδιος επέστρεφε στους «μπλε» για το δικό του… last dance.

Βέβαια, τα χρόνια είχαν πλέον περάσει και ο 35χρονος, τότε, επιθετικός δεν θύμιζε τον παίκτη που είχε… ξετρελάνει τους Λονδρέζους. Έμεινε στα μόλις 7 γκολ σε 40 ματς, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Παρόλα αυτά πανηγύρισε την κατάκτηση της Premier League, αλλά και του League Cup, των τελευταίων από τους συνολικά 14 τίτλους που κατέκτησε με την Τσέλσι. Το καλοκαίρι του 2015 είπε για τελευταία φορά «αντίο», αποχωρώντας με 164 γκολ σε 381 παιχνίδια, αλλά και μια θέση στο πάνθεον των «μπλε». Για τα επόμενα τρία χρόνια αγωνίστηκε στις ΗΠΑ, προτού αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του τον Νοέμβριο του 2018.

Μπορεί να μην έκλεισε την καριέρα του στην Τσέλσι, όπως πιθανώς να ήθελε και ο ίδιος, αλλά ο Ντρογκμπά δεν ξεχάστηκε και δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους «μπλε». Είναι ο άνθρωπος που τους έφερε το πρώτο Champions League στην ιστορία τους. Κάτι που το κυνηγούσαν χρόνια, χωρίς επιτυχία. Αποτέλεσε τον άνθρωπο που σήκωνε το «βάρος» της ομάδας στα δύσκολα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέτρησε συνολικά 10 γκολ σε 10 τελικούς με τους Λονδρέζους. Γι’ αυτό και θα μείνει στην ιστορία ως ο «Βασιλιάς του Στάμφορντ Μπριτζ».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ