ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο βιονικός Πέδρι είναι φτιαγμένος από ένα κράμα Τσάβι-Ινιέστα!

Ο Πέδρι παίζει ασταμάτητα εδώ και ένα χρόνο και δείχνει στον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως μόνο τυχαία δεν μπαίνει δίπλα στα ονόματα δύο ζωντανών θρύλων.

Ο βιονικός Πέδρι είναι φτιαγμένος από ένα κράμα Τσάβι-Ινιέστα!

Πέδρι Γκονθάλεθ. Ένα όνομα που οι περισσότεροι έμαθαν φέτος και που πρόκειται να τους μείνει αξέχαστο. Ο 18χρονος χαφ της Μπαρτσελόνα ήρθε για να μείνει. Στην πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο έμοιαζε σαν να βρίσκεται χρόνια εδώ. Μέσα σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να γίνει απαραίτητος τόσο για την Μπαρτσελόνα όσο και για την Ισπανία. Σε τέτοιο βαθμό που μετά από μια σεζόν που έπαιξε αμέτρητα λεπτά για την ομάδα και τη χώρα του, κλήθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια όσο και να τον βλέπουμε να παίζει δεν τον χορταίνουμε με τίποτα. Ο νέος βασιλιάς της μεγάλης σχολής χαφ των Ισπανών ονομάζεται Πέδρι Γκονθάλεθ.

Βιονικός και υπερπολύτιμος

Ο Πέδρι ήρθε στη Μπαρτσελόνα από τη Λας Πάλμας σε μια κίνηση που δεν την λες και… θορυβώδη. Αγοράστηκε το 2019 και έμεινε δανεικός εκεί για ακόμη μια σεζόν. Μέχρι τότε τον ήξεραν μόνο οι μυημένοι στον κόσμο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Όταν έγινε γνωστό ότι θα υπέγραφε στους «Μπλαουγκράνα» όλοι είδαν σε αυτή την κίνηση προοπτική για το μέλλον. Ένα νέο παιδί, εξαιρετικά ταλαντούχο, με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που θα μπορούσε τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε χρήσιμο μέλος της πρώτης ομάδας. Μόνο που ο Πέδρι φρόντισε με το καλημέρα να δείξει ότι εκτός από μέλλον έχει και παρόν.

Η πρώτη του σεζόν με την Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακή και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι 52 συμμετοχές και τα 3.526 αγωνιστικά λεπτά μιλούν από μόνα τους. Ο Πέδρι έγινε όχι απλά βασικός αλλά και πολύτιμος για την ομάδα του Κούμαν. Η παρουσία του στο κέντρο υπήρξε κομβικής σημασίας. Ο ρόλος στο passing game και την γρήγορη κυκλοφορία ήταν από τους πλέον κρίσιμους μέσα στο σύνολο. Όσο ο καιρός περνούσε ο μικρός γινόταν όλο και καλύτερος. Είναι λες και σε μια σεζόν κέρδισε δέκα χρόνια ποδοσφαιρικής ωριμότητας. Πέδρι Μπαρτσελόνα

Αποκορύφωμα υπήρξε η παρουσία του στο Euro 2020. Εκεί που έπαιξε τα 629 από τα 630 διαθέσιμα λεπτά. Εκεί που υπήρξε ο χαφ με τα περισσότερα χιλιόμετρα έχοντας τη μπάλα στα πόδια σε όλη τη διοργάνωση. Εκεί που ο προπονητής του τον αποθέωσε μετά τον αποκλεισμό από την Ιταλία στα ημιτελικά. Χωρίς καμία υπερβολή ο Πέδρι ήταν ο καλύτερος και πολυτιμότερος παίκτης των «Φούριας Ρόχας» στο τουρνουά.

Κι εκεί που νόμιζε ότι έφτασε η ώρα να ξεκουραστεί ήρθε η κλήση στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σεζόν θα κλείσει για εκείνον με περισσότερα από 60 επίσημα ματς. Για να γίνει καλύτερα κατανοητό ο 18χρονος Ισπανός μετράει ένας ματς κάθε πέντε μέρες. Κι όλα αυτά με την Πριμέρα να ξεκινά στις 13 Αυγούστου. Με λίγα λόγια ο Πέδρι θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το επόμενο… καλοκαίρι για να ξεκουραστεί.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πέδρι κάτι ανάμεσα σε Τσάβι και Ινιέστα

Φυσικά έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση παίκτη. Άξιο συνεχιστή της παράδοσης που έχουν οι Ισπανοί στην ανάδειξη χαφ παγκόσμιας κλάσης. Το σουλούπι και το αγωνιστικό του στυλ φέρνει στο μυαλό τις θρυλικές μορφές των Τσάβι και Ινιέστα. Του καλύτερου και πληρέστερου δίδυμου κεντρικών χαφ που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του παιχνιδιού. Το ταλέντο και οι εμφανίσεις τους μας επιτρέπουν να βάζουμε το όνομά του δίπλα από δύο τόσο βαριά ονόματα χωρίς να διαπράττουμε ιεροσυλία. Με χαμηλό κέντρο βάρους και αδιανόητο ποδοσφαιρικό IQ είναι απολαυστικό να τον παρακολουθεί κανείς.

Προχωρώντας πιο βαθιά στις λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Πέδρι είναι κάτι ανάμεσα στον Τσάβι και τον Ινιέστα. Λίγο πιο επιθετικός από τον Τσάβι και λίγο πιο αμυντικός από τον Ινιέστα. Γράφοντας αυτές τις γραμμές η σκέψη να βλέπαμε αυτή την τριάδα μαζί σε ένα γήπεδο προκαλεί ποδοσφαιρικό οργασμό. Επειδή όμως πρόκειται για κάτι ανέφικτο επανερχόμαστε στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που βρίσκει την Μπαρτσελόνα με ένα διαμάντι στα χέρια της.

Έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησαν οι αποχωρήσεις δύο παικτών-θρύλων για το κλαμπ. Ο Πέδρι έχει κερδίσει ήδη μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία χαφ του πλανήτη και κοιτάζει μόνο προς τα πάνω. Είναι δεδομένο πως με τα χρόνια θα γίνεται μόνο καλύτερος. Σε μια χρονιά που όλοι περίμεναν το step up του -μεγάλου άτυχου- Φάτι, ήταν τελικά ο Πέδρι που έκανε τους «Μπλαουγκράνα» να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Όπως πριν από 20 χρόνια έκαναν με τον Τσάβι Ερνάντεθ και πριν από 19 με τον Αντρές Ινιέστα. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που ιστορικά βασίζει τις επιτυχίες της σε Ισπανούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται από μικροί εκεί και κατανοούν τη φιλοσοφία του κλαμπ. Τα τελευταία χρόνια ξέφυγε από αυτή τη φιλοσοφία και αυτό είχε αντίκτυπο και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ο Πέδρι ήταν η καλύτερη αφορμή για να της θυμίσει τη συνταγή επιτυχίας και να την «αναγκάσει» να επιστρέψει σε αυτή.

Τεράστιο κεφάλαιο για Μπαρτσελόνα και Ισπανία

Όπως καταλαβαίνετε ο Πέδρι αποτελεί ήδη τεράστιο κεφάλαιο τόσο για την Μπαρτσελόνα όσο και για την εθνική Ισπανίας. Στους «Μπλαουγκράνα» η θέση του βασικού και αναντικατάστατου αναμένεται να του ανήκει για την επόμενη δεκαετία. Μαζί με τον Ντε Γιονγκ αποτελούν δύο από τους πιο πολυσύνθετους χαφ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η Μπαρτσελόνα είναι τυχερή που τους έχει. Μετά την εξαιρετική περσινή σεζόν, ο ρόλος του αναμένεται φέτος ακόμα πιο αναβαθμισμένος. Σε μια χρονιά που μοναδικός στόχος του κλαμπ είναι η επιστροφή στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Σε αυτό λοιπόν το εγχείρημα ο Πέδρι θα έχει περισσότερος ευθύνες και θα δει τις απαιτήσεις να μεγαλώνουν. Δεν έχει καμία σημασία που είναι ακόμα 18. Φρόντισε ο ίδιος να κάνει τους πάντες να το ξεχάσουν αυτό. Τώρα όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά και όχι άδικα. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στην εθνική Ισπανίας. Ίσως μάλιστα εκεί σε ακόμα εντονότερο βαθμό. Μετά τη φουρνιά που σάρωσε τα πάντα από το 2008 μέχρι το 2012 οι Ισπανοί έκαναν μια κοιλιά.

Δεν είναι ότι δεν είχαν καλούς παίκτες. Απλά τα στάνταρ που είχαν τεθεί από τους προηγούμενους ήταν τόσο ψηλά που η αποτυχία ήταν σχεδόν μονόδρομος για εκείνους. Τώρα με περισσότερη ηρεμία και λιγότερη πίεση γίνεται μια προσπάθεια η εθνική να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Με πολλά νέα και φρέσκα πρόσωπα να πρωταγωνιστούν ο Πέδρι είναι ίσως η σημαντικότερη φιγούρα αυτού του rebuild. Αυτό έγινε κάτι παραπάνω από φανερό στο πρόσφατο Euro.

Οι Ισπανοί παρά τη γκρίνια για το μονότονο παιχνίδι τους έφτασαν μια ανάσα από τον τελικό. Είναι δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον θα μας απασχολήσουν και πάλι. Όσο ο Πέδρι εξελίσσεται και ωριμάζει ποδοσφαιρικά τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα για εκείνους. Πάντως αν κάτι είναι σίγουρο, αυτό είναι πως το ισπανικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βιώνουν τα πρώτα βήματα ενός σπάνιου ταλέντου. Από αυτά που γράφονται με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Ένα ταλέντο ακριβώς όπως ο Πέδρι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ