ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Όλοι θέλουν Κιέζα όμως μόνο η Γιουβέντους θα τον έχει!

Ο Φεντερίκο Κιέζα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διάφορων μεγάλων της Ευρώπης αλλά η Γιουβέντους απορρίπτει τις προτάσεις χωρίς καν να το σκεφτεί.

Όλοι θέλουν Κιέζα όμως μόνο η Γιουβέντους θα τον έχει!

Η σεζόν 2020/2021 έκλεισε ιδανικά για τον Φεντερίκο Κιέζα. Η κατάκτηση του Euro ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας φανταστικής σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Μπορεί η Γιουβέντους να μην κινήθηκε στα γνωστά της στάνταρ, είδε όμως τον Κιέζα να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα ο 24χρονος εξτρέμ δεν έδειξε ούτε στο ελάχιστο ψαρωμένος και… οργίαζε σε κάθε ευκαιρία. Οι εμφανίσεις τους με Γιουβέντους και εθνική Ιταλίας προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Ενδιαφέρον που εκφράστηκε μέσω προτάσεων με πολλά… μηδενικά. Βέβαια οι «Μπιανκονέρι» δε δείχνουν να συγκινούνται ιδιαίτερα. Μάλλον ξέρουν καλά τι διαμάντι έχουν στα χέρια τους.

Μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας

Το ενδιαφέρον και τα ποσά που παίζουν γύρω από το όνομα του Φεντερίκο Κιέζα μόνο τυχαία δεν είναι. Ο Ιταλός εξτρέμ απέδειξε φέτος σε όλους ότι η θέση του είναι ανάμεσα στους καλύτερους. Με τη Γιουβέντους έκανε λίγο απ’ όλα προσφέροντας διψήφιο αριθμό σε γκολ (15) αλλά και ασίστ (11). Από την άλλη με την Ιταλία σημείωσε δύο κομβικά γκολ που έκριναν προκρίσεις στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ και στα ημιτελικά. Τόσο στην ομάδα του όσο και στην εθνική δεν του χαρίστηκε τίποτα.

Δεν ήταν από την αρχή βασικός και αναντικατάστατος. Χρειάστηκε να παλέψει για να κερδίσει τη θέση του και τα κατάφερε με το σπαθί του. Και πως να μην τα καταφέρει όταν κάθε φορά που πατάει στο γήπεδο δίνει όλη του την ψυχή. Ό,τι έχει και δεν έχει. Το παιχνίδι του Κιέζα χαρακτηρίζεται από ταχύτητα, ενέργεια και πάθος. Πολύ πάθος. Ένας ποδοσφαιριστής που αποφεύγει τις περιττές ενέργειες και κοιτάει πάντα πως θα επιτεθεί.

Με του που πάρει τη μπάλα η πρώτη του σκέψη είναι πως θα γυρίσει με πρόσωπο στο τέρμα. Να πάει στο ένας με έναν, να πατήσει περιοχή, να σουτάρει. Έτσι όπως παίζεται σήμερα το ποδόσφαιρο η αμεσότητα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Η ταχύτητα της σκέψης και της δράσης σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα είναι το παν στο σημερινό παιχνίδι. Η μπάλα δεν… κολλάει στα πόδια του Κιέζα.

Όταν εμπλέκεται αυτός συνήθως κάτι συμβαίνει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πάντα κάνει τη σωστή επιλογή. Δείχνει όμως ένα σκεπτικό. Η ένταση που βγάζει στα πλάγια της επίθεσης συχνά φέρνει τις άμυνες σε σύγχυση και ανισορροπία. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να το κάνει αυτό για ένα ολόκληρο 90λεπτο χωρίς σταματημό. Γούστα είναι αυτά αλλά εμάς μας αρέσουν πολύ τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές. Από αυτούς που παίζουν πάντα στα κόκκινα γιατί απλά μόνο έτσι ξέρουν να παίζουν. Ο Φεντερίκο Κιέζα είναι μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Στης Γιουβέντους την πόρτα όσο θέλεις βρόντα (για τον Κιέζα)

Όπως φαίνεται τα ποδοσφαιρικά προσόντα και ο τρόπος παιχνιδιού του Κιέζα δεν εντυπωσιάζουν μόνο εμάς. Κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης είδαν τα όργια του Ιταλού στο Euro και τους μπήκαν ιδέες. Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι και Λίβερπουλ φέρονται να χτύπησαν την πόρτα της Γιουβέντους με εννιαψήφιες προτάσεις. Μάταια. Οι «Μπιανκονέρι» δεν μπήκαν καν στον κόπο να το συζητήσουν.  Όχι γιατί βρήκαν τα λεφτά λίγα, αλλά επειδή ο παίκτης απλά δεν πωλείται. Στους «Μπιανκονέρι» θεωρούν τον Κιέζα κομβικό στέλεχος της ομάδας και βλέπουν το μέλλον του συνδεδεμένο μαζί τους.

Ο Αλέγκρι τον έχει πολύ ψηλά στα πλάνα του και δεν υπάρχει κάποιο ποσό που θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό. Εκτός πια κι αν κάποια ομάδα αποφασίσει να ανέβει πάνω από τα 150 εκατομμύρια και βάλει τη Γιούβε σε σκέψεις. Πάντως με βάσει τη λογική ο Κιέζα δεν πάει πουθενά. Μετά την περσινή σεζόν όλοι στο Τορίνο περιμένουν από εκείνον ακόμα μεγαλύτερα πράγματα φέτος. Η συνύπαρξη με Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντιμπάλα στην επίθεση είναι μια ιδέα που σίγουρα εξιτάρει. Κιέζα

Μετά την περσινή αποτυχία η Γιουβέντους βλέπει ως μονόδρομο την επιστροφή στην κορυφή. Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχει χώρος για απώλειες των καλύτερων παικτών της. Και ο Κιέζα είναι πλέον ένας από αυτούς. Όσοι λοιπόν τον -πολύ λογικά- ορέγονται δυστυχώς ατύχησαν. Εδώ και χρόνια ήταν διαθέσιμος στη Φιορεντίνα με πολύ λιγότερα χρήματα. Από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή η υπόθεση… αρπαγής του γίνεται αρκετά πιο σύνθετη.

Μετά την αντιμετώπιση στις προτάσεις που ήρθαν, όσοι δεν πήραν το μήνυμα κακό του κεφαλιού τους. Μπορούν να προσπαθήσουν κι αυτοί. Η Γιουβέντους έχει όλη την καλή διάθεση να τους απορρίψει ευγενικά. Ενδιάμεσα ο Αλέγκρι και το επιτελείο του θα καταστρώνει τα σχέδια για τη νέα σεζόν και θα ψάχνει τρόπους να βάλει τον Κιέζα ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας. Στόχος που πιθανότατα έχει τεθεί από τα υψηλότερα κλιμάκια της διοίκησης.

Ένα πρότζεκτ με προορισμό να γράψει ιστορία

Για τη Γιουβέντους ο Κιέζα δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για το ίσως σημαντικότερο πρότζεκτ που τρέχει στο κλαμπ αυτή τη στιγμή. Σίγουρα αυτό που αποδίδει καλύτερα. Με τον Ντε Λιγκτ ακόμα να ψάχνει πατήματα και χώρο ανάμεσα στους Κιελίνι και Μπονούτσι και τον Κουλουσέφσκι να μην έχει σταθεροποιηθεί, ο Κιέζα είναι η περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει. Όπως είπαμε και παραπάνω οι «Μπιανκονέρι» τον αντιλαμβάνονται ως μια φιγούρα που θα έχει σημαίνοντα ρόλο στα χρόνια που έρχονται.

Ο ίδιος φρόντισε στην πρώτη του χρόνια να δείξει ότι μπορεί άνετα να σηκώσει αυτό το βάρος. Ο πλέον ταλαντούχος Ιταλός παίκτης αποτελεί ίσως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας αυτή τη στιγμή. Η νοοτροπία και ο χαρακτήρας του ταιριάζουν γάντι στον ρόλο του ηγέτη. Στη Γιουβέντους και στην εθνική Ιταλίας βλέπουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει σε μελλοντικές επιτυχίες. Το Κόπα Ιταλία και το Euro 2020 ήταν μόνο η αρχή για έναν παίκτη που έχει όλα τα φόντα να γράψει ιστορία. Κιέζα Ιταλία

Από τα πρώτα του χρόνια στη Φιορεντίνα ο προορισμός του ήταν αυτός. Μπορεί το δέσιμό του με τους «Βιόλα» να τον κράτησε εκεί λίγο περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε, όμως πλέον είναι εδώ. Όχι απλά με τους καλύτερους αλλά ανάμεσα σε αυτούς. Η σεζόν που έρχεται είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνει ακόμα κι αυτούς που αμφιβάλλουν να το καταλάβουν. Το μόνο που έχει να κάνει η Γιουβέντους είναι να κλείνει τα τηλέφωνα στους ενδιαφερόμενους και να συνεχίσει να τον διαχειρίζεται σωστά.

Σε μια ομάδα που η διαχείριση των ποδοσφαιριστών της δεν πήγε αρκετά καλά τα τελευταία τρία χρόνια ο Κιέζα είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Στοίχημα που μέχρι στιγμής οι «Μπιανκονέρι» κερδίζουν. Καλό για εκείνους και για τους οπαδούς τους θα είναι αυτό να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Ο Φεντερίκο Κιέζα είναι ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι και ως τέτοιο οφείλει να του συμπεριφέρεται η ομάδα του. Κι όλα θα πάνε καλά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ