ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μα καλά, τι στην ευχή κάνουν στην Ρεάλ;

Θυσιάζει πολλούς παίκτες και σε αρκετές θέσεις η Ρεάλ Μαδρίτης, για να βρει τα χρήματα και να κλείσει τον Κιλιάν Μπαπέ. Κάνει σωστά όμως;

Μα καλά, τι στην ευχή κάνουν στην Ρεάλ;

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ένας δαιμόνιος άνθρωπος στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μαρτυρίες, για κάτι που έβαλε στο μυαλό του ο Ισπανός πρόεδρος της Ρεάλ και να μην το πέτυχε. Ήθελε τον Λουίς Φίγκο το 2000 και τον έφερε. Ήθελε τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009 το πέτυχε. Θέλει τώρα να φέρει τον Κιλιάν Μπαπέ, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του. Αξίζει όμως να διαλύσεις το μισό ρόστερ με το οποίο πέτυχες τα πάντα, για να φέρεις έναν μόνο παίκτη;

Κινήσεις που δεν έπιασαν

Την τελευταία δεκαετία, η δεύτερη φουρνιά των «γκαλάκτικος» της Ρεάλ ξεπέρασε κατά πάρα πολύ την πρώτη. Με ηγέτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η «βασίλισσα»… τραμπούκιζε σχεδόν τους πάντες στην Ευρώπη, έχοντας κάνει σχεδόν… «τσιφλίκι» της το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι επιτυχημένες ομάδες των Κάρλο Αντσελότι και Ζινεντίν Ζιντάν πέτυχαν πολλά σπουδαία πράγματα, σκορπώντας χαρά στους φίλους των Μαδριλένων.

Η «αλλαγή φρουράς» όμως και η πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο φρέναρε απότομα την «βασίλισσα». Από εκεί που τα γκολ ερχόντουσαν με το τσουβάλι, ήρθε ένα μικρό φρενάρισμα. Λούκα Γιόβιτς, Βινίσιους Τζούνιορ και Εντέν Αζάρ, κόστισαν συνολικά περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ. Όμως ουδέποτε απέδειξαν ότι μπορούν να ηγηθούν της επιθετικής γραμμής των «μερένχες». Αντίθετα, το βάρος έπεσε όλο πάνω στον Καρίμ Μπενζεμά, αλλά και τον… Σέρχιο Ράμος(;), οι οποίοι τράβηξαν κουπί όταν έπρεπε για την ομάδα τους! Κουτσά-στραβά η «βασίλισσα» έφτασε μέχρι τον τίτλο το 2020, ενώ φέτος τον έχασε στα σημεία από την Ατλέτικο.

Με την Μπαρτσελόνα θεωρητικά εκτός και με την κρίση να την έχει χτυπήσει πολύ δυνατά, η Ρεάλ είχε μόνο έναν αντίπαλο. Και όμως, δεν κατάφερε να φτάσει σε κανέναν τίτλο, κυρίως λόγω της αστάθειας που έβγαζε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά «φώναζαν» για βοήθεια από μακριά, δείχνοντας πως η ομάδα χρειαζόταν αρκετές αλλαγές. Η άμυνα δεν ήταν τόσο σταθερή (ειδικά χωρίς τον Ράμος), ενώ η επίθεση έβρισκε μόνο τον Μπενζεμά να προσπαθεί.

Οι (λανθασμένες;) προτεραιότητες της Ρεάλ

Φυσικά, όλα αυτά ήταν κάτι που είχαν δει οι άνθρωποι της Ρεάλ, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Προτεραιότητα της ομάδας ήταν και παραμένει η απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ της Παρί, δεν έχει κρύψει πως η Ρεάλ είναι η ομάδα για την οποία θέλει να αγωνιστεί. Το συμβόλαιο του λήγει σε έναν χρόνο και δεν είναι διατεθειμένος να ανανεώσει, όσα μηδενικά και αν βάλουν στο καρνέ των επιταγών οι Άραβες ιδιοκτήτες της. Κάτι που οι Μαδριλένοι γνωρίζουν και θέλουν να χτυπήσουν σε αυτό.

Βέβαια, έχοντας ως βασικό στόχο τον Γάλλο, μάλλον κάτι ξέχασαν οι «μερένχες». Ο Σέρχιο Ράμος, πέρα από επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, ήταν ίσως ο σημαντικότερος παίκτης της τις τελευταίες σεζόν. Ακόμα και πάνω από τον Μπενζεμά. Άνθρωπος-σημαία με 16 χρόνια στην Ρεάλ, κανένας δεν πίστευε πως ο Ράμος θα αποχωρούσε ως ελεύθερος. Η ανανέωση του Ράμος όμως, κόλλησε όταν η διοίκηση ξεκίνησε να βάζει εμπόδια. Ο Πέρεθ, θέλοντας να εξοικονομήσει χρήματα, πρότεινε μείωση σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Ακόμα και στον Ράμος, ο οποίος βάσει απόδοσης άξιζε περισσότερες απολαβές. Κίνηση, η οποία έκανε έξαλλο τον πολύπειρο αμυντικό, ο οποίος θεώρησε μεγάλη ασέβεια αυτή την κίνηση, μόνο και μόνο για να αποκτηθεί ένας καινούριος παίκτης.

Τελικά το γυαλί ράγισε οριστικά και ο Ισπανός αμυντικός με δάκρυα στα μάτια αποχώρησε από το Σαντιάγκο Μπενραμπέου. Όμως όπως φαίνεται, δεν είναι ο μόνος. Ο Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος πλαισίωσε για περίπου μια δεκαετία τον Ράμος στο δίδυμο της άμυνας, ετοιμάζει επίσης βαλίτσες. To συμβόλαιο του Γάλλου διεθνή αμυντικού εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι και ο Πέρεθ θεώρησε υπερβολικές τις απαιτήσεις του (περίπου τα διπλάσια). Την ίδια ώρα που ο καταξιωμένος στην Μπάγερν, έναν χρόνο μεγαλύτερος, αλλά και χωρίς πείρα εκτός Γερμανίας, Αλάμπα αμείβεται με 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η «χρυσή Μπέντλεϊ χωρίς μηχανή» επανέρχεται…

Την ίδια ώρα που ο Βαράν ετοιμάζεται να φύγει… κοψοχρονιά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ακούγεται πως δεν θα υπάρξει προσθήκη στην ομάδα. Όπως μετέδωσαν τα Μέσα της Ισπανίας, η «βασίλισσα» δεν θα κάνει κάποια άλλη προσθήκη (εκτός φυσικά από τον Κιλιαν Μπαπέ). Κοινώς, Ράμος και Βαράν αποχωρούν, αφήνοντας την άμυνα στον σχεδόν μόνο του Αλάμπα. Για μοναδικούς παρτενέρ, ο Αυστριακός θα έχει τον Έντερ Μιλιτάο και τον Νάτσο. Δύο παίκτες οι οποίοι δεν έχουν δείξει ότι έχουν την ικανότητα να παίζουν συστηματικά στην Ρεάλ, πόσο μάλλον να μετρούν 50+ παιχνίδια σε μια σεζόν.

Η αποχώρηση του Ράμος (15 εκατομμύρια ετησίως), αλλά και η πώληση εκτός απροόπτου του Βαράν (10 εκατομμύρια ετησίως και 50 εκατομμύρια η μεταγραφή), δίνουν οικονομική ανάσα στην Ρεάλ. Η αλήθεια είναι πως το μισθολόγιο ανασαίνει αισθητά, με αρκετούς πόρους να μπαίνουν στα ταμεία της «βασίλισσας». Όμως το κέρδος μάλλον είναι μικρότερο σε σχέση με όσα μπορούν να κερδίσουν στην Ρεάλ. Ναι μεν η απόκτηση του Μπαπέ γίνεται ένας πιο εύκολος να επιτευχθεί στόχος, όμως το κόστος είναι τεράστιο. Πέρα από τις τεράστιες οικονομικές αξιώσεις που θα ζητήσει ο Γάλλος (περίπου 20 εκατομμύρια κάθε έτος, ποσό μεγαλύτερο από κάθε άλλον στην ομάδα), ανοίγουν τρύπες στο ρόστερ,

 

Η ήδη προβληματική άμυνα, αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο. Παίκτες-ερωτηματικά καλούνται πλέον να τραβήξουν κουπί, ίσως εκτός των δυνατοτήτων τους. Κίνησες οι οποίες θυμίζουν πάρα πολύ την πρώτη (και αποτυχημένη) περίοδο των «γκαλάκτικος». Με all-in στις θέσεις της επίθεσης και πωλήσεις παικτών-στυλοβατών, η Ρεάλ ήταν τρομερά υποεπιτυχημένη εκείνη την περίοδο. Η αποχώρηση του ανθρώπου που κράταγε όλο το κέντρο και την άμυνα, Κλοντ Μακελελέ, στοίχησε στους Μαδριλένους. Και μια παρόμοια πάει να συμβεί και τώρα.

Την αποδυνάμωση της ομάδας για προσθήκες παικτών-σταρ είχε σχολιάσει το 2003 ο Ζιντάν λέγοντας: «Γιατί να προσθέσεις ακόμα μια στρώση χρυσού σε μια Μπέντλνεϊ, όταν έχει χάσει τον κινητήρα». Σημειώνεται πως ο «Ζιζού» παραιτήθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ