ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Σινιόρε Αλέγκρι καλή η κορυφή, αλλά όχι εύκολη!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει να διαχειριστεί ένα σωρό ζητήματα στην προσπάθεια του να φέρει τη Γιουβέντους ξανά στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Σινιόρε Αλέγκρι καλή η κορυφή, αλλά όχι εύκολη!

Στα τέλη Μαΐου η Γιουβέντους ανακοίνωνε την αντικατάσταση του Αντρέα Πίρλο από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Αυτή ήταν μια τρόπον τινά παραδοχή του λάθους της το καλοκαίρι του 2019. Τότε που αποφάσισε να λήξει τη συνεργασία της με τον Ιταλό τεχνικό έπειτα από πέντε χρόνια. Μια πενταετία γεμάτη τίτλους. Πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και δύο χαμένοι τελικοί Champions League. Αυτοί του κόστισαν, η «Γηραιά Κυρία» ήταν αουτσάιντερ σε αμφότερους τους τελικούς και μοιραία είδε το τρόπαιο να καταλήγει σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ωστόσο, ο Αλέγκρι είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο. Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που εντός συνόρων έκανε… πλάκα στον ανταγωνισμό και στην Ευρώπη έδινε τις δικές της «μάχες». Κάτι παρόμοιο θέλει να «χτίσει» και τώρα. Αυτή τη φορά, όμως, καλείται να διαχειριστεί ουκ ολίγα ζητήματα προκειμένου να πετύχει ξανά. Ο Ιταλός τεχνικός καλείται να πάρει αποφάσεις, τόσο για τη δόμηση του ρόστερ, όσο και για το πως θα αγωνίζεται η ομάδα από εδώ και πέρα.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Αλέγκρι

Τα θέματα που καλείται να λύσει ο Αλέγκρι

Το πρώτο και κυριότερο θέμα για τον Αλέγκρι είναι η διαχείριση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο άντρες φέρονταν να μην έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων κατά την κοινή τους συνύπαρξη τη σεζόν 2018-19. Μάλιστα, η πρώτη τους συνάντηση για τη φετινή σεζόν ήταν αρκετά «κρύα». Ο 53χρονος τεχνικός γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι πρέπει να ικανοποιήσει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ με το πλάνο του, με δεδομένο ότι τελικά θα παραμείνει στο Τορίνο. Ο 36χρονος σούπερ σταρ δεν πρόκειται να είναι ευχαριστημένος με οποιονδήποτε άλλον ρόλο πέραν του πρώτου «βιολιού», οπότε ο Αλέγκρι πρέπει να διαμορφώσει τα πλάνα του προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την άλλη, ο Ιταλός καλείται να «αναγεννήσει» τον Πάουλο Ντιμπάλα. Η περσινή σεζόν του Αργεντινού επιθετικού ήταν μακράν της δεύτερης η χειρότερη του με τη φανέλα της Γιουβέντους (5 γκολ σε 26 παιχνίδια). Ο 27χρονος δεν μπόρεσε ποτέ να ταιριάξει στο πλάνο του Αντρέα Πίρλο. Η επιστροφή, όμως, του Αλέγκρι αναμένεται να τον απελευθερώσει. Άλλωστε, αυτός τον έφερε στο Τορίνο και μ’ εκείνον στο «τιμόνι» έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Το τελευταίο κύριο θέμα που έχει να λύσει ο Αλέγκρι είναι η παραμονή του Τζόρτζιο Κιελίνι, αλλά και η χρήση του. Ο έμπειρος στόπερ έδειξε στο Euro πως έχει ακόμα πολλά να προσφέρει και γι’ αυτό το λόγο η Γιουβέντους «τρέχει» να τον ανανεώσει. Βέβαια, μέχρι στιγμής χωρίς κάποια θετική εξέλιξη. Είναι δεδομένο πως ο Ιταλός προπονητής θα μιλήσει με τον συμπατριώτη του αμυντικό. Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά και ο 53χρονος προπονητής θα κληθεί να του αναλύσει τον ρόλο του. Σίγουρα η θέση του στην ενδεκάδα δεν θα είναι σταθερή. Εξάλλου, υπάρχουν και οι Ντε Λιχτ, Μπονούτσι που λογίζονται ως βασικοί. Ωστόσο, το ενδεχόμενο επιστροφής στην τριάδα στα στόπερ δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο. Κι εκεί ο Κιελίνι είναι υπερπολύτιμος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ