ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το «πείραμα» Μάλεν φέρνει αλλαγές στην Ντόρτμουντ!

Σε μια λίγο διαφορετική συνταγή από τα προηγούμενα έτη, ο Ντόνιελ Μάλεν υπογράφει στην Ντόρτμουντ για να συνεχίσει την κατά τα άλλα γνωστή παράδοση.

Το «πείραμα» Μάλεν φέρνει αλλαγές στην Ντόρτμουντ!

Η απόκτηση του Ντόνιελ Μάλεν, είναι η πρώτη (και λογικά τελευταία) μεγάλη κίνηση της Ντόρτμουντ για φέτος. Ο Τζέιντον Σάντσο είχε ζητήσει να αποχωρήσει, θέλοντας να επιστρέψει στην πατρίδα του, Αγγλία. Η διοίκηση των Βεστφαλών, δεν του χάλασε το χατίρι, ρίχνοντας μάλιστα και τις απαιτήσεις της για να τον βοηθήσει. Με τον Άγγλο λοιπόν να αποτελεί παρελθόν, η γερμανική ομάδα έπρεπε να βρει κάποιον αντικαταστάτη. Κάτι που ο Μάλεν σε μεγάλο βαθμό μπορεί να καταφέρει.

Αρκετά κοινά στοιχεία με τον Σάντσο

Αρκετά… περίεργη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την περασμένη σεζόν του Σάντσο. Αν και άργησε λιγάκι, τελικά ο Άγγλος πήρε εμπρός για τα καλά. Κλείνοντας, ο 21χρονος εξτρέμ είχε αριθμούς που τρομάζουν και τον κατατάσσουν δεύτερο καλύτερο παίκτη της χρονιάς, πίσω από τον Έρλινγκ Χάλαντ. Σε μόλις 38 συμμετοχές ο Σάντσο σκόρπησε τρόμο, με 16 γκολ και 20 τελικές πάσες! Χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να πούμε πως ό,τι μοίραζε, σκόραρε ταυτόχρονα.

Σε παρόμοιο επίπεδο κατά κάποιο τρόπο κινήθηκε όμως και ο Μάλεν. Αν και η Αϊντχόφεν τον χρησιμοποίησε περισσότερο ως κεντρικό επιθετικό, ο νεαρός Ολλανδός πέρα από την τελική προσπάθεια έδειξε ότι έχει και την ασίστ. τα 25 γκολ του και οι 9 τελικές πάσες, δείχνουν μια ισορροπία στο παιχνίδι του. Η παρουσία του και στο Euro κρίνεται ικανοποιητική, καθώς ερχόμενος από τον πάγκο και παίζοντας κυρίως αριστερά, πρόλαβε να μοιράσει 2 πάσες που κατέληξαν σε γκολ.

Από άποψη παιχνιδιού, οι δύο προαναφερθέντες παίκτες έχουν πολλά κοινά. Γρήγοροι και ικανότατοι με την μπάλα στα πόδια, αποτελούν τον παίκτη που κάθε ομάδα θέλει να έχει στο ρόστερ τους. Ακριβώς όπως ο Άγγλος, ο Μάλεν αρέσκεται στο να συγκλίνει από τα πλάγια, αφήνοντας αβοήθητους τους αντιπάλους του με την ταχύτητα του. Αν και περισσότερο εκτελεστής από τον Σάντσο, η τεχνική του κατάρτιση υστερούν σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μια καινούρια τακτική στα σκαριά με τον Μάλεν;

Πέρα από τον Μάλεν, καινούριος στο «Βεστφάλεν» είναι και ο προπονητής της ομάδας, Μάρκο Ρόζε. Μετά από 2 γεμάτες χρονιές στην Γκλάντμπαχ, ο νεαρός τεχνικός προχώρησε στην άλλη Μπορούσια. Οι φιλοδοξίες του Γερμανού κόουτς είναι μεγάλες, καθώς θεωρεί πως η Ντόρτμουντ μπορεί να σπάσει την παντοδυναμία της Μπάγερν και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ρόζε καταφτάνει στο Ντόρτμουντ φέρνοντας νέες ιδέες και φρέσκιες τακτικές. Εδώ και χρόνια, οι Βεστφαλοί εναλλάσσουν το 4-2-3-1 και το 4-3-3 στα παιχνίδια τους. Η παρουσία ικανότατων εξτρέμ ήταν αυτή που ευνοούσε εξαιρετικά την χρησιμοποίηση αυτού του συστήματος. Παράλληλα, με έναν μόνο ποιοτικό φορ στο ρόστερ (Λεβαντόφσκι, Ομπαμεγιάνγκ, Χάλαντ), ήταν δύσκολο να υπάρξει κάποιος άλλος παρτενέρ σε καθημερινή βάση. Όμως, ο Ρόζε είναι ένας από τους προπονητές που έκαναν πάλι «κουλ», το κατά πολλούς «ξεπερασμένο» 4-4-2 με ρόμβο ή αλλιώς το 4-3-1-2. Τα «πουλάρια» τις περασμένες 2 σεζόν χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο αυτό το σύστημα, με απόλυτη επιτυχία.

Πλέον, η εφαρμογή αυτού του συστήματος μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία και στην Ντόρτμουντ. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Μπορούσια πέρσι ήταν η έλλειψη επιθετικών. Πέραν του Έρλινγκ Χάλαντ, κάποιος άλλος επιθετικός δεν υπήρχε στο ρόστερ. Ο Γιουσουφά Μουκοκό είναι εξαιρετικός, αλλά μόλις πριν λίγους μήνες έγινε 16! Ο Μάλεν, μπορεί να υποστηρίξει με μεγάλη επιτυχία την θέση του κεντρικού επιθετικού, έχοντας παράλληλα την ευελιξία να παίζει και από τα πλάγια. Έτσι, είναι αρκετά πιθανό να δούμε στην δυάδα κρούσης μαζί Χάλαντ και Μάλεν. Παράλληλα, ο 32άρης πλέον Μάρκο Ρόις που φυσιολογικά έχει χάσει την εκρηκτικότητα του παρελθόντος, μπορεί να αγωνίζεται πίσω από την γραμμή κρούσης. Ρόλο που μεγάλη επιτυχία είχε ο Λαρς Στιντλ στην Γκλάντμπαχ.

Εγχείρημα με πολλές επιτυχίες και ελάχιστες αποτυχίες

Συνοψίζοντας, ο Μάλεν είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να αποκτήσει η Ντόρτμουντ με τα λεφτά του Σάντσο. Με ποσό περίπου στο 1/3 από όσα δαπάνησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Άγγλο, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να «βουτήξουν» ένα από τα διαμαντάκια του Ολλανδικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο πως και η Λίβερπουλ βρισκόταν στο κυνήγι του 22χρονου επιθετικού.

Όπως τυχαία δεν είναι και η τελική επιλογή του ίδιου του παίκτη. Ο Ολλανδός γνωρίζει πως στην Ντόρτμουντ υπήρχε μια «τρύπα», την οποία κάλλιστα μπορεί να κλείσει ο ίδιος. Ενώ στην Λίβερπουλ θα χρειαζόταν να κάνει αρκετά περισσότερη υπομονή. Οι Βεστφαλοί είναι αρκετά ποιο ανοικτοί σε νέες προτάσεις από ότι οι «ρεντς» καθώς και διατεθειμένοι να προσφέρουν άπλετο αγωνιστικό χρόνο.

Το σενάριο στην Ντόρτμουντ είναι αρκετά γνωστό σε όλους πλέον τα τελευταία χρόνια. Νεαροί παίκτες δεν θα διστάσουν να δώσουν «χυλόπιτα» σε ομάδες με μεγαλύτερο κοινό, προκειμένου να μετακομίσουν στην Βορειοδυτική Γερμανία. Εκεί, θα «ψηθούν» και θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο όνομα. Και στην συνέχεια, θα έρθει η ακριβή αποχώρηση για κάποια άλλη ομάδα. Η αλήθεια είναι πως οι επιθετικοί έχουν ειδική ιστορία στο «Βεστφάλεν». Και αν κρίνουμε από το πως εξελίχθηκαν οι 4 τελευταίοι, οι πρώτοι οιωνοί για το μέλλον του Μάλεν είναι εξαιρετικοί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ