ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

H Γιουναίτεντ έχασε τον Βαράν για τον… Τζόουνς το 2011!

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2011 θα μπορούσε να είχε γίνει ο Ράφαελ Βαράν, αν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχε επιλέξει τον... Φιλ Τζόουνς.

H Γιουναίτεντ έχασε τον Βαράν για τον… Τζόουνς το 2011!

Μια ιστορία που είχε ξεχαστεί από πολλούς, επανάφερε η μεταγραφή του Ράφαελ Βαράν στην Μάντσετερ Γιουνάιτεντ. Ο Γάλλος αναμένεται να γίνει «κόκκινος διάβολος» τις επόμενες ώρες. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί πίσω στο 2011, αν δεν είχαν επιλέξει τον… Φιλ Τζόουνς!

Ο Φιλ Τζόουνς είχε «μπλοκάρει» τον Βαράν!

Λίγο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ένα μεγάλο αστέρι έλαμπε στα Γαλλικά γήπεδα. Ένας 18χρονος αμυντικός ονόματι Ράφαελ βαράν ξεχώριζε στο Σαμπιονά. Με την φανέλα της Λανς, ο νεαρός τότε Βαράν τα έβαζε κυριολεκτικά με έμπειρους παίκτες. Και μάλιστα όχι απλά τα έβαζε, αλλά τα κατάφερνε κιόλας! Λάτρης των νεαρών ταλέντων, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν άργησε να τον ξεχωρίσει.

Ωστόσο, η απόκτηση του νεαρού Γάλλου έγινε ιδιαίτερα αμφίβολη όταν ένας ακόμα νεαρός αμυντικός κέντρισε το ενδιαφέρον του θρυλικού Σκωτσέζου προπονητή. Τότε ήταν η χρονιά που ο μόλις 20 ετών Φιλ Τζόουνς ξεχώρισε με την Μπλάκμπερν, κάτι που έβαλε σε δίλημμα τον «Φέργκι».

Τελικά, έναντι 16 εκατομμυρίων λιρών ο Τζόουνς μετακόμισε το «Όλντ Τράφορντ», ενώ ο Βαράν έγινε μέλος της Ρεάλ με περίπου τα μισά χρήματα. Δυστυχώς για την Γιουνάιτεντ όμως, ο Άγγλος δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν. Από την άλλη, ο Βαράν μέσα από συνεχείς συμμετοχές στην πρώτη ομάδα των «μερένχες», έγινε ο ιδανικός αμυντικός, δικαιώνοντας τους Μαδριλένους για την επιλογή τους.

Στο περιστατικό έχει αναφερθεί και ο ίδιος ο Βαράν, πίσω στο 2012. «Δεν πήγα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί ο Τζόουνς “μπλόκαρε” την μεταγραφή. Παράλληλα, έχει δηλώσει πως στην Ρεάλ πήγε μόνο όταν έμαθε ότι θα έχει χρόνο. Μάλιστα, είχε ρίξει «άκυρο» και στην Παρί. «Η πρώτη μου αντίδραση όταν άκουσα για την Ρεάλ ήταν επιφυλακτική. Ήθελα να έχω ενεργό ρόλο στην ομάδα. Τότε, είχα αρνηθεί μετακίνηση και στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Άραβες είχαν μόλις έρθει και το πρότζεκτ δεν ήταν ακόμα σταθερό».

Ο Ράφαελ Βαράν δικαίως συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων αμυντικών στον πλανήτη. Την ίδια ώρα ο Τζόουνς παραμένει εκτός αγωνιστικής δράσης από τον Ιανουάριο του 2020 (!) και τον αγώνα του FA Cup με την Τότεναμ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ