ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τεν Χαγκ… εκτέθηκες – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μπαρτσελόνα και Μορίμπα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι!

Το ζήτημα ανανέωσης συμβολαίου του Ιλάιθ Μορίμπα απασχόλει έντονα τη Μπαρτσελόνα που θέλει οπωσδήποτε να κρατήσει τον παίκτη στη Βαρκελώνη.

Μπαρτσελόνα και Μορίμπα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι!

Ο Ιλάιθ Μορίμπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που συναντά κανείς στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Την περσινή σεζόν ο Κούμαν του έδωσε την ευκαιρία και ο μικρός την άρπαξε από τα μαλλιά. Έδειξε έτοιμος να προσφέρει και να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της Μπαρτσελόνα τόσο για τώρα όσο και για τα επόμενα χρόνια. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ιδανικά με άλλο ένα διαμάντι της Μασία να γίνεται παίκτης της πρώτης ομάδας ξαφνικά προέκυψε θέμα… συμβολαίου. Ο Μορίμπα αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε αξιώνοντας περισσότερα χρήματα. Κάπως έτσι οι σχέσεις των δύο πλευρών πάγωσαν και το μέλλον του παίκτη στην ομάδα βρίσκεται στον αέρα.

Το τελευταίο διαμάντι της Μασία

Ο Μορίμπα είναι προϊόν το φημισμένων ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Εντάχθηκε στη Μασία σε ηλικία 14 ετών και από την αρχή ξεχώρισε. Τα σωματικά του προσόντα και η φυσική του δύναμη του επέτρεπαν να κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο. Η θέση που αγωνίζεται σε συνδυασμό με το σουλούπι και το αγωνιστικό του στυλ θυμίζουν αρκετά τον Πολ Πογκμπά. Ψηλός, με μεγάλο διασκελισμό, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και επιθετικές αρετές είναι ένας παίκτης που με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να αφήσει εποχή.

Στην Μπαρτσελόνα τον προετοίμαζαν εδώ και χρόνια για την πρώτη ομάδα. Ήξεραν ότι ο μικρός πάει για μεγάλα πράγματα. Πέρυσι ο Κούμαν αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία και δεν το μετάνιωσε. Ο Μορίμπα έκανε το ντεμπούτο του τον Γενάρη σε ένα ματς Κυπέλλου και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς έγινε κομμάτι του ροτέισον και παράγοντας για την ομάδα. Άρπαζε από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία που έπαιρνε και παιχνίδι με το παιχνίδι έδειχνε όλο και πιο άνετος. Ο Κούμαν τον εμπιστεύτηκε ακόμα και σε σημαντικά ματς και εκείνος δεν απογοήτευσε ποτέ. Μορίμπα Μπαρτσελόνα

Στους «Μπλαουγκράνα» έβλεπαν ακόμη έναν παίκτη από τις ακαδημίες τους ικανό να κάνει τη διαφορά στην πρώτη ομάδα. Γύρω από εκείνον, τον Φάτι, τον Πέδρι και τον Έρικ Γκαρσία που επέστρεψε από τη Σίτι, οραματίζονταν τη Μπαρτσελόνα του αύριο. Την ερχόμενη σεζόν ο 18χρονος Ισπανός αναμενόταν να έχει έναν ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο. Μετά την εξαιρετική περσινή του παρουσία ήταν δεδομένο πως θα τον βλέπαμε ακόμα πιο συχνά στο χορτάρι.

Αυτή θα ήταν η σεζόν που θα έδειχνε αν πραγματικά μπορεί η ομάδα να βασιστεί πάνω του. Κι ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να δουν την εξέλιξη αυτού του πολύ ελπιδοφόρου πρότζεκτ ξαφνικά εμφανίστηκαν σύννεφα. Το συμβόλαιο του Μορίμπα λήγει το καλοκαίρι του 2022 και ενώ όλοι περίμεναν η ανανέωση να είναι μια τυπική διαδικασία τελικά εξελίσσεται σε θρίλερ. Ο ποδοσφαιριστής δεν αποδέχτηκε την πρόταση της ομάδας. Ο Λαπόρτα δεν είναι διατεθειμένος να ανέβει οικονομικά και κάπου εκεί το πράγμα κόλλησε.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Όλα ανοιχτά με τη μισή Ευρώπη να παραμονεύει

Αυτή τη στιγμή στη Μπαρτσελόνα επικρατεί αβεβαιότητα και εκνευρισμός γύρω από το ζήτημα Μορίμπα. Ο παίκτης έμεινε εκτός αποστολής για την καλοκαιρινή προετοιμασία, ενώ δέχτηκε πλήθος ρατσιστικών μηνυμάτων από διάφορους τραγικούς μισάνθρωπους. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από τα πιο ήπια μέχρι τα πιο ακραία. Το καλύτερο φυσικά θα είναι να βάλουν και οι δύο πλευρές νερό στο κρασί τους και να βρουν τη χρυσή τομή. Κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Αυτό που φημολογείται είναι πως ο Μορίμπα ήθελε να ανανεώσει, απλά θεώρησε προσβλητική την πρόταση που του έγινε.

Τώρα ποιο ήταν το ύψος αυτής και πως μπορεί να… προσβάλει ένα 18χρονο παιδί με 14 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα δεν το ξέρουμε. Το πιο ακραίο σενάριο θέλει την Μπαρτσελόνα να τον στέλνει για μια ολόκληρη χρονιά στην εξέδρα. Όπως αναφέρουν διάφορα μέσα στην Ισπανία οι «Μπλαουγκράνα» έχουν εξοργιστεί με τη στάση του ποδοσφαιριστή. Θεωρούν ότι δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ομάδα που τον ανέδειξε και έχει κάθε σκοπό να του δώσει χώρο για να λάμψει ακόμα περισσότερο. Μορίμπα

Μια σεζόν εκτός αγωνιστικής δράσης θα είναι τεράστιο πλήγμα για τον Μορίμπα που αυτό που χρειάζεται όσο τίποτα αυτή τη στιγμή είναι παιχνίδια στα πόδια του. Στο τρίτο σενάριο υπάρχει η πώληση του παίκτη. Πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες παρακολουθούν την περίπτωσή του και καραδοκούν να τον αρπάξουν.

Το πιο έντονο ενδιαφέρον έχουν δείξει μέχρι στιγμής Γιουνάιτεντ, Σίτι και Ρεάλ. Με την τιμή του να κυμαίνεται από τα 25 μέχρι τα 30 εκατομμύρια ευρώ δεν θα ζοριστούν καθόλου να τον αγοράσουν. Σε μία τέτοια περίπτωση το πλήγμα θα είναι τεράστιο για την Μπαρτσελόνα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι «Μπλαουγκράνα» θα χάσουν έναν ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες τους μέσα από τα χέρια τους. Είναι κάτι που τους έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Όμως αυτή τη φορά θα πονέσει παραπάνω.

Πλήγμα για την Μπαρτσελόνα αν χαθεί ο Μορίμπα

Τις προηγούμενες φορές που η Μπαρτσελόνα έχανε κάποιον νεαρό ποδοσφαιριστή από τη Μασία ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν προλάβει να δείξουν τι μπορούν να κάνουν με την πρώτη ομάδα. Έφευγαν είτε πριν καν ντεμπουτάρουν, είτε μετά από ελάχιστες συμμετοχές σε αδιάφορα παιχνίδια. Ακόμα κι αν μετέπειτα έβγαζαν μάτια στις επόμενες ομάδες τους οι «Μπλαουγκράνα» δεν είχαν προλάβει να πάρουν πλήρη γεύση των δυνατοτήτων τους. Τα παραδείγματα πολλά. Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Φάμπρεγκας, Μπεγερίν, Ικάρντι, Έρικ Γκαρσία.

Κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν είτε με σημαντικά ποσά, είτε ελεύθεροι και κάποιοι χάραξαν το δικό τους δρόμο. Όμως όλοι έφυγαν πριν προλάβουν να γίνουν κομμάτι της πρώτης ομάδας. Με τον Μορίμπα τα πράγματα είναι αλλιώς. Η περσινή του παρουσία γλύκανε τους ανθρώπους της ομάδας. Δεν χρειάστηκε να πάει αλλού για να αποδείξει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Σε μεγάλο βαθμό το έχει ήδη καταφέρει. Τα λεπτά που πήρε δεν του χαρίστηκαν. Τα κέρδισε. Όχι επειδή έπρεπε να πάρει ευκαιρίες αλλά επειδή εξυπηρετούσε το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή.

Αν και στο ποδόσφαιρο έχουμε δει τα πάντα, μοιάζει απίθανο ο 18χρονος χαφ να μη συνεχίσει να προοδεύει. Στη Μπαρτσελόνα αυτό το ξέρουν καλά. Το είδαν με τα μάτια τους να συμβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι μέσα στο 2021. Ο Μορίμπα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η απάντηση στην αναζήτηση της ομάδας για ένα κεντρικό χαφ. Μια μελλοντική τριάδα με αυτόν τον Πέδρι και τον Ντε Γιονγκ είναι βγαλμένη από τα πιο ωραία όνειρα κάθε φίλου των «Μπλαουγκράνα».

Η Μπαρτσελόνα οφείλει να διαχειριστεί πολύ προσεκτικά την κατάσταση και να εξαντλήσει τα περιθώρια να τον κρατήσει. Φυσικά χωρίς να υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις που θα υποβαθμίσουν τη εικόνα του κλαμπ. Από τη στιγμή όμως που έχει στα χέρια της ένα τέτοιο ταλέντο θα είναι κρίμα να το «χαρίσει» αλλού. Το κομβικό ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Για να δούμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ