ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το δίλημμα Κέιν ή Γκρίλις έχει εύκολη απάντηση για τη Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι σκοπεύει να ενισχυθεί με έναν εκ των Χάρι Κέιν ή Τζακ Γκρίλις και να εκτοξεύσει την επιθετική της λειτουργία σε άλλα επίπεδα.

Το δίλημμα Κέιν ή Γκρίλις έχει εύκολη απάντηση για τη Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πέρυσι με εμφατικό τρόπο το πρωτάθλημα. Το τρίτο σε τέσσερα χρόνια. Λίγο πριν τον Γενάρη η ομάδα του Πεπ πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε. Τη νέα σεζόν μοναδικός στόχος παραμένει η κορυφή. Και μπορεί το ρόστερ της να είναι παντοδύναμο όμως εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Χάρι Κέιν και Τζακ Γκρίλις είναι στο ραντάρ των «Πολιτών» και αποτελούν δύο παίκτες που μπορούν να αναβαθμίσουν ένα ήδη εξαιρετικό σύνολο. Ιδανικό θα ήταν να έρθουν και οι δύο όμως κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο. Τα πόσα που θα χρειαστεί να δαπανηθούν για κάτι τέτοιο είναι άπιαστα ακόμα και τη Σίτι. Πάντως αν έπρεπε να διαλέξουμε τον έναν ή τον άλλο η επιλογή θα ήταν σχετικά εύκολη για εμάς.

Τέτοιο Instagram έχεις ξαναδεί; Πάμε στοίχημα όχι! Οι… εικόνες μιλάνε από μόνες τους! 

Δύσκολες αλλά εφικτές περιπτώσεις

Ξεκινάμε με το δεδομένο πως πρόκειται για δύο περιπτώσεις παικτών που γίνεται να έρθουν. Η Σίτι θα ματώσει για να φέρει οποιοδήποτε από τους δύο, όμως το πόσο που θα χρειαστεί είναι στα κυβικά της. Τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν είναι περίπου ίδια για τον καθένα. Ένα πόσο ανάμεσα στα 100 και τα 150 εκατομμύρια μοιάζει ικανό να κλείσει την μεταγραφή. Ειδικά από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν την μετακίνησή τους στην ομάδα. Κέιν και Γκρίλις αντιλαμβάνονται την Μάντσεστερ Σίτι ως το επόμενο -μεγάλο- βήμα στην καριέρα τους. Κι έτσι είναι.

Από τη μία ο Κέιν είναι εδώ και χρόνια ένας από τους καλύτερους φορ στον κόσμο. Τα νούμερά του αντικατοπτρίζουν πλήρως την αξία του. Όχι όμως και οι τίτλοι του. Στα 28 του, ο υψηλόσωμος Άγγλος επιθετικός βλέπει τα πιο παραγωγικά του χρόνια να περνάνε χωρίς να κατακτά τρόπαια. Ο απολογισμός των μηδέν τίτλων είναι αποκαρδιωτικός για έναν παίκτη της δικής του αξίας. Όλα αυτά τα χρόνια έδωσε τα πάντα στην Τότεναμ.

Μια ομάδα που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είχε στη σύνθεσή της τον καλύτερο φορ στο Νησί. Ήρθε η ώρα ο Κέιν να πάει σε μια ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να κυνηγήσει τις διακρίσεις που αρμόζουν σε έναν ποδοσφαιριστή όπως αυτός. Από την άλλη ο Τζακ Γκρίλις έκανε το μπαμ με τις εμφανίσεις του τα τελευταία δύο χρόνια. Το νέο «κακό» παιδί του αγγλικού ποδοσφαίρου μάγεψε με την Άστον Βίλα πέρυσι και πρόπερσι.

Μέσα στο διάστημα αυτό καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς στο Νησί και έγινε μήλον της έριδος για το Big 6. Ο ίδιος δεν καίγεται να αφήσει την αγαπημένη του Βίλα όμως οι μεγάλοι τον διεκδικούν τόσο έντονα που δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος. Ένας από τους πιο ξεχωριστούς παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ που στα 26 βρίσκεται στην τέλεια ηλικία για να κάνει το άλμα στο κορυφαίο επίπεδο.

Και οι δύο μπορούν να την εκτοξεύσουν

Καθεμιά από τις δύο περιπτώσεις είναι ικανή να ανεβάσει επίπεδο την επιθετική λειτουργία της Σίτι. Παίκτες με σπάνια χαρακτηριστικά που έχουν την ικανότητα να μεταμορφώσουν την επίθεση οποιασδήποτε ομάδας. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Τον Χάρι Κέιν τον ξέρουμε καλά ή μάλλον τον ξέραμε. Γιατί φέτος είδαμε ότι εκτός από γκολ μπορεί να προσφέρει και ασίστ με το τσουβάλι. Ο απολογισμός των 33 γκολ και των 18 ασίστ με τον οποίο έκλεισε τη σεζόν 20/21 είναι ενδεικτικός για το τι μπορεί να κάνει αυτός ο τύπος μέσα στο χορτάρι. Αγοράζοντάς τον παίρνεις μαζί και μια εγγύηση των 25+ γκολ.

Ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ είναι ο άνθρωπος-γκολ που κάθε προπονητής θα ήθελε στην κορυφή της επίθεσης. Μετά την αποχώρηση του θρυλικού Κουν Αγκουέρο, η απόκτηση του Κέιν θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να καλυφθεί αυτό το μεγάλο κενό για τους «Πολίτες». Ο Τζακ Γκρίλις δεν μπορεί να δώσει λύσεις στη συγκεκριμένη θέση, όμως μπορεί να γίνει εξίσου καθοριστικός.

Παίζοντας με την ίδια ευχέρεια τόσο στα πλάγια όσο και ως δεκάρι ο Γκρίλις προσφέρει τα μέγιστα στο δημιουργικό κομμάτι. Πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με 7 γκολ και 12 ασίστ σε μόλις 27 συμμετοχές, αφού ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός για παραπάνω από δύο μήνες. Η παρουσία του στο ρόστερ μπορεί να πάρει λίγο από το βάρος της δημιουργίας από τα πόδια του Κέβιν Ντε Μπρούιν.

Αυτό επιτρέπει στον Βέλγο να πάρει περισσότερες ανάσες μέσα στη σεζόν, ενώ όταν παίζουν μαζί η Σίτι θα μετατρέπεται σε… ορχήστρα. Με την άμυνα των «Πολιτών» να έχει εξελιχθεί σε απροσπέλαστο φρούριο μετά την έλευση Ρούμπεν Ντίαζ, ο Πεπ ψάχνει τον παίκτη που θα δώσει ανάλογη τόνωση και στην επίθεση. Κέιν και Γκρίλις μπορούν κάλλιστα να υπηρετήσουν αυτό το ρόλο από διαφορετικό πόστο. Να γίνουν ο Ρούμπεν Ντίαζ της επίθεσης. Ποιος όμως από τους δύο είναι ο καταλληλότερος.

Δύσκολο δίλημμα με… εύκολη απάντηση για τη Σίτι

Αν ήταν στο χέρι του Πεπ σίγουρα θα έπαιρνε και τους δύο. Ο Ισπανός τεχνικός έχει δείξει ότι λατρεύει να δουλεύει με τους καλύτερους και ότι μαζί τους ξέρει να τα καταφέρνει. Πέρυσι κανείς παίκτης από την επίθεσή του δεν έβγαλε μάτια. Ο Αγκουέρο έχασε ουσιαστικά όλη τη σεζόν, ο Ζεσούς κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο Στέρλινγκ είχε τη χειρότερη σεζόν του εδώ και πέντε χρόνια. Ο Μπερνάρντο Σίλβα συνέχισε την πτωτική του πορεία, ο Φεράν Τόρες έκανε μια συμπαθητική πρώτη χρονιά αλλά μέχρι εκεί, ενώ ο Μαχρέζ σκόραρε κρίσιμα αλλά όχι πολλά γκολ.

Ο μόνος που πραγματικά ξεχώρισε ήταν ο Φιλ Φόντεν που όμως μέχρι πέρυσι λογίζονταν σαν χαφ και όχι σαν εξτρέμ. Σίγουρα σε μεγάλο βαθμό οι επιθετικοί της Σίτι επηρεάστηκαν και από την αλλαγή φιλοσοφίας του Πεπ. Η μεγαλύτερη προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα τους πήρε μέρος των ελευθεριών τους μέσα στο γήπεδο και τους περιόρισε. Την ίδια στιγμή όμως κανείς δεν έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω σε διάρκεια μέσα στη σεζόν.

Το σκεπτικό της απόκτησης ενός εκ των Γκρίλις ή Κέιν στοχεύει στο να προσθέσει ποιότητα αλλά και να φέρει ανακατατάξεις στην επίθεση. Ο Πεπ ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως στο σημερινό ποδόσφαιρο αν δεν αλλάζεις μένεις στάσιμος. Θέλει έναν παίκτη που θα φέρει τα πάνω κάτω. Θα δώσει στην ομάδα στοιχεία που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν και θα αιφνιδιάσει στους αντιπάλους. Κι ενώ και οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές μπορεί να το κάνουν αυτό η απάντηση στο δίλημμα Κέιν ή Γκρίλις μοιάζει αρκετά εύκολη.

Τουλάχιστον για εμάς τα πράγματα είναι απλά. Όταν έχεις την ευκαιρία να πάρεις τον Χάρι Κέιν δεν την αφήνεις να πάει χαμένη. Την αρπάζεις από τα μαλλιά και κάνεις δικό σου έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ο Κέιν σήμερα δεν έδωσε το παρόν στην προπόνηση της Τότεναμ και έδειξε με τον δικό του τρόπο τις προθέσεις του. Αν η Σίτι καταφέρει και τον υπογράψει αυτόματα διαλύει τον ανταγωνισμό. Σκεφτείτε σε μια τόσο καλοκουρδισμένη μηχανή να προσθέσεις τον μεγαλύτερο killer των αγγλικών γηπέδων. Είναι απλά… άδικο για τους υπόλοιπους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ