ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Από τα 759 εκατ. ευρώ σε 4,5 χρόνια στο… Laporta’s way! (pic)

Η διοίκηση Μπαρτομέου κατάφερε με κάκιστες επιλογές να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στον γκρεμό. Ο Λαπόρτα έχει πετάξει το σκοινί και παλεύει να την ανεβάσει ξανά εκεί που ανήκει.

Από τα 759 εκατ. ευρώ σε 4,5 χρόνια στο… Laporta’s way! (pic)

Πως έφθασε η Μπαρτσελόνα σε οικονομικό αδιέξοδο; Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η διοίκηση Μπαρτομέου άνοιξε την κάνουλα και ξέχασε να την κλείσει. Δεν εξηγείται αλλιώς το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα που έχει οδηγήσει σήμερα τον σύλλογο ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία. Οι Καταλανοί ανέκαθεν προχωρούσαν σε δυνατές προθήκες «μπολιάζοντας» τες με το δικό τους ταλαντούχο δυναμικό.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο χωρίς να το αντιληφθεί κανείς οι «μπλαουγκράνα» έχαναν το στοιχείο που τους χαρακτηρίζει. Μετατράπηκαν σε μια ομάδα που μάζευε αστέρια ανά την Ευρώπη στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ομάδας γεμάτης… μισθοφόρους. Η διοίκηση Μπαρτομέου σε κάθε μεταγραφική περίοδο τρυπούσε το ταβάνι σπαταλώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει οι σωστές αξιολογήσεις.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Χαρακτηριστικό είναι – όπως θα δείτε και παρακάτω – πως η Μπαρτσελόνα από τη μεταγραφική περίοδο 2016/17 μέχρι και σήμερα έχει ρίξει στην αγορά περίπου 768 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 759 συνέβησαν όσο στη διοίκηση κυριαρχούσε ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και μόλις τα εννιά υπό την εποπτεία του Χουάν Λαπόρτα. Τα τελευταία χρόνια αποκτήθηκαν ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές… υπεραξίες. Μπαρτσελόνα

Μέρα με τη νύχτα η μεταγραφική πολιτική της Μπαρτσελόνα

Ο λογαριασμός τεράστιος και το αποτέλεσμα… μηδαμινό. Η Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών έχει δαπανήσει όσα χρήματα δεν έχει ξοδέψει δεκαετίες ολόκληρες. Τελικά όμως όπως αποδεικνύεται τα χρήματα δε φέρνουν την επιτυχία. Οι Καταλανοί εκτός από το οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκονται βουλιάζουν σταδιακά και αγωνιστικά. Τώρα προσπαθούν να σηκώσουν και πάλι ανάστημα. Λαπόρτα και Κούμαν με γνώμονα την επιβίωση της ομάδας παλεύουν με έξυπνες επιλογές να τη διατηρήσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Θέλουν με σταθερά βήματα να δημιουργήσουν μια Μπαρτσελόνα βιώσιμη και συνάμα ποδοσφαιρικά ελκυστική. Οι προσθήκες του φετινού καλοκαιριού δείχνουν το σωστό δρόμο. Μέχρι στιγμής οι Καταλανοί έχουν ξοδέψει μόλις εννιά εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. Ένα νούμερο το οποίο δύσκολα θα ανέβει παραπάνω. Αγκουέρο, Μέμφις Ντεπάι και Έρικ Γκαρσία ήρθαν στο Καμπ Νου ως ελεύθεροι. Μοναδική μεταγραφή ο Έμερσον, με την Μπέτις να εισπράττει από τους Καταλανούς εννιά εκατομμύρια ευρώ. Άμα στο τιμόνι παρέμενε ο Μπαρτομέου…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ