ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Λουκάκου είναι ένα λάθος που η Τσέλσι πρέπει να πληρώσει ακριβά!

Ο Ρομέλου Λουκάκου βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της Τσέλσι η οποία είναι διατεθειμένη να πληρώσει αδρά για να τον αποκτήσει.

Ο Λουκάκου είναι ένα λάθος που η Τσέλσι πρέπει να πληρώσει ακριβά!

Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ξεκάθαρα ένας από τους πιο καυτούς επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων. Από τότε που μετακόμισε στην Ίντερ ο Βέλγος φορ έχει ξεκλειδώσει εντελώς. Σε αυτά τα δύο χρόνια σώπασε κάθε φωνή αμφισβήτησης και έδειξε πως μπορεί να κυριαρχήσει. Στην Τσέλσι γνωρίζουν καλά πως ένας σέντερ φορ όπως εκείνος είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ. Οι «Μπλε» είναι διατεθειμένοι να σπάσουν τα ταμεία για να φέρουν στο Λονδίνο έναν παίκτη που κάποτε άφησαν να φύγει μέσα από τα χέρια τους.

Ιστορία της αμαρτία της

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του Ρομέλου Λουκάκου δεν είναι ακριβώς στρωμένη με ροδοπέταλα. Μπορεί από μικρός να ξεχώρισε και να μπήκε στα ραντάρ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όμως πέρασε μέσα από σαράντα κύματα μέχρι να καθιερωθεί. Η Τσέλσι τον αγόρασε το 2011 όμως ποτέ δεν τον πίστεψε πραγματικά. Ουσιαστικά δεν υπολογίστηκε ποτέ σαν μέλος της πρώτης ομάδας και μετά από δύο δανεισμούς, πωλήθηκε στην Έβερτον. Εκεί ο Βέλγος έκανε πράγματα και θαύματα. Ξανάφτιαξε το όνομά του και πήρε μεταγραφή 85 εκατομμυρίων στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο Μάντσεστερ ο Λουκάκου δεν ήταν σταθερός. Με έντονες διακυμάνσεις στην απόδοσή του δεν κατάφερε να γίνει ο επιθετικός γύρω από τον οποίο θα χτιστεί η νέα Γιουνάιτεντ. Έτσι το 2019 πωλήθηκε έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ στην Ίντερ. Κι εκεί όλα άλλαξαν. Στην Ιταλία ο Λουκάκου βρήκε τον εαυτό του. Ανέλαβε με το καλημέρα ηγετικό ρόλο και έγινε το Α και το Ω της επιθετικής λειτουργίας των «Νερατζούρι». Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή αμφιβολία ότι ανήκει στους κορυφαίους πλέον δεν υπάρχει καμία. Λουκάκου Τσέλσι και Ίντερ

Ένα τέρας της φύσης, με παράλογη ταχύτητα για το ύψος και τα κιλά του που στην καλή του μέρα μπορεί να πάρει παραμάζωμα ολόκληρες άμυνες. Οι εμφανίσεις του στην Ιταλία έστρεψαν τα πιο σημαντικά βλέμματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξανά πάνω του. Κι επειδή το κάρμα είναι άτιμο πράγμα η ομάδα που τον έχει περισσότερο ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι η… Τσέλσι. Οι «Μπλε» που φέτος έχουν τεράστιες φιλοδοξίες, ψάχνουν για ένα κορυφαίο φορ.

Ο Βέρνερ χρησιμοποιείται κυρίως στα πλάγια, ο Έιμπραχαμ δεν είναι αρκετός για πρώτη επιλογή και ο Ζιρού έφυγε για τη Μίλαν. Με τον Χάαλαντ όπως όλα δείχνουν να μην είναι προς πώληση αυτό το καλοκαίρι, η ομάδα του Τούχελ έχει στρέψει όλη της την προσοχή στον Λουκάκου. Έναν ποδοσφαιριστή που το 2014 πούλησε για 35 εκατομμύρια και πλέον θα χρειαστεί πάνω από 100 για τον φέρει πίσω. Ρόδα είναι και γυρίζει.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το κομμάτι που λείπει από το παζλ της Τσέλσι

Το περσινό καλοκαίρι ήταν εντυπωσιακό για την Τσέλσι η οποία προχώρησε σε πολλές και σημαντικές μεταγραφές. Στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν η ποιότητα του ρόστερ της δεν φάνηκε και στο χορτάρι. Ο Φρανκ Λάμπαρντ έδειξε ανέτοιμος να διαχειριστεί μια Τσέλσι πρωταθλητισμού και μοιραία αποτέλεσε παρελθόν. Στη θέση του ήρθε ο Τόμας Τούχελ και τα πάντα άρχισαν τα ρολάρουν. Ο Γερμανός τεχνικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ποιότητα του ρόστερ που διέθετε και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με πληθώρα επιλογών σε όλες τις θέσεις το μόνο που λείπει από τους «Μπλε» είναι ένα πρωτοκλασάτο σέντερ φορ. Ένας παίκτης που θα έχει το εύκολο γκολ και θα τελειώνει τις φάσεις μέσα στο κουτί. Ο Τίμο Βέρνερ έδειξε πως μπορεί να είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα, όχι όμως σε έναν ρόλο κλασσικού φορ. Πράγμα που είναι ακριβώς ο Λουκάκου. Με αυτόν στην εντεκάδα η Τσέλσι εκτοξεύεται. Ένα πραγματικό… βουνό στην κορυφή της επίθεσης που αλλάζει εντελώς τις δυνατότητες του συνόλου. Λουκάκου Τσέλσι

Ο Λουκάκου μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους «Μπλε» και να δώσει άλλη οντότητα στο παιχνίδι τους. Να γεμίσει την περιοχή, να παίξει με πλάτη, να κρατήσει μπάλες, να δώσει υπόσταση στο ψηλό παιχνίδι. Όλα αυτά χωρίς ούτε κατά διάνοια να στερείται ταχύτητας που θα του επιτρέψει να φύγει σε μια κόντρα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Όχι ο Λουκάκου μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, όμως το πακέτο που προσφέρει είναι σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο.

Δεν υπάρχει τομέας του παιχνιδιού που να μη μπορεί να προσφέρει. Ακόμα και σε δημιουργικό επίπεδο, πέρυσι μοίρασε δέκα ασίστ στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Ειδικά με τους δημιουργούς που διαθέτει η Τσέλσι γύρω γύρω ο Λουκάκου μπορεί να δείξει έναν ακόμα καλύτερο εαυτό. Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα απ’ όλα να πειστεί η Ίντερ να δώσει τον καλύτερό της παίκτη. Αυτόν που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2010.

Αρνείται η Ίντερ, επιμένει η Τσέλσι

Δεν θα είναι εύκολο για την Τσέλσι να πάρει τον Λουκάκου. Εκτός από τα πολλά λεφτά που θα χρειαστεί, έχει να αντιμετωπίσει και την απροθυμία της Ίντερ να τον πουλήσει. Οι «Νερατζούρι» που φιλοδοξούν να παραμείνουν στην κορυφή ξέρουν ότι η απώλεια του Βέλγου φορ δεν αναπληρώνεται. Κάποια οικονομικά προβλήματα τους ανάγκασαν να παραχωρήσουν τον Χακίμι στην Παρί και η φυγή δεύτερου βασικού παίκτη στο ίδιο καλοκαίρι θα τους πέσει αρκετά… βαριά. Η ίδια η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει πως ο Λουκάκου δεν είναι προς πώληση.

Όμως με τα ποσά που ρίχνει στο τραπέζι η Τσέλσι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο. Φημολογείται πως η πρόταση των «Μπλε» για τον παίκτη αγγίζει τα 130 εκατομμύρια ευρώ. Σχεδόν τα διπλά από αυτά που έδωσε η Ίντερ για τον αποκτήσει πριν δύο χρόνια. Το γεγονός αυτό φαίνεται να έβαλε σε σκέψεις την ηγεσία των «Νερατζούρι» που όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουν και τις αντιδράσεις του κόσμου. Ήδη οπαδοί της ομάδας ανάρτησαν πανό στο Μιλάνο που έγραφε «Προσοχή. Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται».

Ξεκάθαρος αποδέκτης αυτού του πανό είναι φυσικά η διοίκηση που μέχρι πριν μερικές μέρες δήλωνε κάθετα πως ο παίκτης θα παραμείνει. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε να κάνουμε με μια σύνθετη υπόθεση που επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους. Η Τσέλσι έχει καταφέρει να ανοίξει τη συζήτηση και τώρα πρέπει να τελειώσει τη δουλειά. Η αλήθεια είναι πως οι «Μπλε» πιέζουν με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση και φαίνεται να κερδίζουν όλο και περισσότερους πόντους.

Μια ομάδα που επιθυμεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις οφείλει να έχει στη διάθεσή της τους καλύτερους. Κι αν πρέπει να περάσει δια πυρός και σιδήρου για να τους φέρει ας το κάνει. Γιατί ο Λουκάκου είναι πραγματικά ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί προνόμιο για όποια ομάδα τον έχει στη διάθεσή της. Ακόμα κι αν πριν δέκα χρόνια κάποιοι αρνήθηκαν να το καταλάβουν. Ποτέ δεν είναι αργά για να παραδεχτείς ένα λάθος και η Τσέλσι είναι διατεθειμένη να πληρώσει ένα… καράβι λεφτά για μια τέτοια παραδοχή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ