ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Μέσι και Μπαρτσελόνα έκαναν το ποδόσφαιρο ένα ομορφότερο παιχνίδι!

Ο Λιονέλ Μέσι φεύγει από τη Μπαρτσελόνα όμως αφήνει πίσω του μια κληρονομία που θα μνημονεύεται και θα υμνείται για αιώνες.

Μέσι και Μπαρτσελόνα έκαναν το ποδόσφαιρο ένα ομορφότερο παιχνίδι!

Η είδηση της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από τη Μπαρτσελόνα έσκασε σα βόμβα χθες το βράδυ και τάραξε σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Μετά τις αναταραχές στη σχέση των δύο πλευρών πέρυσι το καλοκαίρι, φέτος όλα έμοιαζαν να έχουν αποκατασταθεί. Η ανανέωση συμβολαίου του Αργεντίνου μύθου παρουσιάζονταν ως τυπική υπόθεση. Τα πάντα ήταν συμφωνημένα. Ο Μέσι χθες πήγε χθες στη Βαρκελώνη για να υπογράψει και έφυγε από τα γραφεία ξέροντας ότι πρέπει να αφήσει την ομάδα της καρδίας του. Τα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου και οι περιορισμοί από τη Λα Λίγκα δεν επέτρεψαν στις δύο πλευρές να συνεχίσουν μαζί. Ένα κεφάλαιο γραμμένο με τα πιο χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου κλείνει. Κι όσο κι αν μας στενοχωρεί οι υπέροχες στιγμές που μας πρόσφερε θα μας φέρνουν πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ένα παιδί από το Ροζάριο

Ο Λιονέλ Μέσι γεννήθηκε για να παίξει ποδόσφαιρο. Ανεξαρτήτως δουλειάς, προπόνησης, διαχείρισης ή οτιδήποτε άλλου το ταλέντο του ήταν αυτό που τον έκανε ό,τι είναι σήμερα. Ένα ταλέντο πηγαίο, αυθεντικό και αψεγάδιαστο. Σπάνιο. Ο Μέσι ήρθε στη Βαρκελώνη όταν ήταν ακόμη 12 χρονών. Το πρώτο του συμβόλαιο το υπέγραψε σε μια χαρτοπετσέτα χωρίς να έχει ιδέα πως από κει αρχίζει η πιο σπουδαία διαδρομή ποδοσφαιριστή που έχουμε δει ποτέ. Ο προορισμός του ήταν πάντα να γίνει σπουδαίος γι’ αυτό και τίποτε δεν μπόρεσε να τον ανακόψει.

Ένα ορμονικό πρόβλημα που εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξή του σαν παιδί τον ανάγκασε να ακολουθήσει ειδική θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή. Στα πρώτα του δύο χρόνια στη Βαρκελώνη υπέφερε. Εξαιτίας της ηλικίας του η μεταγραφή δεν μπορούσε να θεωρηθεί επίσημη και έπαιζε μόνο στα φιλικά. Μακριά από την οικογένειά του ο έτσι κι αλλιώς εσωστρεφής Λίο ζορίστηκε πολύ. Σε σημείο που ζήτησε να γυρίσει πίσω στην Αργεντινή γιατί δεν άντεχε αυτό τον τρόπο ζωής. Μέσι νέος

Εδώ που τα λέμε πρέπει να είναι απίστευτα δύσκολα για 12χρονο παιδί να φεύγει από το σπίτι του και να πηγαίνει σε μια άλλη ήπειρο χωρίς κανέναν δικό του άνθρωπο μαζί. Αυτό το συγκεκριμένο παιδί όμως δεν ήταν σαν τα άλλα. Είχε ένα χάρισμα που δεν μπορούσε να καταπιεστεί από καμιά δυσκολία και κανένα εμπόδιο. Σταδιακά τα προβλήματα λύθηκαν. Το ορμονικό πρόβλημα ρυθμίστηκε, η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Βαρκελώνη και η μεταγραφή από τη Νιούελς επισημοποιήθηκε.

Τότε αυτός ο χείμαρρος ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας ξεχύθηκε με τέτοια ορμή που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Όσοι τον έβλεπαν στις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα δεν είχαν την παραμικρή αμφιβολία. Έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά ότι ο μικρός από το Ροζάριο θα αφήσει εποχή. ΄Όλοι μιλούσαν για έναν παίκτη που μαγνήτιζε τα βλέμματα με την πρώτη επαφή, ενώ παίκτες από την πρώτη ομάδα πήγαιναν στις προπονήσεις των μικρών για να τον χαζέψουν. Βέβαια κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα ακολουθήσει.

Ο θρύλος του γιγάντωσε την Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι δεν έγινε απλά ένας παίκτης που έγραψε ιστορία με τη Μπαρτσελόνα και την βοήθησε να θριαμβεύσει. Έγινε το απόλυτο σύμβολο μιας ομάδας που επί των ημερών του άλλαξε επίπεδο. Κι όταν μιλάμε για μια τόσο ιστορική ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα καταλαβαίνετε πόσο σπουδαία ήταν αυτά που έκανε ο Αργεντίνος για να την γιγαντώσει. Μέσι και Μπαρτσελόνα κατέκτησαν μαζί 35 τρόπαια!

Πριν το επίσημο ντεμπούτο του οι «Μπλαουγκράνα» είχαν 16 πρωταθλήματα, σήμερα έχουν 26. Είχαν 1 Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα έχουν 5. Είχαν 24 Κύπελλα και πλέον μετρούν 31. Σε αυτά τα δεκαεφτά χρόνια που είχαν το προνόμιο ο Λιονέλ Μέσι να αγωνίζεται με τα χρώματά τους πέτυχαν πράγματα που άλλες ομάδες χρειάζονται τριάντα και πλέον χρόνια για να καταφέρουν. Γύρω από το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Μέσι η Μπαρτσελόνα έχτιζε ομάδες που σάρωναν τα πάντα. Όσο για εκείνον; Δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να τιμά εκείνη την υπογραφή στη χαρτοπετσέτα και να ανταποδίδει στο κλαμπ που του άλλαξε τη ζωή. Μέσι

Δεν έχει καν νόημα να αναφέρουμε τα γκολ που σημείωσε και τις ασίστ που μοίρασε. Οι αριθμοί είναι εκτός πραγματικότητας και κυριολεκτικά ζαλίζουν. Αυτό που πραγματικά έχει αξία να παρατηρήσει κανείς είναι η κοινή διαδρομή του Μέσι και της Μπαρτσελόνα όλα αυτά τα χρόνια. Όσοι κύκλοι κι αν άνοιγαν και έκλειναν ο Αργεντίνος ήταν πάντα εκεί. Από την εποχή που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα υπό την επίβλεψη του τεράστιου Ροναλντίνιο.

Ακολούθησε η εποχή της εκτόξευσης με την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών υπό τις οδηγίες του Πεπ. Στη συνέχεια είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε την κορυφαία επιθετική τριπλέτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το περίφημο MSN όπου Μέσι, Σουάρεζ και Νεϊμάρ τρομοκρατούσαν όποια άμυνα έβρισκαν μπροστά τους. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που η Μπαρτσελόνα άρχισε να χάνει δυναμική αυτός ήταν πάντα εκεί και με τα θαύματά του την κράταγε μέσα σε τίτλους και διακρίσεις. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.

Η αμήχανη επόμενη μέρα

Η Μπαρτσελόνα χρωστάει στον Μέσι πολλά παραπάνω από ένα τεράστιο ευχαριστώ. Του χρωστάει το γεγονός πως έφτασε στο σημείο να θεωρείται η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη για περισσότερο από μια δεκαπενταετία. Πράγμα που θα κουβαλάει μαζί της για πολλά χρόνια ακόμα. Μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης έγιναν τα δύο μεγαλύτερα brandname στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πλέον οι καλύτεροι έχουν όνειρο ζωής να παίξουν εκεί. Θεωρείται τιμή για οποιοδήποτε παίκτη να φορέσει τα «μπλαουγκράνα». Να παίξει στην ομάδα που μεγαλούργησε ο τεράστιος Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν θα είναι πια εδώ.

Αυτό το αντίο πολλοί πίστευαν ότι δεν θα έρθει ποτέ. Ειδικά από τη στιγμή που η περσινή ένταση ξεπεράστηκε όλα έδειχναν πως ο Αργεντίνος θα κλείσει την καριέρα του στη Βαρκελώνη. Το ίδιο επιθυμούσε και ο ίδιος. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα. Όταν έφτασε στο σημείο να ζητήσει να φύγει το έκανε με πόνο ψυχής. Η Μπαρτσελόνα ήταν και θα είναι πάντα το σπίτι του Μέσι. Από τη στιγμή που ο Λαπόρτα κέρδισε τις εκλογές η παραμονή του θεωρήθηκε δεδομένη. Και δεδομένη ήταν μέχρι πριν λίγες ώρες.

Πλέον όμως όλα τελείωσαν. Μέσι και Μπαρτσελόνα θα συνεχίσουν χωριστά και αυτό δεν είναι εύκολο για κανέναν από τους δύο. Όταν έχεις μάθει από μικρό παιδί να φοράς τη φανέλα και να παλεύεις για το έμβλημα μιας ομάδας είναι δύσκολο να τα αποχωριστείς. Στα 34 του ο Μέσι θα πάρει το μεγαλείο του και θα αφιερώσει τα τελευταία του χρόνια ποδοσφαιρικής μαγείας σε κάποια άλλη ομάδα.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της ένα βουνό να ανέβει. Δεν έχασε απλά τον καλύτερό της παίκτη αλλά τον απόλυτο ηγέτη, εμβληματικό αρχηγό και σημείο αναφοράς της. Τον παίκτη που για πολλά χρόνια ακόμη θα στοιχειώνει όλα τα ρεκόρ της. Το σοκ είναι τεράστιο και δύσκολα διαχειρίσιμο, όμως αυτά που έζησαν μαζί και πρόσφεραν σε όλους εμάς δεν χωράνε δάκρυα. Μόνο δέος και θαυμασμό για την ιστορία που επί τόσα χρόνια βλέπαμε να γράφεται από έναν πραγματικό θρύλο του παιχνιδιού. Πάντα με τα αγαπημένα του «μπλαουγκράνα».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ