ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Ξόρκισε τις κατάρες και το σήκωσε η Τσέλσι! (vid)

Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι, βγήκε νικήτρια από τη διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Βιγιαρεάλ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Ξόρκισε τις κατάρες και το σήκωσε η Τσέλσι! (vid)

Η Τσέλσι δεν ήθελε με τίποτα να πάει το Σούπερ Καπ στα πέναλτι. Επειδή στις δυο προηγούμενες προσπάθειές τις είχε χάσει το τρόπαιο με τον ίδιο τρόπο. Από την Μπάγερν Μονάχου το 2013 και από τη Λίβερπουλ το 2019. Σήμερα όμως, είχε τον Κέπα Αριθαμπαλάγα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας πήρε τη θέση του βασικού Μεντί στο 119ο λεπτό και απέκρουσε δυο πέναλτι των παικτών της Βιγιαρεάλ στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Η ομάδα του Λονδίνου έφτασε στη δεύτερη κατάκτηση Σούπερ Καπ Ευρώπης μετά το 1998. Η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ, Βιγιαρεάλ, δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη κατάκτηση του τροπαίου αυτού στη δική της ιστορία. Αν και νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι τον Μάιο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με αγγλική ομάδα αντίπαλο.

Το ματς

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε σε αυτούς, με τον Τίμο Βέρνερ να βάζει το πόδι του σε παράλληλη μπαλιά. Ο Σέρχιο Ασένχο ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας εντυπωσιακά στο έκτο λεπτό. Λίγο αργότερα είδαμε τον Ενγκολό Καντέ να δοκιμάζει ένα ωραίο σουτ από τα 22 μέτρα, με τον Ασένχο να ακουμπά την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, αλλά κανείς δεν το είδε…

Το γκολ για την Τσέλσι ήρθε στο 27ο λεπτό. Ο Χάβερτζ έκανε ωραία συρτή σέντρα και βρήκε τον Ζιγέχ που άνοιξε το σκορ από κοντά. Η Βιγιαρεάλ ανέβηκε στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει. Και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιά να μην μπορεί να σκοράρει, καθώς έκανε μεγάλη επέμβαση ο Εντουάρντ Μεντί στο 33′. Δυο λεπτά αργότερα ο Ασένχο έκανε κι εκείνος ωραία απόκρουση, πέφτοντας στη δεξιά γωνία του μετά το σουτ του Αλόνσο.

Στην επόμενη φάση ο Ζουμά δεν μπόρεσε με σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία να βάλει σωστά το πόδι του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι ήταν άτυχη στο 41ο λεπτό, καθώς ο σκόρερ του ματς τραυματίστηκε στον ώμο και τον αντικατέστησε ο Πούλισικ. Το αν μη τι άλλο χορταστικό πρώτο ημίχρονο έληξε με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Βιγιαρεάλ. Ο Αλμπέρτο Μορένο με μονοκόμματο βολέ από το ύψος της μικρής περιοχής τράνταξε το δοκάρι της Τσέλσι!

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ανέβασε στροφές η Βιγιαρεάλ

Το δεύτερο μέρος άρχισε με εφάμιλλο τρόπο σε σύγκριση με το πώς τελείωσε το πρώτο. Στο 52ο λεπτό το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι. Με τον Μεντί να κάνει μοναδική επέμβαση στο πλασέ του Ζεράρ Μορένο σε τετ-α-τετ, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του. Μετράει 82 γκολ όσα έχει και ο Τσουζέπε Ρόσι.

Ο Ζεράρ Μορένο πέτυχε τον σκοπό του ωστόσο, στο 73ο λεπτό! Η Βιγιαρεάλ πολιορκούσε τα καρέ της Τσέλσι και ο Ισπανός άσος έφτασε τα 83 γκολ με άριστο πλασέ με το δεξί. Το άξιζαν το γκολ οι Ισπανοί που ήταν άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος. Οι Άγγλοι προσπάθησαν με τον Πούλισικ να μην στείλουν το ματς στην παράταση, αλλά ο Αμερικανός δεν έκανε καλό σουτ. O Aλόνσο σούταρε στο 90+5΄, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Παράταση και πέναλτι στο ματς

Στην παράταση και συγκεκριμένα στο 99′ ο Πούλισικ σπατάλησε άλλη μια σημαντική ευκαιρία, μην μπορώντας να πλασάρει σωστά από πλεονεκτική θέση! Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ασένχο έδειξε και πάλι την κλάση του αποκρούοντας το σουτ του Μάουντ. Στο 119′ ο Τούχελ έκανε την έκπληξη βάζοντας τον Κέπα στη θέση του Μεντί για τη διαδικασία των πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Άστοχος ο Χάβερτζ (απόκρουση Ασένχο)
0-1 Ζεράρ Μορένο
1-1 Αθπιλικουέτα
Άστοχος ο Μαντί (απόκρουση Κέπα)
2-1 Μάρκος Αλόνσο
2-2 Εστουπινιάν
3-2 Μάουντ
3-3 Μόι Γκόμες
4-3 Ζορζίνιο
4-4 Ράμπα
5-4 Πούλισικ
5-5 Φόιθ
6-5 Ρούντιγκερ
Άστοχος ο Αλμπιόλ (απόκρουση Κέπα)

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ