ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Ο εφιάλτης του 8-2 της Μπαρτσελόνα έναν χρόνο μετά…

Ένας χρόνος από την νύχτα που η Μπάγερν χόρεψε στο ταψί την Μπαρτσελόνα διασύροντας την με 8-2 συμπληρώνεται σήμερα, 14 Αυγούστου.

Ο εφιάλτης του 8-2 της Μπαρτσελόνα έναν χρόνο μετά…

Νωπά παραμένουν ακόμα και σήμερα τα τραύματα της Μπαρτσελόνα από την εξευτελιστική ήττα της με 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου πέρσι τέτοια ημέρα. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν ταπεινωθεί όσο ποτέ ξανά στην Λισαβώνα, σε ένα παιχνίδι που μαρτυρούσε την αρχή του τέλους της άλλοτε παντοδύναμης αυτοκρατορίας.

Μετά από πολύμηνες αναβολές εξαιτίας του κορονοϊού, η δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεφε ξανά τον Αύγουστο. Η «καθαρή» από κορονοϊό Λισαβόνα ήταν αυτή που θα φιλοξενούσε το Final-8 της διοργάνωσης, η οποία έπρεπε να είναι «αποστειρωμένη» για να μην υπάρξουν περισσότερα κρούσματα της ασθένειας.

Άμυνα-γρανίτα η Μπαρτσελόνα και πάρτι η Μπάγερν!

Το απόγευμα της 14ης Αυγούστου όμως, κανένας δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Μπαρτσελόνα και Μπάγερν ετοιμάζονταν να κοντραριστούν για μια θέση στα ημιτελικά του θεσμού. Οι «πλαουγκράνα» αν και αποδυναμωμένοι ήθελαν να βάλουν δύσκολα στην Μπάγερν. Η ομάδα του Φλικ, ερχόταν με πειστικότατο τρόπο να δείξει πως θέλει πραγματικά να φτάσει μέχρι το τέρμα. Η επτάρα της άλλωστε κόντρα στην Τότεναμ μερικούς μήνες νωρίτερα δεν είχε ξεχαστεί από κανέναν. Όμως στην Βαρκελώνη μάλλον δεν είχαν λάβει το μήνυμα…

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο ρυθμός ήταν φρενήρης. Και οι δύο ομάδες έδειχναν πως ήθελαν να τα δώσουν όλα για την νίκη. Πολύ νωρίς ο Μίλερ βρήκε δίχτυα, μετά από όμορφη συνεργασία με τον Λεβαντόφσκι για το 1-0 στο 4′. Αν και η απάντηση της Μπάρτσα ήρθε άμεσα με το αυτογκόλ του Αλάμπα (7′), οι Γερμανοί δεν πτοήθηκαν. Αν και ο Σουάρες (9′) με τον Μέσι (10′) άγγιξαν το γκολ, η Μπάγερν αγρίεψε απότομα.

Σε ένα σούπερ δεκάλεπτο από το 21′ μέχρι και το 31′ η ομάδα του Φλικ βρήκε δίχτυα 3 φορές! Πρώτα ο Πέρισιτς στο 21ο λεπτό έδωσε  πάλι το προβάδισμα για την ομάδα του, με τους Γκνάμπρι (27′) και Μίλερ (31′) να κόβουν τα γόνατα των Ισπανών. Στο δεύτερο μισό ο Σουάρες έδωσε μια μικρή ελπίδα μειώνοντας σε 2-4, όμως η χειρότερη καταιγίδα… ερχόταν.

Ο ΑΛφόνσο Ντέιβις άφησε τον Σεμέδο να τον ψάχνει στο 63ο λεπτό και ο Κίμιχ από κοντά έκανε το 2-5. Το μαρτύριο ολοκληρώθηκε τελικά δια… χειρός Κουτίνιο. Ο δανεικός από την Μπαρτσελόνα στην Μπάγερν Βραζιλιάνος είχε υπογράψει την καταδίκη των «μπλαουγκράνα». Ως αλλαγή, μοίρασε ασίστ στον Λεβαντόφσκι για το 2-6 (82′), ενώ λίγα λεπτά αργότερα με 2 δικά του γκολ εκτόξευσε το τελικό σκορ στο 2-8.

Σε μια από τις ποιο βίαιες αποκαθηλώσεις αυτοκρατοριών στο ποδόσφαιρο, οι «μπλαουγκράνα» θα θυμούνται για πάντα αυτό το βράδυ της 14η Αυγούστου. Μια από τις συνέπειες του είναι και η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, αλλά και η άθλια οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ