ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Τσαλόμπα βγήκε κρυφός άσος από το μανίκι της Τσέλσι!

Ξεκινώντας ο ball boy, δανεικός και... ξεχασμένος, ο Τρέβο Τσαλόμπα ξεπετάχθηκε από το πουθενά στην Τσέλσι. Προϊόν σκληρής δουλειάς και κόπων μιας ζωής.

Ο Τσαλόμπα βγήκε κρυφός άσος από το μανίκι της Τσέλσι!

ΤΙ εβδομάδα ήταν αυτή που πέρασε για τον Τρέβο Τσαλόμπα! Πρώτη συμμετοχή με την φανέλα της Τσέλσι, ντεμπούτο στην Premier League με γκολ και γενικά παίκτης του πλάνου των πρωταθλητών Ευρώπης. Από ball boy στον μυθικό ημιτελικό του Champions League το 2012, αιώνια δανεικός, στον χαμό της μητέρας του και τελικά στην δίκαιη αναγνώριση. Ο γεννημένος στην ταλαιπωρημένη Σιέρα Λεόνε, Άγγλος αμυντικός, προσπάθησε πολύ για να βρίσκεται πλέον εδώ.

Οι ακαδημίες του Κόμπαμ έκαναν πάλι την δουλειά τους

Αν ρωτήσεις κάποιον τυχαίο οπαδό του ποδοσφαίρου για την Τσέλσι, ελάχιστοι αν όχι κανένας θα σου μιλήσουν για την ακαδημία της. Η έλευση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε στο DNA του συλλόγου τις ακριβές αγορές και την περιθωριοποίηση των ακαδημιών. Οι «μπλε» έχουν γίνει συνώνυμο των μεταγραφών-ρεκόρ, καθώς η ρευστότητα δεν αποτελεί κάποιο πρόβλημά τους.

Παρόλα αυτά όσες φορές οι ακαδημίες της χρειάστηκαν ως μοναδική λύση, οι Λονδρέζοι δεν απογοητεύτηκαν. Το μεταγραφικό ban της UEFA ανάγκασε την Τσέλσι να στραφεί σε λύσεις από μέσα πριν 2 σεζόν. Και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Τάμι Άμπραχαμ, Ρις Τζέιμς, Ρούμπεν Λόφτους -Τσικ, Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, Φικάγιο Τομόρι και Μέισον Μάουντ πέρασαν στην πρώτη ομάδα για να καλύψουν τις ελλιπείς θέσεις. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα περνούσαν τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους ως «αιώνιοι δανεικοί» (αν δεν τα είχαν περάσει ήδη), πλέον είχαν την ευκαιρία τους να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν. Και από τους προαναφερθέντες, οι περισσότεροι τα κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, είδε μεγάλο μέρος του ρόστερ της να λείπει σε διεθνείς υποχρεώσεις. Κάτι που σήμαινε την καθυστερημένη ενσωμάτωση τους στην ομάδα μέχρι να ξεκουραστούν. Μην μπορώντας να υπολογίσει έναν μεγάλο αριθμό παικτών για τα εναρκτήρια παιχνίδια, ο Τόμας Τούχελ έπρεπε να βρει άμεσα λύση. Λύση η οποία ήρθε για ακόμα μια φορά από τις ακαδημίες.

Αρπάζοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Το Ευρωπαϊκό Super Cup θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ο κακός δαίμονας της Τσέλσι. Η περασμένη δεκαετία έδειχνε 0/2 κατακτήσεις και οι απουσίες φέτος δεν προμήνυαν καλύτερη κατάληξη. «Θα χρησιμοποιήσουμε έναν μεγάλο αριθμό από παίκτες που πήραν χρόνο στην προετοιμασία» είχε πει πριν την αναμέτρηση ο Γερμανός τεχνικός. Και οι επιλογές του για το μεγάλο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ επιβεβαίωσαν ακριβώς αυτό.

Μεταξύ του κράματος βασικών και αναπληρωματικών βρισκόταν και ένας σχετικά άγνωστος πιτσιρικάς ονόματι Τρέβο Τσαλόμπα. Ο νεαρότερος του σχεδόν ξεχασμένου από το πέρασμα του στην Τσέλσι, Ναθάνιελ, ο 22χρονος ετοιμαζόταν να ντεμπουτάρει. Μέλος των ακαδημιών του Κόμπαμ από τα 8 του έτη και ball boy της ομάδας, ο νεαρός Άγγλος είχε πάρει πολλές συμμετοχές στην προετοιμασία. Μάλιστα, είχε εντυπωσιάσει τον προπονητή του, ο οποίος ένιωσε πως ο 22χρονος άξιζε δικαίως να πάρει μια ευκαιρία.

Ο Τσαλόμπα όχι μόνο πήρε την ευκαιρία του, αλλά ξεχώρισε περισσότερο από κάθε άλλον στο γήπεδο. Δίπλα στους Ζουμά και Ρούντιγκερ, ήταν αυτός που κρατούσε οργανωμένη την αμυντική γραμμή κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να διαπεράσει την συμπαγή αμυντική γραμμή της Τσέλσι, για να κάνει τελικά το 1-1. Οι «μπλε» επικράτησαν και με την βοήθεια της θεάς Τύχης στα πέναλτι. Και στον μεγάλο θρίαμβο τους για μόλις το δεύτερο Super Cup στην ιστορία τους, ο νεαρός Τσαλόμπα ήταν ο πολυτιμότερος των προσπαθειών τους.

Πλέον τα πάντα εξαρτώνται από τον Τσαλόμπα

Η επιτυχία της Τσέλσι ήρθε 9 χρόνια μετά από μια άλλη σπουδαία νίκη της. Πίσω στο 2012 και στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην παντοδύναμη Μπαρτσελόνα, ο μόλις 12χρονος Τσαλόμπα ήταν 12 ετών. Ως ball boy μαρτυρούσε από κοντά τους παίκτες που είχε ως ινδάλματα, περιμένοντας πως και πως μια μέρα να βρίσκεται στην θέση τους. Υπόσχεση την οποία έδωσε και 4 χρόνια αργότερα στην εκλιπούσα μητέρα του. «Θα τα καταφέρω μαμά, στο υπόσχομαι» είχε γράψει στο Twitter το 2016.

Και αν με την Βιγιαρεάλ έδειξε πως άξιζε μια ευκαιρία, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι Τσέλσι με αντίπαλο τους «αετούς» κράτησε ανέπαφη την εστία της και επικράτησε εύκολα με 3-0. Το τρίτο γκολ είχε το όνομα του 22χρονου αμυντικού, ο οποίος πυροβόλησε την αντίπαλη εστία. Πανηγυρίζοντας στην αγκαλιά των συμπαικτών του έβαλε τα κλάματα. Όχι απλά είχε εκπληρώσει την υπόσχεση του, αλλά είχε καταφέρει ακόμα περισσότερα.

«Ο Τρέβο μας “ανάγκασε” να τον υπολογίζουμε» σχολίασε ο Τούχελ, αναφερόμενος στην δουλειά που βάζει ο νεαρός Άγγλος στις προπονήσεις. Πρώτος στην προπόνηση και «μακριά από πάρτι και ποτά», ο Άγγλος έχει πιάσει το νόημα. Πριν το Super Cup, η αποχώρηση του με την μορφή για κάπου άλλου ήταν σχεδόν βέβαιη. Όμως η ωριμότητα που δείχνει μέχρι στιγμής δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα έρθει.

Οι σκέψεις δανεισμού του στην Γουέστ Μπρομ ή την Βαλένθια που υπήρχαν μέχρι πριν λίγες μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον, πρέπει να παλέψει στην πρώτη ομάδα για αγωνιστικό χρόνο. Η διαφαινόμενη άφιξη του Ζιλ Κουντέ δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που θα χρειαστεί να πρεσάρει πολύ. Υπέρ του, η εμπιστοσύνη του προπονητή του αλλά και η αγάπη των οπαδών. Το μεγαλύτερο όπλο του όμως είναι η σκληρή δουλειά, η οποία πρέπει να συνεχιστεί…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ