ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξοργισμένος Τσάβι: «Ο διαιτητής μας απέκλεισε με τα απαίσια λάθη του»
Μπαπέ, πως τους…. διέλυσες – Τα στατιστικά «GOAT» κόντρα στην Μπαρτσελόνα (vid)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Παρί, έκλεισε το σπίτι της Μπαρτσελόνα με Μπαπέ και τεσσάρα! (vid)
Ντόρτμουντ, πας για το θαύμα – Καρυδάτη πρόκριση και “τέζα” η Ατλέτικο (vid)
Παρί για… ριφιφί στο Μοντζουίκ, 1-3 με Βιτίνια και Μπαπέ! (vids)
Αντσελότι… είσαι τρέλα: «Ρεάλ, μην αγχώνεσαι! Παίζουμε στην διοργάνωση μας»
Απίθανη… ζεμπεκιά από Χούμελς και μείωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vid)
Μπαρτσελόνα – Παρί: ΚΟΚΚΙΝΗ ο Αραούχο, 1-1 ο Ντεμπελέ! (vid)
Εφιάλτης για Κέιν αν μείνει ξανά άτιτλος, αλλά θέλει να δείξει… κουλ
Προειδοποιεί ο Αρτέτα – «Επιστρέφουν αυτοί οι δύο! Πάμε για πρόκριση μέσα στο Μόναχο»
Μαγική ενέργεια από τον Γιαμάλ και έτοιμο γκολ στον Ραφίνια για το 1-0 της Μπαρτσελόνα! (vid)
Γιουνάιτεντ, σε διαλύει η Λίβερπουλ – Οι «reds»… παίρνουν τον στόχο του Τεν Χαγκ!
PODCAST: Neverkusen θέλατε; Φιλάκια από Τσάμπι!
H Νιούκαστλ θέλει να φέρει στο Νησί τον επόμενο σέντερ φορ που θα κάνει χαμό!
Έκαψαν φανέλα του Ντεμπελέ στη Βαρκελώνη! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Τιερί Ανρί: Και εγένετο το «τέλειο πλασέ»! (vid)

Μια ημέρα σαν σήμερα το 1977 ο Τιερί Ανρί γεννήθηκε στη Γαλλία και έμελλε να αλλάξει το ποδόσφαιρο με τον τρόπο που έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.

Τιερί Ανρί: Και εγένετο το «τέλειο πλασέ»! (vid)

Υπάρχουν πολλοί καλοί επιθετικοί που σκοράρουν με κάθε τρόπο. Ωστόσο, εκείνοι που έμειναν στο μυαλό του κόσμου για ένα χαρακτηριστικό τους είναι λίγοι. Μέσα σε αυτούς ανήκει δίχως δεύτερη σκέψη και ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος ακόμα και τώρα -μερικά χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του στα γήπεδα- μνημονεύεται για τον τρόπο που σκόραρε. Για τα πλασέ του!

Ο «Τιτί» γεννήθηκε μία μέρα σαν σήμερα το 1977 σε ένα προάστιο του Παρισιού. Η επαφή του με το ποδόσφαιρο ήταν άμεση. Τόσο στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, όσο και σε τοπικές ομάδες έκανε τη διαφορά με την μπάλα στα πόδια του. Χάρη στην τεχνική του κατάρτιση, αλλά και την ταχύτητά του μπορούσε να κάνει πράγματα που άλλα παιδιά στην ηλικία του απλά μπορούσαν να φανταστούν.

Ωστόσο, ήταν και ο πατέρας του που πάντα τον πίεζε, ώστε να γίνεται συνεχώς καλύτερος και να μην χαλαρώνει. «Θυμάμαι ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί με τον πατέρα μου, όταν είχα σκοράρει σε ένα παιχνίδι οκτώ γκολ. Εκείνος αντί να μου πει “μπράβο” ή να μου φουσκώσει τα μυαλά μου έλεγε ότι θα μπορούσα να είχα πετύχει και άλλα τέρματα, ενώ σχολίαζε τι άλλο έκανα λάθος κατά τη διάρκεια του ματς», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ανρί.

Η νοοτροπία του νικητή, η νοοτροπία του «τέλειου» τον κυνηγούσε από νωρίς. Εκείνος δούλεψε αρκετά, με αποτέλεσμα να φτάσει στην κορυφή. Όπως και το πλασέ του. Έγινε το σήμα κατατεθέν του. Η δική του υπογραφή εντός αγωνιστικού χώρου. Μία υπογραφή που τον συνδέει ακόμη και τώρα με τον «βασιλιά των σπορ».

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Η καριέρα του Ανρί είχε γκολ, τίτλους και πολλά ρεκόρ! 

Η καριέρα του Ανρί είχε γκολ, τίτλους και πολλά ρεκόρ!

Δεν ήταν μόνο του στιλ του Τιερί Ανρί που έχουμε να θυμόμαστε από την εποχή που έκανε πράγματα και θαύματα. Ο Γάλλος μας άφησε παρακαταθήκη και ένα σωρό τέρματα που έχουν μείνει για τους ιστορικούς του μέλλοντος να σχολιαστούν, όπως και ο αριθμός τους που ήταν μεγάλος.

Ο παλαίμαχος στράικερ κατάφερε να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, της εθνικής Γαλλίας, ενώ ήταν μέλος τόσο των «Ανίκητων» των Λονδρέζων όσο και της Μπαρτσελόνα που τα πήρε όλα τη σεζόν 2008-2009 υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά και των «τρικολόρ» που έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης (2000), αλλά και του κόσμου (1998).

Παράλληλα, ο «Τιτί» μπορεί να μιλάει για ώρες για τις ατομικές διακρίσεις που τον συνοδεύουν και θα τον συνοδεύουν. Από αυτές οι πιο σημαντικές είναι το «Χρυσό παπούτσι» για το 2004 και το 2005, ενώ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ το 2002, το 2004, το 2005 και το 2006.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ