ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

H επίθεση της Παρί είναι βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Η επιθετική τριάδα της Παρί Σεν Ζερμέν είναι με διαφορά η καλύτερη στον κόσμο και ενδεχομένως η κορυφαία που έχουμε δει ποτέ.

H επίθεση της Παρί είναι βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Η μεταγραφική περίοδος που διανύουμε μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ονειρική για την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωτευουσιάνοι πρόσθεσαν στο ρόστερ τους πέντε παίκτες παγκόσμιας κλάσης και δυνάμωσαν σε όλες τις γραμμές. Φυσικά η μεταγραφή που ξεχωρίζει περισσότερο δεν είναι άλλη από αυτή του Λιονέλ Μέσι. Μετά από μια εικοσαετία -και βάλε- στην Μπαρτσελόνα ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο άλλαξε φανέλα. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ δεδομένα θα εκτόξευε οποιαδήποτε ομάδα στον πλανήτη. Όταν όμως οι παρτενέρ του στην επίθεση είναι ο Νεϊμάρ και ο Μπαπέ τότε το σενάριο γίνεται εφιαλτικό για κάθε αντίπαλο.

Ομάδα που τρομάζει, επίθεση που σαρώνει

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας ήδη μαγικής μεταγραφικής περιόδου για την Παρί. Είχαν προηγηθεί οι αφίξεις των Βαϊνάλντουμ, Χακίμι, Σέρχιο Ράμος και Ντοναρούμα. Όλοι τους παίκτες κορυφαίου επιπέδου που θα έπαιζαν βασικοί στις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Για την Παρί η ενίσχυση στις συγκεκριμένες θέσεις ήταν απαραίτητη. Με εξαίρεση ίσως τη θέση του τερματοφύλακα αφού εκεί υπήρχε ο εξαιρετικός Κέιλορ Νάβας. Όταν όμως σου δίνεται ευκαιρία να πάρεις ελεύθερο τον τερματοφύλακα με τη μεγαλύτερη προοπτική στην Ευρώπη και ΜVP του Euro 2020 δύσκολα λες όχι.

Με τις κινήσεις αυτές οι «Παριζιάνοι» απογείωσαν το ρόστερ τους. Πρόσθεσαν ταλέντο, νιάτα, ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα και όλα αυτά σε τιμή ευκαιρίας. Βλέπετε μόνο ο Χακίμι ήρθε με κανονική μεταγραφή καθώς όλοι οι υπόλοιποι υπέγραψαν ελεύθεροι. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κι εκεί που η Παρί ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της ανανεωμένη και σούπερ ενισχυμένη προέκυψε μια ευκαιρία από αυτές που εμφανίζονται μόνο μια φορά.

Η -μέχρι εκείνη τη στιγμή- σίγουρη ανανέωση του Μέσι με τη Μπαρτσελόνα κατέρρευσε με συνοπτικές διαδικασίες και ο Αργεντίνος βρέθηκε να αναζητεί νέα ποδοσφαιρική στέγη. Η Παρί δεν είχε στα πλάνα της μια τέτοια μεταγραφή αλλά μόλις είδε ότι αυτή είναι εφικτή δεν έχασε δευτερόλεπτο. Με αστραπιαίες και αποφασιστικές κινήσεις κατάφερε να υπογράψει έναν παίκτη που μπορεί μόνος του να κρίνει μια ολόκληρη σεζόν. Και αυτόν ελεύθερο.

Ο Μέσι ήρθε στο Παρίσι με τιμές αρχηγού κράτους και δήλωσε ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Και πως να μην είναι όταν ξέρει ότι αυτοί που θα έχει δίπλα του στην επίθεση είναι ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Νεϊμάρ. Οι -κατά πολλούς- τρίτος και τέταρτος καλύτερος παίκτης στον κόσμο θα πλαισιώσουν τον Μέσι σε μια επίθεση που μοιάζει με… ψέμα. Αν η συνύπαρξη τους είναι όπως τη φανταζόμαστε τότε η Παρί θα γίνει η νούμερο ένα ομάδα για να παρακολουθήσει κανείς.

Με προοπτική να γίνει η κορυφαία τριάδα που έπαιξε ποτέ

Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ καθιστούν την επίθεση της Παρί υπερηχητική, πυραυλοκίνητη και με πιο απλά λόγια ασταμάτητη. Μιλάμε για τρεις ποδοσφαιριστές με ασύλληπτη τεχνική κατάρτιση που είναι ταυτόχρονα κορυφαίοι σκόρερ και δημιουργοί. Μέχρι να τους δούμε στο γήπεδο δεν μπορούμε να ξέρουμε αλλά μοιάζει αδιανόητο να μην κάνουν θαύματα μαζί. Στα χαρτιά αποτελούν μια εκ των κορυφαίων τριάδων που έχουμε δει ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα και μένει να διαπιστώσουμε πόσο ψηλά θα καταχτούν εν τέλει σε αυτή τη λίστα. Ρεαλιστικά οι μόνοι τους αντίπαλοι είναι τα περίφημα MSN και BBC που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στα επικά «Κλάσικο» προηγούμενων ετών.

Μέσι-Σουάρεζ-Νεϊμάρ και Μπέιλ-Μπενζεμά-Κριστιάνο έκαναν σπουδαία πράγματα παίζοντας παρέα και πάντα θα μνημονεύονται με δέος και σεβασμό. Η τωρινή τριάδα της Παρί -που όπως θα παρατηρήσατε έχει δύο κοινά μέλη με αυτή της Μπαρτσελόνα- έρχεται να γράψει τη δική της ιστορία. Μάλιστα έχει κάθε προοπτική να μπει σφήνα στις άλλες δύο ή ακόμη και να τις ξεπεράσει. Ναι γνωρίζουμε πως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι αλλά έχουμε να κάνουμε τρεις παίκτες ικανούς για τα πάντα. Μέσι-Νειμάρ-Μπαπέ Παρί

Με τον Νεϊμάρ στα αριστερά, τον Μέσι στα δεξιά και τον Μπαπέ να μονιμοποιείται στην κορυφή της επίθεσης δεν βρίσκουμε ούτε μια αδυναμία. Εκτός ίσως από το ψηλό παιχνίδι αλλά πραγματικά… ποιος ασχολείται; Παίζοντας με αντίθετα πόδια στις δύο πτέρυγες ο Βραζιλιάνος και ο Αργεντίνος θα πηγαίνουν συνέχεια στο ένας εναντίον ενός. Εκεί θα μπορούν είτε να τελειώσουν τη φάση, είτε να σερβίρουν κάποιο έτοιμο γκολ.

Ο Κιλιάν Μπαπέ από την άλλη έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι περισσότερο αποτελεσματικός παίζοντας στην κορυφή. Η ταχύτητά του μπορεί να σκοτώσει κάθε άμυνα ειδικά όταν υπάρχουν παίκτες όπως ο Μέσι και ο Νεϊμάρ που με μια κάθετη μπορούν να τον βγάλουν φάτσα με το τέρμα. Ούτε θέλουμε να σκεφτούμε πόσους εφιάλτες μπορεί να έχει όποιος προπονητής χρειαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος μαζί τους.

Οι μεγάλες μεταγραφές φέρνουν και μεγάλα «πρέπει» για την Παρί

Μπορεί οι εντυπωσιακές μεταγραφές της Παρί να έχουν προκαλέσει κύμα ενθουσιασμό σε όλους κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά την περσινή απογοητευτική χρονιά. Για μια ομάδα με αυτό το μπάτζετ και αυτο το ρόστερ είναι ανεπίτρεπτη η απώλεια του εγχώριου πρωταθλήματος. Υποτίθεται ότι εδώ και τόσα χρόνια ο μεγάλος καημός της Παρί είναι το Champions League. Όταν όμως χάνεις το πρωτάθλημα από τη Λιλ δεν έχεις δικαίωμα να ονειρεύεσαι Champions League.

Με την ομάδα που έφτιαξε φέτος η Παρί το πρωτάθλημα Γαλλίας θεωρείται ήδη τελειωμένη υπόθεση. Αν καταφέρει και το χάσει θα μιλάμε για το απόλυτο Βατερλό, όμως ρεαλιστικά κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο αν αναλογιστεί κανείς τη δυναμικότητα των ανταγωνιστών της. Μόνο που για τη φετινή Παρί Σεν Ζερμέν οτιδήποτε άλλο εκτός του τρεμπλ θα συνιστά αποτυχία. Και με το εγχώριο νταμπλ να μοιάζει εξασφαλισμένο όλη η προσοχή στρέφεται στο Champions League. Παρί μεταγραφές

Το «πρέπει» σχετικά με την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά ήταν ήδη μεγάλο για εκείνους και τώρα πια γιγαντώνεται. Πλέον είναι η ομάδα που όλοι περιμένουν ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο και αν δε το κάνει τίποτα άλλο δεν θα έχει σημασία. Ούτε αν έπαιξε μπαλάρα μέσα στη χρονιά, ούτε αν έσπασε ρεκόρ, ούτε αν η επιθετική τριάδα της έβγαλε μάτια. Το μόνο που πραγματικά μετράει είναι στις 28 Μαΐου ο αρχηγός Μαρκίνιος να σηκώνει την κούπα.

Κάτι βέβαια που μόνο εύκολο δεν είναι. Γιατί ακόμα και σε μια τέτοια ομάδα υπάρχουν κενά και δεν αναφερόμαστε μόνο στην έλλειψη ενός πρωτοκλασάτου αριστερού μπακ. Το μεγαλύτερο κενό της Παρί βρίσκεται στον πάγκο της. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν είναι σε καμία περίπτωση winner και μέχρι στιγμής δεν έχει εντυπωσιάσει με το έργο του στο Παρίσι. Βέβαια θα μου πείτε με τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Μπαπέ στην εντεκάδα τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο απλά. Θα συμφωνήσουμε μαζί σας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ