ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Το ντεμπούτο του Αλάμπα «έκρυβε» ένα ρεκόρ! (pic)

Ο Νταβίντ Αλάμπα ήταν άψογος στο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καταφέρνοντας με την ασίστ που έδωσε στο τέταρτο γκολ κάτι που είχε να συμβεί από το 2014.

Το ντεμπούτο του Αλάμπα «έκρυβε» ένα ρεκόρ! (pic)

Η έλευση του Νταβίντ Αλάμπα προκάλεσε αρκετό ενθουσιασμό σ’ ένα μάλλον… περίεργο καλοκαίρι για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό γιατί ο Αυστριακός αμυντικός ήταν και η μόνη μεταγραφή του συλλόγου. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που αποχώρησαν δύο πυλώνες για την άμυνα της «βασίλισσας» όλα αυτά τα χρόνια. Ο λόγος για τους Ραφαέλ Βαράν και Σέρχιο Ράμος. Μάλιστα, το νούμερο «4» του δεύτερου βρήκε αμέσως κάτοχο στον πάλαι ποτέ αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου. Ο 29χρονος αμυντικός μετακόμισε στη Μαδρίτη αναζητώντας νέες προκλήσεις και ήδη ξεκίνησε την νέα… περιπέτεια του.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο Αλάμπα έκανε ντεμπούτο με τη Ρεάλ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής (15/8) με την Αλαβές (4-1), αγωνιζόμενος μάλιστα ως αριστερός μπακ. Μια θέση, στην οποία αγωνιζόταν αρκετά στα πρώτα του χρόνια στην Μπάγερν. Η απουσία των Μεντί και Μαρσέλο τον έφερε ξανά εκεί και ο Αυστριακός αμυντικός ήταν εξαιρετικός. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως έδωσε και ασίστ στο τέταρτο γκολ της «βασίλισσας», το οποίο πέτυχε ο Βινίσιους. Μάλιστα, με αυτή την επίδοση του, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που δίνει ασίστ στο ντεμπούτο του ύστερα από τον Τόνι Κρόος το 2014.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Η πρώτη εμφάνιση του Αλάμπα έδωσε αισιοδοξία για το μέλλον

Πέραν, όμως, της ασίστ, η συνολική εμφάνιση του Αλάμπα τράβηξε τα βλέμματα. Στο δεύτερο μέρος ειδικά, ο Αυστριακός μπακ ήταν εξαιρετικός. Συνολικά μέτρησε 51 πάσες (86% ποσοστό επιτυχίας), έξι κλεψίματα και δύο κερδισμένες μονομαχίες. Από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι ο ίδιος έδειξε πως μπορεί να προσφέρει στη Ρεάλ από οποιαδήποτε θέση χρειαστεί. Εξάλλου, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι… φημισμένος για το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω από μια θέσεις.

Ήδη στα 12 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, αγωνίστηκε συνολικά σε επτά θέσεις, αν και οι κυριότερες του ήταν στο αριστερό άκρο της άμυνας, σαν στόπερ, σαν μέσος, αλλά και σαν αριστερό εξτρέμ. Πλέον, ο Αλάμπα είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια του Κάρλο Αντσελότι στην προσπάθεια να επαναφέρει τη Ρεάλ Μαδρίτης, αρχικά στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια και σε αυτή του Champions League. Και με εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στην Αλαβές, ο Αυστριακός δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη στα μετόπισθεν σε αυτή την προσπάθεια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ