ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Άρσεναλ μπορεί να αλλάξει πορεία με τον Όντεγκααρντ!

Σε μια μεταγραφή που φαίνεται πραγματικό λαχείο για την Άρσεναλ, ο Μάρτιν Όντεγκααρντ κλείνει στο Λονδίνο για να βγάλει από το τέλμα τους «κανονιέρηδες».

Η Άρσεναλ μπορεί να αλλάξει πορεία με τον Όντεγκααρντ!

Κάτι που μάλλον ελάχιστοι περίμεναν έκανε η Άρσεναλ μόλις μετά από ένα επίσημο παιχνίδι στην σεζόν, φτάνοντας σε συμφωνία για την αγορά του Μάρτιν Όντεγκααρντ. Το «κράξιμο» των οπαδών της ομάδας κατά… πάντων ήταν ανελέητο, μετά την απογοητευτική ήττα με 2-0 στην πρεμιέρα. Και όλως παραδόξως η διοίκηση άκουσε τις «ευχές» και κινητοποιήθηκε, για να γλυτώσει μια ακόμα «πεταμένη» σεζόν. Και ο Νορβηγός λύνει ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας του Αρτέτα. Την δημιουργία.

Ο Όντεγκααρντ χτυπά το πρόβλημα στην ρίζα του

Απογοητευτική. Μόνο με αυτή τη λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την Άρσεναλ στην πρεμιέρα της φέτος. Χωρίς όρεξη, χωρίς κάποιο πλάνο και με ελάχιστες επιθετικές ευκαιρίες, τα «κανόνια» του Αρτέτα έριχναν… άσφαιρα. Μπορεί κόντρα στην Μπρέντφορντ οι παίκτες του Ισπανού να είχαν 65% κατοχή και 22 σουτ, όμως ελάχιστες φορές ήταν πραγματικά απειλητικοί. Πρόβλημα που συνοδεύει εδώ και αρκετό καιρό τους Λονδρέζους.

Στην άμεση καταπολέμηση αυτού ακριβώς του προβλήματος στοχεύει και η προσθήκη του Όντεγκααρντ. Ακριβώς όπως είχε συμβεί και πέρσι, ο Νορβηγός μετακόμισε στο «Έμιρεϊτς» για να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της δημιουργίας. Και οι εμφανίσεις του 22χρονου μεσοεπιθετικού δείχνουν πως αυτό ακριβώς είχε πετύχει. Κύριο όπλο του νεαρού ποδοσφαιριστή είναι η ικανότητα του να πετυχαίνει καλές και σωστές πάσες, έχοντας παράλληλα την ικανότητα να ανεβάσει πιο ψηλά στο γήπεδο την ομάδα του. Λέξεις οι οποίες στην Άρσεναλ είναι σχεδόν ξένες.

Σε μόλις 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα πέρσι, τα στατιστικά του Όντεγκααρντ είναι παρόμοια με αυτά παικτών που αγωνίζονταν ολόκληρη τη σεζόν! Τις 34 πάσες που οδήγησαν σε σουτ έφτασε ο Νορβηγός, 48 μέτρησε ο Θεμπάγιος. 5 πάσες που οδήγησαν άμεσα σε γκολ ο 22χρονος, μόλις 6 Σμιθ-Ρόου και Ομπαμεγιάνγκ. 78 προωθητικές ενέργειες και «μπάσιμο» στην αντίπαλη περιοχή σε 14 παιχνίδια ο Όντγκααρντ, 159 σε 31 αναμετρήσεις ο Τζάκα. Σε ολόκληρη την Premier, ο νεαρός Νορβηγός ήταν δεύτερος στην κατηγορία expected threat-90 πίσω από τον «μαέστρο» Κέβιν Ντε Μπρόιν. Μια κατηγορία που μετρά πόσο μπορεί να βοηθήσει η ενέργεια κάποιου παίκτη στο να επιτευχθεί γκολ. Κοινώς, ο νέος παίκτης της Άρσεναλ ξέρει τι να κάνει την μπάλα όταν την έχει στα πόδια του.

Κοινή θέση με τον Σμιθ-Ρόου αλλά διαφορετικοί παίκτες

Ένας παίκτης με τον οποίο ο Όντεγκααρντ έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά είναι ο επίσης νεαρός και ταλαντούχος παίκτης της Άρσεναλ, Εμίλ Σμιθ-Ρόου. Ο νεαρός απόφοιτος των ακαδημιών της ομάδας, ήταν η νότα φρεσκάδας που έψαχνε πέρσι στο πρώτο μισό της σεζόν η σχεδόν… διαλυμένη ομάδα του Αρτέτα.

Πιο πολύ κινούμενος στoυς κενούς χώρους, ο Σμιθ-Ρόου δεν είναι το καθαρό δεκάρι που έδειχνε απεγνωσμένα να χρειάζεται η Άρσεναλ. Μπορεί όμως κάλλιστα στο μέλλον να συνεργαστεί στην ίδια ενδεκάδα με τον Όντεγκααρντ, ο οποίος θα διευθύνει τις επιθέσεις των «κανονιέρηδων».

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που φαίνεται με γυμνό μάτι στο γήπεδο για την ομάδα του Αρτέτα, είναι το μεγάλο κενό μεταξύ επίθεσης και κέντρου. Το προτιμόμενο 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού, δύσκολα μπορεί να βγει στην πράξη. Η έλλειψη ικανών επιτελικών μέσων από το ρόστερ, μετέτρεπε πολλές φορές το σύστημα σε 4-3-3. Σύστημα το οποίο όταν δεν έχεις παίκτες ικανούς να πάρουν την μπάλα και να προωθηθούν για να δημιουργήσουν, ανοίγει έναν τεράστιο κενό χώρο ανάμεσα στην αντίπαλη περιοχή και το κέντρο του γηπέδου. Χώρο τον οποίο ο Όντεγκααρντ έχει δείξει πως μπορεί να «ξεκλειδώσει«, με τις προωθητικές του ενέργειες αλλά και τις εύστοχες πάσες του.

Προωθήσεις οι οποίες μπορούν αν δημιουργήσουν υπεραριθμία στην αντίπαλη περιοχή. Πολλές φορές ο Τίερνι ανέβαινε σχεδόν χωρίς κανένα όφελος από τα αριστερά, μόνο και μόνο για να είναι η μοναδική επιλογή πάσας. Πλέον, με τον Όντεγκααρντ πιο ψηλά στο γήπεδο, οι επιλογές πέραν του Σκωτσέζου είναι τόσο ο Νικολά Πεπέ από τα δεξιά, όσο και ο κεντρικός επιθετικός ή ο Σάκα που θα πατάει στην περιοχή.

Κίνηση και προς όφελος του παίκτη

Δυστυχώς για τον ίδιο, το πέραμα με την Ρεάλ Μαδρίτης δεν πέτυχε ποτέ. Αν και σε ηλικία 16 ετών και 157 ημερών, ο Νορβηγός έγινε ο νεότερος παίκτης που εμφανίζεται σε αγώνα της «βασίλισσας», τίποτα περισσότερο δεν έγινε. Γνωστή για την αγορά της νεαρών αστέρων, η Ρεάλ τον έκανε δικό της το 2015. Γνωστοί όμως και για τις ελάχιστες ευκαιρίες που δίνουν σε πιτσιρικάδες, οι «μερένχες« έδωσαν μόλις 7 ακόμα παιχνίδια σε βάθος επταετίας. Από 16 χρονών, πλέον ο Όντεγκααρντ πλησιάζει τα 23 του. Και με τόσο λίγο χρόνο συμμετοχής είναι δύσκολο να παραμείνεις σε κάποια ομάδα. Ακόμα και αν αυτή λέγεται Ρεάλ.

Το «τρυπάκι» των συνεχόμενων δανεισμών δεν έδειξε φως στο τούνελ. Μπορεί με την Σοσιεδάδ τη σεζόν 2019-20 να «έβγαλε μάτια», όμως και πάλι οι ευκαιρίες που έλαβε δεν ήταν πολλές. Έτσι, έπρεπε να ξεκινήσει σε αδειανό καμβά, για να χτίσει την καριέρα του και να μην μείνει το «αιώνιο ταλέντο».

Ναι μεν την δεδομένη στιγμή, η Άρσεναλ δεν είναι ο ονειρικός προορισμός για κάποιον παίκτη. Τα προβλήματα των «κανονιέρηδων» τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια και η ομάδα μοιάζει να μην έχει ταυτότητα. Από σταθερή ομάδα που βρισκόταν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι Λονδρέζοι πλέον είναι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων! Στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο Νορβηγός έκανε το θαύμα του, μετατρέποντας θεαματικά προς το καλύτερο τους πάντες γύρω του. Στην Άρσεναλ καλείται να κάνει το ίδιο πράγμα. Θα τα καταφέρει;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ