ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είναι το μέλλον στη θέση του σέντερ φορ!

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ομάδων αλλά η Φιορεντίνα ζητάει 100 εκατομμύρια για να τον παραχωρήσει.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είναι το μέλλον στη θέση του σέντερ φορ!

Παρά τις εκπληκτικές περσινές του εμφανίσεις το όνομα του Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν ακούγεται όσο θα έπρεπε. Κι όμως. Μετά το θαύμα της φύσης Έρλινγκ Χάαλαντ, ο 21χρονος Σέρβος είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτές τις ηλικίες για τη θέση του φορ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ένας παίκτης που έχει όλο το πακέτο για να αποτελέσει ένα παγκόσμιας κλάσης εννιάρι στο άμεσο μέλλον. Πολλά από τα μεγαθήρια της Ευρώπης το έχουν αντιληφθεί ήδη και προσπαθούν να τον υπογράψουν. Η Φιορεντίνα ωστόσο δεν βιάζεται να τον δώσει αυτή τη χρονιά. Ως αποτέλεσμα αξιώνει πάνω από 100 εκατομμύρια για την παραχώρησή του. Σε κάθε περίπτωση αργά ή γρήγορα ο Βλάχοβιτς θα κάνει το βήμα παραπάνω και όποια ομάδα επενδύσει σε αυτόν δύσκολα θα βγει χαμένη.

Τέλεια χαρακτηριστικά για σέντερ φορ

Ο Βλάχοβιτς είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει σαν παρουσία μέσα στο γήπεδο. Με ύψος 1.90 και κορμί δουλεμένο ώστε να έχει αποκτήσει σημαντική μυϊκή μάζα ο Σέρβος φορ είναι αυτό που λέμε… θηρίο. Από έναν τέτοιο παίκτη θα περίμενε κανείς να «γεμίσει» την περιοχή, να κυριαρχήσει στο ψηλό παιχνίδι και να κερδίσει πολλές μονομαχίες από τα αντίπαλα στόπερ. Ο Βλάχοβιτς τα κάνει όλα αυτά όμως το ρεπερτόριό του είναι πολύ μεγαλύτερο.

Διότι παρά το ύψος του είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα γρήγορος. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να τραβηχτεί έξω από την περιοχή και να αποσυντονίσει την άμυνα ή να την χτυπήσει στην αντεπίθεση. Επίσης ο φορ της Φιορεντίνα διαθέτει εξαιρετικά τελειώματα τόσο με το -καλό του- αριστερό, όσο και με το δεξί. Μερικά από τα γκολ που σημείωσε την περσινή σεζόν ήταν εντυπωσιακά και έδειξαν τη μεγάλη γκάμα του στο τελείωμα φάσεων. Βλάχοβιτς

Ο Βλάχοβιτς είναι ένα φορ που του αρέσει η ομάδα να παίζει γι’ αυτόν χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν δεν τροφοδοτηθεί σωστά «εξαφανίζεται» από το παιχνίδι. Έχει την ικανότητα να δημιουργεί και ο ίδιος φάσεις για τον εαυτό του μετά από προσωπική ενέργεια. Το πείσμα είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο παιχνίδι του, αφού η επιμονή του Σέρβου στο να μην παρατάει καμία φάση τον έχει δικαιώσει αρκετές φορές.

Με πιο απλά λόγια η παρουσία του Σέρβου στην κορυφή της επίθεσης ως μοναδικό φορ γίνεται συνήθως αρκετά αισθητή. Για μια ομάδα όπως η Φιορεντίνα τουλάχιστον ο Βλάχοβιτς αποτελεί το απόλυτο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της. Οι «Βιόλα» είναι μια ομάδα χωρίς επιθετικό ταλέντο και δίχως τον Βλάχοβιτς ίσως είχε κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι από τα 47 γκολ της Φιορεντίνα στο περσινό πρωτάθλημα ο Σέρβος σημείωσε τα 21. Ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας στη σεζόν ήταν ο Καστροβίλι με 5 τέρματα και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ακολούθησε μας και στο επίσημο κανάλι μας στο Youtube

Το μεγάλο στοίχημα της φετινής χρονιάς για τον Βλάχοβιτς

Με τη Φιορεντίνα να μην καίγεται να τον πουλήσει φέτος όλα δείχνουν ότι ο Βλάχοβιτς θα χρειαστεί να περιμένει άλλον έναν χρόνο για το μεγάλο βήμα. Ο πρόεδρος τον «Βιόλα» ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να κρατήσει τον παίκτη ακόμη μια χρονιά. Μόνο μια πρόταση μεγαλύτερη των 100 εκατομμυρίων θα τον βάλει σε σκέψεις. Προφανώς είναι σχεδόν απίθανο μια ομάδα να δώσει ένα τέτοιο ποσό για κάποιον παίκτη με μόλις μία καλή χρονιά. Αυτό βέβαια δεν δείχνει να πτοεί την διοίκηση της Φιορεντίνα που απέρριψε πρόταση 70 εκατομμυρίων της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Βλάχοβιτς λοιπόν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ετοιμάζεται για ακόμα μια σεζόν -πιθανότατα την τελευταία- με την ομάδα. Για τον Σέρβο αυτή η χρόνια κρύβει ευκαιρίες αλλά και παγίδες. Είναι η χρονιά που μπορεί να τον εκτοξεύσει και να τον καθιερώσει αλλά παράλληλα μπορεί και να τον κρατήσει πίσω. Διότι σε μια ομάδα που στο σκοράρισμα περιμένει τα πάντα από εκείνον οποιοδήποτε παιχνίδι του χωρίς γκολ θα μετριέται διαφορετικά. Για έναν επιθετικό είναι πολύ πιο εύκολο να σκοράρει παίζοντας σε ένα σύνολο με επιθετική νοοτροπία.

Έχοντας δίπλα του παίκτες με αρετές στη δημιουργία αλλά και στο σκοράρισμα ένα εννιάρι βρίσκει περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερους χώρους. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και επιθετικοί που βολεύονται όταν η ομάδα τους περιμένει τα πάντα από εκείνους. Οι περισσότερες ευθύνες και ο ηγετικός ρόλος που αυτό συνεπάγεται τους ωθεί να παίζουν με άλλη ψυχολογία.

Μια ακόμη χρονιά με 20+ γκολ θα αλλάξει για τα καλά το ποδοσφαιρικό στάτους του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Είναι δεδομένο ότι το επόμενο καλοκαίρι οι προτάσεις θα έρθουν με το τσουβάλι και θα περιέχουν μπόλικα μηδενικά. Από την άλλη όμως μια σεζόν με 10-12 γκολ θα ρίξει σημαντικά τις μετοχές του Σέρβου και τότε η Φιορεντίνα θα ευχόταν να τον έχει δώσει φέτος. Αν μας ρωτάτε πάντως έχουμε την εντύπωση πως ο 21χρονος Σέρβος θα δικαιώσει τις προσδοκίες.

Να μη χαθεί σκεπτόμενος το μέλλον

Ο μοναδικός τρόπος να μην έχει ο Βλάχοβιτς τη σεζόν που όλοι περιμένουμε είναι να «χαλάσει» το μυαλό του. Ένα παιδί μόλις 21 ετών βλέπει μεγάλες ομάδες διατεθειμένες να ξοδέψουν ένα καράβι λεφτά για χάρη του. Μπορεί κάλλιστα να καβαλήσει το καλάμι. Να θεωρήσει ότι η Φιορεντίνα είναι πλέον μικρή για τα κυβικά του και να μη βγάζει στο γήπεδο αυτό που πραγματικά μπορεί. Διότι όταν το ενδιαφέρον προέρχεται από ομάδες όπως η Τότεναμ και η -τωρινή- Μίλαν μπορείς να το διαχειριστείς. Όταν όμως στο παιχνίδι μπαίνουν σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Άτλετικο Μαδρίτης τότε είναι δύσκολο να μην το σκέφτεσαι.

Ο Σέρβος ξέρει ότι από φέτος θα μπορούσε να διεκδικήσει σημαντικό ρόλο σε κλαμπ με μεγάλους στόχους και τεράστιες φιλοδοξίες. Την ίδια στιγμή ο σύλλογος που αγωνίζεται δεν του προσφέρει την παραμικρή ευκαιρία διάκρισης. Η Φιορεντίνα είναι μια ομάδα που πέρυσι τερμάτισε στη 14η θέση του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Ήταν πολύ πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό απ’ ότι σε εκείνες που οδηγούν σε έξοδο στην Ευρώπη. Η ερχόμενη σεζόν δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα διαφορετική για την ομάδα της Φλωρεντίας. Βλάχοβιτς Φιορεντίνα

Ένα πλασάρισμα στη μέση της βαθμολογίας μοιάζει με το ταβάνι της ενώ ακόμα και η είσοδος στην οκτάδα θα συνιστά έκπληξη. Αν τελικά ο Βλάχοβιτς παραμείνει στη Φιορεντίνα θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του να παίζει σε μια ομάδα που στην ουσία δεν έχει στόχους.

Κι αν αυτό είναι από μόνο του δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή φανταστείτε όταν υπάρχει και η προοπτική να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Βλάχοβιτς καλείται να μείνει συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και με τις εμφανίσεις του να δώσει στον εαυτό ακόμη μεγαλύτερη προοπτική για το επόμενο καλοκαίρι. Πέρυσι μας έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να λάμψει και φέτος ήρθε η ώρα να το επιβεβαιώσει. Το δίμπαλο με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν στο ματς Κυπέλλου κόντρα στην Κοσέντζα ήταν σίγουρα ένας καλός οιωνός.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ