ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη ο Ζορζίνιο! (pic & vid)

Άξιος νικητής του κορυφαίου παίκτη της σεζόν στην Ευρώπη ο Ζορζίνιο, ο οποίος διέπρεψε με Ιταλία και Τσέλσι τους προηγούμενους μήνες!

Κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη ο Ζορζίνιο! (pic & vid)

Την βράβευση των πολυτιμότερων παικτών της περασμένης σεζόν στην Ευρώπη προχώρησε η UEFA. Η διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανέδειξε τους καλύτερους παίκτες ανά θέση με τον κορυφαίο τερματοφύλακα, αμυντικό, μέσο και επιθετικό να λαμβάνουν βραβείο. Βέβαια, υπήρξε και η βράβευση του κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης, όπου δεν ήταν κανένας άλλος από τον Ζορζίνιο, ο οποίος άφησε πίσω του Ντε Μπρόινε και Καντέ.

Άξιος νικητής ο μυθικός Ζορζίνιο!

Κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη για το 2021 αναδείχθηκε ο Ζορζίνιο, ο οποίος έκανε μια μυθική χρονιά με την Τσέλσι και την Ιταλία. Με τους Λονδρέζους, ο Ιταλός μέσος ήταν ο εγκέφαλος της ομάδας, παίρνοντας κάθε απόφαση! Αποτέλεσμα ήταν να φτάσει μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του Champions League, μετά από 9 χρόνια!

Και με την Ιταλία όμως, ο 29χρονος ήταν καταλυτικός. Οι «Ατζούρι» έφτασαν μέχρι τον τελικό του Euro, όπου και τελικά επικράτησαν της Αγγλίας στα πέναλτι. Μυθική χρονιά για τον Ιταλό, ο οποίος άξια πήρε το βραβείο στο σπίτι του ξεχωρίζοντας με τον σύλλογο του αλλά και την εθνική.

Κορυφή και για τον Τούχελ στους προπονητές!

Στους τερματοφύλακες, η επιλογή ήταν σχεδόν… σίγουρη. Ο Εντουάρ Μεντί εντυπωσίασε με την φανέλα της Τσέλσι, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, φτάνοντας τελικά μέχρι την κορυφή με τους «μπλε». Μάλιστα, ισοφάρισε και το ρεκόρ ανέπαφων εστιών, κρατώντας 9 φορές το μηδέν! Ο Ρούμπεν Ντίας ήταν ο μεγάλος νικητής του βραβείου του κορυφαίου αμυντικού, καθώς με την μεταγραφή του επανάφερε την αμυντική ισορροπία στην ομάδα του.

Πολυτιμότερος μέσος αναδείχθηκε για την… παρηγοριά ο συμπαίκτης του Ζορζίνιο στην Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ. Ο Γάλλος έκοβε και ο Ιταλός… έραβε, συνθέτοντας ένα υπέροχο δίδυμο στο Λονδίνο. Τέλος, το «χρυσό παιδί» της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ο μεγάλος νικητής του βραβείου του επιθετικού της σεζόν. Σκοράροντας κατά ριπάς με τους Βεστφαλούς, ο Νορβηγός διαδέχθηκε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως το κορυφαίο «κανόνι» της Ευρώπης.

Στις γυναίκες Σάντρα Πάνιος, Ιρένε Παρέδες, Αλέξια Πουτέγιας και Τζένιφερ Ερμόσο κέρδισαν τα αντίστοιχα βραβεία, με την Πουτέγιας να είναι και η κορυφαία παίκτρια για το 2020-2021.

Τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν κατέκτησε επάξια ο Τόμας Τούχελ της Τσέλσι. Ερχόμενος στα μισά της σεζόν για τους Λονδρέζους, ο Γερμανός τεχνικός έφερε τα πάνω-κάτω στο στρατόπεδο των «μπλε», φτάνοντας και στην κατάκτηση του Champions League! Νικητής του ίδιου βραβείου για το γυναικείο ποδόσφαιρο ήταν ο Λουίς Κορτές της Μπαρτσελόνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ