ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Οι μεγάλοι νικητές και χαμένοι στις φετινές μεταγραφές!

Άλλες επιτυχημένες, άλλες όχι και τόσο, οι ομάδες των ευρωπαϊκών γηπέδων έκαναν πολλές μεταγραφές, στο ίσως πιο τρελό δίμηνο συναλλαγών που έχουμε δει.

Οι μεγάλοι νικητές και χαμένοι στις φετινές μεταγραφές!

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ίσως το πιο τρελό που έχουμε δει στις μεταγραφές. Από τις αρχές Ιουνίου, μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα του Αυγούστου, οι ομάδες έκαναν τεράστιες συμφωνίες για την απόκτηση παικτών. «Σημαίες» όπως ο Μέσι και ο Ράμος άλλαξαν πολιτείες, άλλοι έκαναν την μεγάλη επιστροφή, «αυτοκρατορίες» δέχθηκαν πλήγματα, την ώρα που άλλες δυνάμωναν σε βάρος τους. Στο Sportsking.gr μαζέψαμε αυτούς που θεωρούσαμε πως είχαν την μεγαλύτερη άνοδο μέσα από τις κινήσεις τους, αλλά και αυτούς που ζορίστηκαν αρκετά και σας τους παρουσιάζουμε.

Οι… έξυπνοι spenders

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λίγο το κράξιμο των οπαδών στους Γκλέιζιερς, λίγο η έλλειψη τίτλων, ο καιρός είχε έρθει για να κάνει το μπαμ η Γιουνάιτεντ. Πρώτος-πρώτος ήρθε ο μεγάλος στόχος των «κόκκινων διαβόλων», Τζέιντον Σάντσο. Ένας παίκτης που αποτελούσε διακαή πόθο της ομάδας, υπέγραψε τελικά μετά την υποχώρηση της Ντόρτμουντ για να ανοίξει τις φετινές μεταγραφές της.

Η συνέχεια έγινε με έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή και επί σειρά ετών «κολώνα» της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ράφαελ Βαράν ήρθε σε τιμή ευκαιρίας, για να αγωνιστεί δίπλα στον Χάρι Μαγκουάιρ. Όλα αυτά όμως ήταν μόνο ένα ορεκτικό για αυτό που θα ακολουθούσε λίγο πριν το τέλος των μεταγραφών.

Η τεράστια επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μάντσεστερ ήταν ίσως η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική είδηση του καλοκαιριού. Υπήρξε φυσικά και η αποχώρηση του Μέσι από την Μπαρτσελόνα (διαβάστε παρακάτω), αλλά η επιστροφή του Πορτογάλου εκεί που ξεκίνησε ο δρόμος για την κορυφή έκανε άνω-κάτω τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Μια κίνηση που κάθε άλλο παρά εντυπωσιασμού είναι, καθώς τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια, αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Κριστιάνο είναι πάρα πολλά.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Περίμενε κανένας πέρσι το καλοκαίρι πως η Ατλέτικο θα έπαιρνε το πρωτάθλημα; Μάλλον όχι. Περίμενε κανείς πως φέτος το καλοκαίρι θα ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτησή του; Δεν νομίζω. Και όμως, μετά από μια σεζόν που οι «ροχιμπλάνκος» στέφθηκαν πρωταθλητές, το ήδη εξαιρετικό ρόστερ τους ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο!

Μετά από μερικές σπουδαίες χρονιές στην Ουντινέζε και την Serie A, o Ροντρίγκο Ντε Πολ επέστρεψε στην La Liga για την Ατλέτικο. Μαζί του ήρθε και ο Ματέους Κούνια, ο οποίος θα μοιράζεται χρόνο με τον Λουίς Σουάρες στην κορυφή της επίθεσης. Το καλύτερο νέο όμως ήταν η μεγάλη επιστροφή του «μικρού πρίγκηπα», Αντουάν Γκριεζμάν. Βάζοντας πάλι τα «ροχιμπλάνκο», ο Γάλλος ελπίζει να κατακτήσει τους πρώτους του εγχώριους τίτλους με την ομάδα που ξεχώρισε όσο με καμία άλλη.

Μεταγραφές που κάνουν την αποχώρηση του -μέτριου τα τελευταία χρόνια- Σαούλ να ξεχνιέται αμέσως.

Τσέλσι

Πως μπορείς να κάνεις ακόμα πιο ισχυρή μια ομάδα που έρχεται από χρονιά κατάκτησης του Champions League; Βρίσκεις την μοναδική θέση που είχε χτυπητό πρόβλημα και αγοράζεις σχεδόν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Πως μπορείς να την κάνεις ακόμα πιο δυνατή; Ενδυναμώνεις τα κομμάτια του ρόστερ που ίσως χρειάζονται βοήθεια. Η Τσέλσι έκανε και τα δύο.

Ο αναποτελεσματικός Τίμο Βέρνερ στην πρώτη του σεζόν «αντικαθίσταται» από τον Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος επιστρέφει στο Λονδίνο. Μετά από δύο άριστες χρονιές με την Ίντερ στην Ιταλία, ο Βέλγος θηριώδης φορ πήρε πάλι τον δρόμο για την Premier League και το Λονδίνο με στόχο το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο Σαούλ κατέφθασε ως δανεικός στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου από την Ατλέτικο, για να δώσει βάθος στο ήδη άριστο κέντρο της ομάδας. Κοινώς, μια ομάδα που ήταν τρομακτική, έγινε ακόμα πιο πολύ. Ναι μεν ο Ζουμά αποχώρησε και ο Κουντέ δεν ήρθε, όμως ο μικρός Τρέβο Τσαλόμπα μπορεί να καλύψει άνετα τον Γάλλο.

Παρί Σεν Ζερμέν

Ίσως η μεγαλύτερη κερδισμένη της φετινής χρονιάς. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, απέκτησε  κορυφαίους παίκτες χωρίς να πληρώσει ευρώ! Ο Τζίτζι Ντοναρούμα που έβγαλε μάτια στο Euro ήρθε ως ελεύθερος, όπως και ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ από την Λίβερπουλ. Το μεγαλύτερο κόλπο της ήταν η… κλοπή των δύο μεγαλύτερων σούπερ σταρ της La Liga, αλλά και των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ο μυθικός Λιονέλ Μέσι άφησε την πολυαγαπημένη του Μπαρτσελόνα, στην ίσως πιο… επεισοδιακή (μη) ανανέωση συμβολαίου στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όχι λιγότερο «δραματική» από αυτή του… άσπονδού αντιπάλου του στην Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έμεινε χωρίς συμβόλαιο. Έτσι, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι που έγιναν συμπαίκτες, πλέον έχουν κοινό στόχο να φέρουν στο Παρίσι για πρώτη φορά την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά».

Ας μην περάσει απαρατήρητη και η εξαιρετική αγορά του Ασράαφ Χακίμι από την Ίντερ. Μόλις 22 ετών, ο Μαροκινός ταχύτατος μπακ είναι ίσως το μεγάλο στοίχημα του ποδοσφαίρου στην θέση του για τα επόμενα 10 χρόνια.

Οι όχι και τόσο τυχεροί στις μεταγραφές…

Γιουβέντους

Όποιος πιστεύει πως η περσινή σεζόν της Γιουβέντους ήταν δύσκολη, που να δει και φέτος. Οι τεράστιες δαπάνες των τελευταίων ετών, άρχισαν να δείχνουν τις επιπτώσεις τους στους «μπιανκονέρι». Η αγορά του ΜακΚένι ήταν δεδομένη, με την ακριβή μονιμοποίηση του Κιέζα να έρχεται το επόμενο καλοκαίρι. Ο δανεισμός του Λοκατέλι έχει επίσης ρήτρα μελλοντικής αγοράς για την επόμενη σεζόν, όπου μαζεύονται αρκετά λεφτά… Ευχάριστες νότες οι μεταγραφές των Κάιο Ζόρζε και Μοχάμεντ Ιχατάρεν, αλλά μέχρι εκεί.

Και μετά ξεκινούν τα κακά. Φτηνή πώληση του Κριστιάν Ρομέρο λόγω χαμηλής ρήτρας δανεισμού. Λάθος το οποίο δεν έγινε μάθημα στο Τορίνο, καθώς ο Ντεμιράλ έκλεισε πάλι στην Αταλάντα με σχεδόν παρόμοιο deal! Ακόμα, η Γιούβε έχασε τον μεγάλο αστέρα της και σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αν και στα 36 πλέον, ήταν ο πρώτος της σκόρερ για 3 συνεχόμενες χρονιές. Στην θέση του όμως δεν ήρθε κανένας.

Ναι, με τις Μίλαν και Ρόμα να ανεβάζουν στροφές και την Ίντερ ως την ισχυρότερη ομάδα στο πρωτάθλημα, οι επόμενοι μήνες θα είναι ζόρικοι για την «βέκια σινιόρα».

Μπαρτσελόνα

Εφιάλτης. Μόνο αυτή την λέξη μπορώ να ακούσω τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τις μεταγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στην Βαρκελώνη. Οι «μπλαουγκράνα» μέσα σε λίγα χρόνια συρρικνώθηκαν πάρα πολύ, όμως το φετινό παρά ήταν βαρύ. Οι λανθασμένες κινήσεις σε θέμα οικονομικών έφεραν την αδυναμία ανανέωσης του Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να αποχωρεί με δάκρυα στα μάτια.

Το μεγαλύτερο «βαρίδι» βρίσκεται ακόμα όμως στο «Καμπ Νου». Τα τεράστια συμβόλαια παικτών που προσφέρουν ελάχιστα, δεν επιτρέπουν στον ισπανικό σύλλογο να ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον σε βάθος διετίας. Πιάνιτς, Ουμτιτί, Κουτίνιο και κάμποσοι ακόμα παίκτες παραμένουν στο δυναμικό της ομάδας, βαραίνοντας το μισθολόγιο της Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, ο Ιλάις Μορίμπα, ένα από τα μεγάλα ταλέντα για το μέλλον, αποχώρησε φθηνά για να μην χαθεί στο τζάμπα.

Τέλος, ο Αντουάν Γκριεζμάν που κόστισε 120 εκατομμύρια φεύγει με λιγότερα από τα μισά, μετά από μόλις 2 χρονιές. Μάλιστα, όχι απλά φεύγει, αλλά ενισχύει ακόμα περισσότερο εγχώρια αντίπαλο. Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως οι «μπλαουγκράνα»… έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους.

O Μέμφις Ντεπάι δείχνει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει, ενώ ο Έρικ Γκαρσία είναι ένας από τους μελλοντικούς «πυλώνες» του συλλόγου. Ντε Γιονγκ και Αγκουέρο προσφέρουν καλές επιλογές στην επιθετική γραμμή, όμως το επίπεδο θα είναι αισθητά χαμηλότερο από ό,τι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Ίντερ

Πάνω που η Ίντερ ξεκίνησε να αναδύεται ως η μεγάλη ανερχόμενη αυτοκρατορία της Ιταλίας, έσκασαν οι κακουχίες. Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες, αντιμετωπίζοντας ξεκάθαρα μεγάλα οικονομικά προβλήματα αναγκάστηκαν να «ξηλώσουν» σημαντικότατα στελέχη της πρωταθλήτριας ομάδας.

Μην μπορώντας να δει το δημιούργημα του να διαλύεται και απλά να κοιτά, ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να «τα σπάσει» με την Σούνιγκ. Και στην συνέχεια Ρομέλου Λουκάκου και Ασράαφ Χακίμι πουλήθηκαν (πολύ ακριβά), προκειμένου να υπάρξουν πόροι για να «ανασάνει» οικονομικά η ομάδα του Μιλάνου.

Οι μεταγραφές των Τζέκο, Τσαλχάνογλου, Κορέα και Ντάμφρις «χρυσώνουν» λίγο το χάπι στους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι είδαν τα αστέρια τους να αποχωρούν. Όσο καλοί παίκτες και αν είναι οι προαναφερθέντες, το ότι με τις πωλήσεις της η πρωταθλήτρια Ίντερ έκανε ένα βήμα πίσω είναι γεγονός.

Άρσεναλ

Το καλύτερο το κρατάγαμε για το τέλος. Η Άρσεναλ είναι η ομάδα που ξόδεψε περισσότερα από κάθε άλλον, αλλά είδε και τα μικρότερα αποτελέσματα. Οι «κανονιέρηδες» δαπάνησαν 165 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, τα περισσότερα στην ιστορία της! Όλα αυτά τα λεφτά όμως πήγαν σε παίκτες, οι οποίοι σε αυτό που ονειρεύεται να πετύχει η Άρσεναλ θα ήταν… ρολίστες

Ο Μπεν Γουάιτ κόστισε περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο στυλοβάτης της άμυνας. Ταβάρες, Τομιγιάσου και Λοκονγκά ήρθαν με το βλέμμα στο μέλλον, ενώ ο Όντεγκααρντ αποκτήθηκε σχετικά φθηνά (35 εκατομμύρια ευρώ). Μεγάλο ερωτηματικό η απόκτηση του Άαρον Ράμσντεϊλ για 30 εκατομμύρια ευρώ, όπου προορίζεται για… αναπληρωματικός!

Και πως μεταφράζονται όλα αυτά τα χρήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Μηδέν βαθμοί, εννιά γκολ παθητικό και απελπιστικό ποδόσφαιρο. Το 19% κατοχής κόντρα στην Σίτι δείχνει πόσο δυσλειτουργική είναι η Άρσεναλ ως οργανισμός, η οποία άνοιξε κουμπαρά αλλά μάλλον ήταν… άστοχη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ