ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Νούνο Μέντες είναι το μεγάλο κόλπο της Παρί στις φετινές μεταγραφές!

Ο πυραυλοκίνητος Νούνο Μέντες ήρθε στο φινάλε των μεταγραφών να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας για την Παρί.

Ο Νούνο Μέντες είναι το μεγάλο κόλπο της Παρί στις φετινές μεταγραφές!

Κοιτάζοντας κανείς τον γαλαξία αστέρων στην εντεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπορούσε να μη σταθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εκεί ήταν η μοναδική θέση που οι Παριζιάνοι δεν είχαν καλύψει με έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Οι διαθέσιμες επιλογές ήταν κάτι σαν παραφωνία σε σχέση με το τι γινόταν στις υπόλοιπες θέσεις.

Παρόλα αυτά ο δικαιολογημένος ενθουσιασμός που υπήρχε στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι δεν επέτρεπε καμία μουρμούρα. Όλα έδειχναν πως η Παρί θα μπει στη σεζόν με ένα κενό όμως στο 90 των μεταγραφών φρόντισε να το καλύψει και αυτό. Ο 19χρονος Νούνο Μέντες είναι το πλέον ανερχόμενο αριστερό μπακ στον πλανήτη και η τέλεια προσθήκη για την Παρί.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το κομμάτι που έλειπε από το παζλ

Το φετινό καλοκαίρι η Παρί είχε μια πραγματικά εντυπωσιακή μεταγραφική περίοδο. Για πολλούς την κορυφαία όλων των εποχών. Δυνάμωσε σημαντικά σε όλες τις γραμμές με παίκτες που η αξία τους δεν γίνεται να αμφισβητηθεί. Ντοναρούμα, Χακίμι, Ράμος, Βαϊνάλντουμ και φυσικά ο Μέσι είναι εκ των κορυφαίων στον κόσμο στις θέσεις τους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με αυτούς η Παρί εκτοξεύεται ποιοτικά. Κοιτάζοντας κανείς την εντεκάδα της βλέπει μια ομάδα πλήρης, με ποδοσφαιριστές που διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Σε συνδυασμό με κάποιους ήδη εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που υπήρχαν από πριν στο ρόστερ η Παρί είχε μια -σχεδόν- τέλεια ομάδα. Οι πέντε καινούργιοι συνάντησαν στο Παρίσι τον Μαρκίνιος, τον Βεράτι, τον Νεϊμάρ, τον Μπαπέ, τον Ντι Μαρία και πολλούς άλλους εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές. Χαζεύοντας κανείς το ρόστερ έβλεπε μια εντυπωσιακή πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Εκτός από αυτή του αριστερού μπακ.

Εκεί δεν υπήρχε κάποιο όνομα αντάξιο των υπολοίπων. Ούτε ο Μπερνάτ, ούτε ο Κουρζαβά, ούτε ο υπηρεσιακός αριστερός μπακ Ντιαλό είναι παίκτες διαφοράς. Ακόμα και για κάποιον που δεν είναι φίλος της Παρί αυτό το κενό στα αριστερά προκαλούσε ένα «γαμώτο». Γιατί μια τέτοια ομαδάρα να μην έχει έναν παιχταρά και εκεί; Απ’ ότι φαίνεται η διοίκηση της Παρί σκέφτηκε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και την τελευταία μέρα των μεταγραφών έφερε τον Νούνο Μέντες.

Έναν παίκτη που εντυπωσίασε πέρυσι με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβώνας κερδίζοντας μαζί της το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Το νέο διαμάντι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου είχε μια εξαιρετική σεζόν που τον έβαλε στην αποστολή της εθνικής για το Euro 2020. Παράλληλα προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ομάδων όπως η Γιουνάιτεντ και η Σίτι. Η Παρί είχε την τύχη να παραμένει διαθέσιμος στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και τον έκλεισε με ένα εξαιρετικό ντιλ. Η οψιόν των 40 εκατομμυρίων που υπάρχει στη συμφωνία δανεισμού πιθανότατα θα μοιάζει αστεία σε λίγα χρόνια.

Ένας πραγματικός «πύραυλος» για την Παρί

Ο Μέντες είναι ένας παίκτης με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερα γρήγορος και δυνατός με ατελείωτες δυνάμεις να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά. Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο στο παιχνίδι του είναι η τεχνική του κατάρτιση που θυμίζει περισσότερο εξτρέμ παρά μπακ. Διαθέτει εξαιρετική ντρίμπλα που του επιτρέπει να δημιουργεί προβλήματα στο ένας με έναν. Τα περσινά επιθετικά του νούμερα δεν ήταν εντυπωσιακά (1 γκολ και 2 ασίστ) όμως αδικούν τη συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι. Μην ξεχνάμε ότι η Σπόρτινγκ ήταν μια ομάδα με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Δέχτηκε μόλις 20 γκολ με τα τελευταία πέντε να έρχονται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές όταν όλα είχαν κριθεί.

Ο Νούνο Μέντες μαζί με τον Πέδρο Πόρο αποτέλεσαν ένα από τα σημεία αναφοράς της περσινής Σπόρτινγκ. Παίζοντας ως μπακ χαφ στο 3-4-3 του Αμορίμ ήταν αυτοί που με τα ανεβάσματά τους γέμιζαν το επιθετικό μισό της ομάδας τους. Φυσικά -όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα- ήταν συνεπέστατοι και στα αμυντικά τους καθήκοντα. Καθόλου τυχαίο πως και οι δύο βρέθηκαν στην ομάδα της χρόνιας του πορτογαλικού πρωταθλήματος στο τέλος της σεζόν. Παρί Μέντες

Όσον αφορά τον Μέντες όποιος έτυχε να δει κάποιο παιχνίδι της Σπόρτινγκ θα κατάλαβε ότι το παιδί αυτό ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Έμοιαζε να βρίσκεται μία με δύο ταχύτητες πάνω από τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπάλων του. Όλα αυτά μόλις στην πρώτη του γεμάτη επαγγελματική σεζόν. Η προοπτική για το που μπορεί να φτάσει όταν ωριμάσει και δουλευτεί λίγο περισσότερο είναι… τρομακτική.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στα 19 του αποτελεί ήδη κομμάτι της ελίτ στη θέση του αριστερού μπακ. Κατά τη γνώμη μας αυτοί που είναι καλύτεροί του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Παρί έβαλε στο οπλοστάσιό της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη που σε δυο-τρία χρόνια μπορεί να είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Με τον τρόπο αυτόν πρόσθεσε ακόμα περισσότερες επιλογές σε μια εντεκάδα που ήδη έσπερνε τον τρόμο.

Σούπερ δίδυμο με Χακίμι-Μέντες

Με την απόκτηση του Μέντες η Παρί εκτός από όλα τα άλλα απέκτησε και ισορροπία. Μην ξεχνάμε πως είχε προηγηθεί η μεταγραφή του Χακίμι για το δεξί άκρο. Ο Μαροκινός είναι ένας φουλ επιθετικός μπακ που αρέσκεται στα ανεβάσματα και χαρακτηρίζεται από την ταχύτητά του. Το παιχνίδι του μοιάζει πολύ με αυτό του Μέντες. Και οι δύο βγάζουν φουλ ενέργεια και λειτουργούν ως έξτρα παίκτες σε καταστάσεις επίθεσης. Επίσης γνωρίζουν άψογα να παίζουν και σαν μπακ χαφ. Αυτό δίνει την δυνατότητα στον Ποτσετίνο να προσαρμόσει το σύστημά του σε σχήματα με τρεις αμυντικούς.

Χακίμι και Μέντες μπορούν κάλλιστα να παίξουν όλη την πλευρά. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ίσως ανταποκρίνονται και καλύτερα σε αυτό το ρόλο. Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο δίδυμο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και ανεβάζει το ταβάνι της φετινής Παρί. Έχουμε δει τελευταία ότι οι θέσεις των πλάγιων μπακ αποκτούν όλο και περισσότερη σημασία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες που παίζουν εκεί δε συμπληρώνουν απλά την εντεκάδα, αλλά αποτελούν κομβικά κομμάτια των ομάδων τους. Μέντες Παρί

Το να διαθέτει ένα προπονητής δύο επιλογές όπως ο Χακίμι και ο Μέντες για τα άκρα είναι ευλογία. Καταλαβαίνει κανείς ότι σε περίπτωση που η Παρί δεν έπαιρνε τον Μέντες το παιχνίδι της αναγκαστικά θα επικεντρωνόταν κυρίως στα δεξιά. Γιατί η ποιοτική διαφορά του Μαροκινού από τις επιλογές που υπήρχαν αριστερά ήταν χαοτική. Πλέον με τον Μέντες το πράγμα ισορροπεί αρκετά. Μπορεί ακόμη ο Χακίμι να παίρνει περισσότερες μπάλες και ανεβάσματα όμως και αριστερά υπάρχει πια ένας ικανότατος παίκτης.

Σε ένα τόσο δυνατό σύνολο το επιθετικό παιχνίδι του Μέντες είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα εκτοξευτεί. Ειδικά στο πρωτάθλημα η Παρί θα είναι αυτή που θα επιτίθεται σε όλα τα παιχνίδια. Μέσα από το ρυθμό και τους συνδυασμούς με παίκτες τεράστιας ποιότητας ο 19χρονος Πορτογάλος θα αναπτυχθεί ραγδαία. Ανάμεσα στα τόσα λαμπερά ονόματα που ήρθαν στο Παρίσι το καλοκαίρι, ο Μέντες είναι το μεγάλο κόλπο της Παρί για τη φετινή μεταγραφική περίοδο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ