ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Blog Μπαρτσελόνα: Οι πέντε παίκτες που «πληγώθηκαν» από τον Κούμαν

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς δεν είναι ο μόνος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα που θεωρεί ότι αδικήθηκε και «πληγώθηκε» από τον Ρόναλντ Κούμαν.

Blog Μπαρτσελόνα: Οι πέντε παίκτες που «πληγώθηκαν» από τον Κούμαν

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Επομένως, οι πρόσφατες δηλώσεις του Μίραλεμ Πιάνιτς κατά του Ρόναλντ Κούμαν μετά την αποχώρηση του Βόσνιου από την Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Μπεσίκτας έρχονται να προστεθούν σε ένα «γαιτανάκι δηλώσεων» πρώην παικτών των «μπλαουγκράνα» που είδαν τις καρδιές τους να «ραγίζουν» εξαιτίας του Ολλανδού προπονητή.

Ο πρώην τεχνικός της Έβερτον έφτασε στο «Καμπ Νου» το καλοκαίρι του 2020. Έκτοτε, έχτισε ένα προφίλ «σκληρού» προπονητή, του οποίου αν δεν «του κάνεις», τότε μάλλον θα σε πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα. Τα παραδείγματα είναι πολλά και δείχνουν ένα μοτίβο που μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ας μιλήσουμε, όμως, με παραδείγματα, παραθέτοντας τους 5 παίκτες που «πληγώθηκαν» περισσότερο από τον Κούμαν.

  1. Λουίς Σουάρεζ 

Με το καλημέρα του στο σύλλογο, ο Ρόναλντ Κούμαν, υπέπεσε σε ένα μεγάλο «φάουλ». Φέρθηκε άκαρδα σε μία σημαία της ομάδας. Τον Λουίς Σουάρεζ. Με τη συμπεριφορά του, ο Ολλανδός όχι μόνο δεν εμπόδισε την παραμονή ενός πολύτιμου ποδοσφαιριστή αλλά τον ώθησε στην πόρτα της εξόδου με άκομψο τρόπο.

Δε το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος ο Ουρουγουανός μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος με την Ατλέτικο Μαδρίτης την περσινή σεζόν.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ισπανική τηλεοπτική εκπομπή “El Partizado de Cope” ο Σουάρεζ άστραψε και βρόντηξε: «Πρώτα, ο πρόεδρος Μπαρτομέου που τα είπε όλα στον Τύπο αντί να φωνάξει κατ’ιδίαν να μιλήσουμε και να μου πει ότι δεν με θέλει. Γιατί δεν μου το είπαν πρόσωπο με πρόσωπο; Άσχημα μου φέρθηκε και ο Ρόναλντ Κούμαν. Αφού είπε ότι δεν με υπολογίζει, ήρθε και μου είπε “αν δεν έχει λυθεί η κατάστασή σου μέχρι αύριο θα σε υπολογίζω για το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ. Είδα ότι δεν είχε καθόλου προσωπικότητα», τόνισε ο Ουρουγουανός.

     2. Ματέους Φερνάντεζ

Οι περισσότεροι πιθανότατα δε θα τον γνωρίζετε καν. Ωστόσο, ένα πρόσφατο φεγγάρι, ο Ματέους Φερνάντεζ πέρασε από τη Μπαρτσελόνα.  Ο Ματέους Φερνάντεζ αποκτήθηκε από τη Μπαρτσελόνα τον Γενάρη του 2020. Κατευθείαν δόθηκε στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ όπου αγωνίστηκε μόλις 3 φορές. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Μπάρτσα και υπό τις οδηγίες του Κούμαν προετοιμάστηκε για τη νέα σεζόν.

Ωστόσο, ολοκλήρωσε μόλις μία συμμετοχή τη περσινή σεζόν. Για την ακρίβεια περιορίστηκε σε 17 λεπτά ως αλλαγή στην αναμέτρηση του Τσάμπιος Λιγκ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των ομίλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον παίκτη το πρόβλημα ήταν ο Κούμαν, ο οποίος δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ λέγοντάς του ότι δεν τον θεωρεί ικανό να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ερωτηθείς από την Mundo Deportivo γιατί πιστεύει ότι είχε μπει στον πάγο, ο μπερδεμένος Φερνάντεζ είχε απάντησει:

«Νομίζω ότι ο Κούμαν έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα εναντίον μου. Ένα μήνα μετά το ντεμπούτο μου με την Ντιναμό και αφού δεν είχα παίξει ξανά, πήγα στο γραφείο του Κούμαν και τον ρώτησα αν έπαιξα άσχημα. Μου απάντησε ότι έπαιξα καλά, αλλά ότι δε μπορεί να μου δώσει ευκαιρίες. Μου είπε ότι δεν βασίζεται σε εμένα. Πρόσθεσε ότι δεν έχω την ποιότητα για να παίξω στη Μπάρτσα»

Ο Νοτιοαμερικάνος συμπλήρωσε: «Στην προπόνηση, με έβαζε πάντα στην άμυνα ή στα φτερά – μακριά από τη φυσική μου θέση. Και υπήρξαν μέρες που δεν προπονούμουν. Απλά έκανα προθέρμανση αλλά δεν αναμειγνυόμουν με ολόκληρη την ομάδα».

Τελικά, το καλοκαίρι του 2021, τερμάτισε το συμβόλαιο του με τη «Μπάρτσα» και υπέγραψε στην Παλμέιρας.

    3. Τζούνιορ Φίρπο

Παρελθόν αποτέλεσε το φετινό καλοκαίρι από τη Μπαρτσελόνα ο Τζούνιορ Φίρπο. Ειδικότερα, πωλήθηκε από την Μπαρτσελόνα στην Λιντς έναντι 15 εκατ. ευρώ. Η «Μπάρτσα» μάλιστα, διατηρεί 20% των δικαιωμάτων του παίκτη σε μελλοντικές πωλήσεις. Στις 2 σεζόν του με τους «μπλαουγκράνα» μέτρησε 2 γκολ και 3 ασίστ σε 41 αναμετρήσεις.

Ο 25χρονος παίκτης αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Κούμαν σε πρόσφατη συνέντευξή του εξέφρασε το παράπονό του για τη 2ετή του θητεία στη Μπαρτσελόνα.

«Έμαθα πολλά με κάποιους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, ήταν και λίγο εκνευριστικό διότι ήθελα να παίξω περισσότερο και νομίζω ότι άξιζα να παίξω περισσότερο. Δε μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω» είπε χαρακτηριστικά.

    4. Έμερσον Ρογιάλ

Το όνειρο του Έμερσον να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, κράτησε μόλις 40 μέρες. Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, ο Βραζιλιάνος διεθνής μπακ πήρε μεταγραφή για την Τότεναμ έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι αποκτήθηκε από τη Μπέτις το φετινό καλοκαίρι για να αποτελέσει το βασικό μπακ της ομάδας για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, μιλώντας στη «Marca» το παράπονό του ξεχείλιζε, με τον ίδιο να νιώθει εξαπατημένος από το σύλλογο.

«Όταν έφτασα εδώ δεν πίστευα πως θα με πουλούσαν. Όμως από όσα βλέπω πως έγιναν, νομίζω πως με υπέγραψαν μόνο για να με πουλήσουν στην συνέχεια. Εγώ και η οικογένειά μου δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ήμασταν στην Βαρκελώνη μόλις 40 ημέρες και ακόμα δεν είχαμε τακτοποιηθεί».

Κλείνοντας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στην ομάδα κάποια στιγμή. «Η στοργή που έλαβα από το πρώτο δευτερόλεπτο από τους φιλάθλους ήταν απίστευτη. Φεύγω με την ελπίδα να επιστρέψω μια μέρα και να ανταποδώσω αυτή την αγάπη που έλαβα πίσω στους οπαδούς».

     5. Μίραλεμ Πιάνιτς

Ένας χρόνο έχει περάσει σχεδόν από τότε που η Μπαρτσελόνα δαπάνησε περί τα 45 εκατ. ευρώ για τον Μίραλεμ Πιάνιτς. Οι πιο υποψιασμένοι είχαν από νωρίς εκφράσει τις αμφιβολίες τους για ένα 30χρονο που η καριέρα του βρισκόταν σε πτώση. Πράγματι, ο Βόσνιος χαφ δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες. Έτσι, και οι δύο πλευρές φαίνεται πως μετάνιωσαν για την επιλογή τους.

Ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση του, στη «Marca», εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον του Ρόναλντ Κούμαν, τονίζοντας ότι δεν τον σεβάστηκε.

«Δεν μπορούσα να αποδεχτώ μια κατάσταση σαν αυτή που πέρασα πέρσι. Ήταν πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι δεν το ήθελα, γιατί είμαι ένας παίκτης που επιθυμεί να παίζει πολύ. Αυτό με κάνει χαρούμενο. Ο Κούμαν δε με σεβάστηκε καθόλου. Δεν μου μιλούσε ποτέ. Είμαι ένας παίκτης που μπορώ να δεχτώ, κυριολεκτικά τα πάντα, αλλά θέλω να μου εξηγούν το γιατί και όχι σαν να είμαι 15 χρονών. Δέχτηκα να μειώσω το συμβόλαιο μου και να πάω στη Μπεσίκτας γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πιάνιτς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ