ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Καρίμ Αντεγέμι: Το νέο διαμάντι του “χρυσορυχείου” της Σάλτσμπουργκ!

Μετά τον Έρλινγκ Χάαλαντ ο Καρίμ Αντεγιέμι είναι το νέο σούπερ ταλέντο που η Σάλτσμπουργκ συστήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Καρίμ Αντεγέμι: Το νέο διαμάντι του “χρυσορυχείου” της Σάλτσμπουργκ!

Το όνομα του Καρίμ Αντεγέμι ενδεχομένως να είναι άγνωστο σε αρκετούς όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει άμεσα. Βλέπετε ο 19χρονος επιθετικός της Σάλτσμπουργκ είναι ένα πραγματικά σπέσιαλ ταλέντο. Μετά την αναγνωριστική περσινή χρονιά, φέτος έχει έρθει η ώρα της εκτόξευσης. Ο Αντεγέμι έχει ξεκινήσει φουριόζος τη σεζόν και έφτασε μέχρι της κλήσεις της εθνικής Γερμανίας. Μάλιστα στο ντεμπούτο του με τα «Πάντσερ» κατάφερε να σκοράρει. Το ενδιαφέρον από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης είναι ήδη υπαρκτό και έντονο. Ο μικρός ετοιμάζεται να γίνει το επόμενο μεγάλο αστέρι που θα λάμψει στο κορυφαίο επίπεδο προερχόμενο από το… χρυσορυχείο της Σάλτσμπουργκ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Από τη Σάλτσμπουργκ με αγάπη

Ο Καρίμ Αντεγέμι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο. Ήταν επομένως αδύνατο να μην τον πιάσουν τα ραντάρ της Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είναι γνωστοί για την… τάση τους να συλλέγουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές μάλιστα φέρνουν παίκτες σε μικρές ηλικίες ώστε να τους διδάξουν στις ακαδημίες τους τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν είναι μια ομάδα που παραδοσιακά στηρίζεται στις ακαδημίες της. Δίνει ευκαιρίες σε δικά της παιδιά και αν καταφέρουν να τις αρπάξουν κάνουν καριέρα με τη φανέλα της.

Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων ετών οι Φίλιπ Λαμ, Νταβίντ Αλάμπα και φυσικά ο Τόμας Μίλερ. Όλοι τους ήρθαν από τις ομάδες νέων και έγραψαν ή γράφουν ιστορία με το κλαμπ. Βέβαια σε μια ομάδα αυτού του μεγέθους και με αυτές τις απαιτήσεις θα γίνουν και λάθη. Ταλαντούχοι παίκτες των ακαδημιών ίσως να μη βρουν χώρο στην πρώτη ομάδα εξαιτίας του υψηλού ανταγωνισμού. Ή μπορεί η κρίση για τις δυνατότητες ενός νεαρού ποδοσφαιριστή να είναι βιαστική και υπέρ το δέον αυστηρή.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβη με τον Αντεγέμι που βρέθηκε στη Μπάγερν από το 2009 μέχρι το 2011. Τότε κανείς στο Μόναχο δεν διέκρινε σε εκείνο το 9χρονο παιδί έναν παίκτη μελλοντικά ικανό για μεγάλα πράγματα. Ο Αντεγέμι αποχώρησε και βρέθηκε σε ακαδημίες ομάδων χαμηλών κατηγοριών της Γερμανίας που το όνομά τους ούτε καν προφέρεται. Και κάπου εκεί το 2018 εμφανίζεται η Σάλτσμπουργκ.

Οι αυστριακοί βλέπουν πρώτοι αυτό που δεν είδε κανείς. Δίνουν 3.5 εκατομμύρια για ένα παιδί 16 χρονών χωρίς ούτε μισή επαγγελματική συμμετοχή. Δεν τον βάζουν να παίξει με τους νέους παρά τον στέλνουν δανεικό στη θυγατρική τους ομάδα στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας. Ο Αντεγέμι μεγαλώνει και μαθαίνει γρήγορα. Μέσα σε δύο χρόνια αναπτύσσεται σωματικά και πνευματικά και πέρυσι καθιερώνεται ως βασικός στη Σάλτσμπουργκ. Ένα χρόνο μετά κερδίζει την πρώτη του κλήση και συμμετοχή στην εθνική Γερμανίας. Το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει.

Αντεγέμι από το μέλλον

Ο 19χρονος Γερμανός επιθετικός είναι ένας παίκτης κομμένος και ραμμένος για τις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Γρήγορος, ταχυδυναμικός, τεχνίτης και πολυθεσίτης. Τον μάθαμε αρχικά σαν εξτρέμ όμως φαίνεται πλέον να καθιερώνεται στην κορυφή της επίθεσης. Τα τελειώματα δεν είναι και το πιο δυνατό του σημείο όμως θα έχει άπλετο χρόνο να τα βελτιώσει. Στο χαμηλό επιπέδου αυστριακό πρωτάθλημα δεδομένα θα του δοθούν άπλετες ευκαιρίες να σκοράρει. Η διαφορά της Σάλτσμπουργκ από τις υπόλοιπες ομάδες είναι χαοτική και οι επιθετικοί της βρίσκονται πολύ συχνά σε θέση βολής.

Μέχρι στιγμής πάντως ο Αντεγέμι είναι ο πρώτος σκόρερ όλης της λίγκας. Την ίδια στιγμή με εφτά γκολ σε εννέα εμφανίσεις είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις. Όπως όλα δείχνουν βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι για μια σεζόν που θα τον εκτοξεύσει. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι έβαλε εννέα γκολ συνολικά. Ο Αντεγέμι είναι ένας ποδοσφαιριστής που εμφανώς ξεχωρίζει στο αυστριακό πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι το παλικάρι είναι από άλλο ανέκδοτο. Η ποιότητά του βρίσκεται σε πολύ ανώτερο επίπεδο.

Παίκτης με εξαιρετική κοφτή ντρίμπλα και φοβερή επιτάχυνση. Ιδανικός για καταστάσεις ένας με έναν και αντεπιθέσεις που παράλληλα θα βάλει και πίεση στα στόπερ όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια τους. Αυτός ο συνδυασμός τεχνικής και εκρηκτικότητας είναι απλά άδικος για τους αμυντικούς των υπόλοιπων ομάδων της Αυστρίας. Ο μικρός μπορεί άνετα να τελειώσει τη χρονιά με 30+ γκολ αν είναι συγκεντρωμένος και συνεπής.

Η δημιουργία είναι κάτι που επίσης βρίσκεται στο ρεπερτόριό του. Και μπορεί φέτος να έχει μόλις μία ασίστ όμως πέρυσι μέτρησε έντεκα από αυτές. Γενικότερα ο Αντεγέμι είναι ένας παίκτης που δεν «τεμπελιάζει». Βρίσκεται μονίμως σε κίνηση και προσφέρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους μέσα στο γήπεδο. Αυτή η πολύπλευρη συνεισφορά είναι στοιχείο που πρέπει να έχει ένας επιθετικός στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Αντεγέμι φαίνεται πως έχει όλο το πακέτο για να βρεθεί εκεί και κάτι μας λέει πως η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει.

Με το βλέμμα ήδη στο μετά

Είναι κοινό μυστικό πως αυτή θα είναι η τελευταία χρόνια του Αντεγέμι στην Αυστρία. Το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων –με εντονότερο αυτό της Λίβερπουλ– είναι έντονο και ο ίδιος το γνωρίζει. Προφανώς και προέχει μια μεστή και καλή χρονιά με τη Σάλτσμπουργκ αλλά ας μη γελιόμαστε. Σκοπός μας είναι να αποφύγουμε κλισέ όπως ‘’να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα’’, ‘’βήμα βήμα’’, ‘’πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος” και άλλα τέτοια.

Η όλη συζήτηση γύρω από τον Αντεγέμι είναι που θα παίζει του χρόνου. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Σάλτσμπουργκ είναι ένα κλαμπ που κάνει ακριβώς αυτό. Αγοράζει ταλέντα σε νεαρές ηλικίες, με λίγα χρήματα και με σκοπό να πουλήσει αργότερα. Όπως όλοι ξέρουμε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η πώληση είναι τέχνη. Μια σωστή πώληση επηρεάζεται από αμέτρητους παράγοντες. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το timing. Πρέπει να ξέρεις πότε είναι η σωστή στιγμή να πουλήσεις έναν παίκτη ώστε να καρπωθείς το μέγιστο της αξίας του. Δεν είναι μόνο το θέμα ηλικίας.

Και σε ένα χρόνο από τώρα ο Αντεγέμι πάλι μικρός θα είναι. Μόλις 20 ετών. Με τι κίνητρο όμως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής θα παίξει για ακόμη μια χρονιά στο αυστριακό πρωτάθλημα; Οι παίκτες είναι ζωντανοί οργανισμοί. Με ψυχολογία, διακυμάνσεις, τραυματισμούς, απογοητεύσεις και άλλα πολλά που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή τους. Η Σάλτσμπουργκ ξέρει ότι έχει στα χέρια της ένα διαμάντι όπως επίσης ξέρει πότε αλλά και πόσο να το πουλήσει. Το κάνει χρόνια αυτό με τεράστια επιτυχία.

Ο Αντεγέμι με τη σειρά του γνωρίζει ότι στο τέλος της χρονιάς η Αυστρία δεν θα έχει κάτι παραπάνω να του προσφέρει. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθεί είναι στο να διαλέξει την επόμενη ομάδα του με προσοχή, έτσι ώστε να αναδειχτεί μέσα από το αγωνιστικό της πρότζεκτ. Άλλωστε το Μουντιάλ του 2022 είναι πιο κοντά απ’ ότι φανταζόμαστε και το ντεμπούτο με την εθνική σίγουρα του άνοιξε την όρεξη. Όπως ανοίγει και η δική μας όρεξη κάθε φορά που τον βλέπουμε στο γήπεδο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ