ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ροντρίγκο θέλει Λίβερπουλ και το… δείχνει!
Θρύλος της Γιουνάιτεντ είχε να πει μόνο αρνητικά για τον Ράσφορντ
O Ίσκο αποκάλυψε πότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο
Μόντριτς: «Αυτός ο παίκτης είναι το μέλλον της Μίλαν» (vid)
Γιαμάλ: «Έκανα ακόμη ένα όνειρο πραγματικότητα» (vid)
Ιστορική στιγμή στην Μπαρτσελόνα: Το «10» στον Γιαμάλ! (pic/vid)
Η Άρσεναλ «σκοτώνει» Τροσάρ για χάρη του Έζε!
Το πήρε απόφαση ο Πέρεθ: Με τόσα πουλάει τον Βινίσιους!
«Χώθηκε» η Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει τον Τερ Στέγκεν
H Γιουνάιτεντ όρισε τιμή για τον GOAT της: Με τόσα δίνει τον Άντονι
Ο Νίκο Γουίλιαμς εξήγησε, γιατί παρέμεινε στην Μπιλμπάο!
H Σάντερλαντ πάει για την πιο έξυπνη μεταγραφή στην ιστορία της!
Νιούκαστλ: Επιστρέφει για τον Εκιτικέ της Άιντραχτ – «Σαμπάνιες» στη Λίβερπουλ
H Τσέλσι τα… τσέπωσε στις ΗΠΑ και τώρα «χτυπάει» παιχτάρα
Έδωσε ατάκα ο γιος του Κριστιάνο: «Ο Γιαμάλ είναι καλύτερος από τον πατέρα μου»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κόσμος

Η FIFA ετοιμάζει επαναστατικές αλλαγές δια χειρός Βενγκέρ!

Η FIFA σε συνεργασία με τον Αρσεν Βενγκέρ έχουν ετοιμάσει σχέδιο ελάττωσης των «παραθύρων» για τις εθνικές ομάδες, με τα προκριματικά να γίνονται όλα τον Οκτώβριο.

Η FIFA ετοιμάζει επαναστατικές αλλαγές δια χειρός Βενγκέρ!

Μόλις πριν λίγο διάστημα η FIFA έφερε στην επιφάνεια την πιθανότητα διεξαγωγής Μουντιάλ ανά δύο χρόνια. Κάτι που βρήκε, βέβαια, σθεναρή αντίσταση τόσο από την UEFA, όσο και από το φίλαθλο κοινό. Πέραν τούτου, όμως, στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου υπάρχει η διάθεση για κοσμοϊστορικές αλλαγές. Έτσι, η συνάντηση μελών της με πρώην προπονητές και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη, μάλιστα, το κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτελεί η αλλαγή στο υπάρχον καλεντάρι.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η FIFA, με μπροστάρη τον πάλαι ποτέ θρυλικό προπονητή της Άρσεναλ και νυν σύμβουλο σε θέματα ποδοσφαίρου έχει ήδη ένα πλάνο επαναστατικών αλλαγών. Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο Γάλλος, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει να μειώσει τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων. Ουσιαστικά, αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της είναι να δημιουργηθεί ένα «παράθυρο» για τα προκριματικά κάθε Οκτώβριο και η υπόλοιπη σεζόν να αφορά τους συλλόγους. Αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να ισχύσει άμεσα, αλλά από το 2028, όπως αναφέρει το πλάνο.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Το πλάνο της FIFA και τα όσα είπε ο Βενγκέρ

«Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ανησυχούν για την ποσότητα και την ποιότητα των αγώνων. Θέλουμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε λιγότερα ταξίδια και όσο το δυνατόν μικρότερη κλιματική αλλαγή. Ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζονται τα ματς των συλλόγων με αυτά των εθνικών ομάδων αυτή τη στιγμή δεν είναι ο πιο κατάλληλος. Πρέπει να μειώσουμε τα παιχνίδια, αλλά συνάμα να είναι και πιο ενδιαφέροντα. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν σημαντικά παιχνίδια. Το απαιτούν. Πρέπει να μειώσουμε τις διαφορές ανάμεσα στις συνομοσπονδίες και να δώσουμε ίσες ευκαιρίες», ανέφερε αρχικά μιλώντας για το σχέδιο της FIFA ο Βενγκέρ και πρόσθεσε πως:

«Το τωρινό καλεντάρι είναι πλέον ξεπερασμένο. Τον Σεπτέμβριο υπάρχει ήδη μια διακοπή, τον Οκτώβριο η δεύτερη, τον Νοέμβριο η τρίτη και τον Μάρτιο η τέταρτη. Τον Ιούνιο είναι το τελευταίο “παράθυρο” και τον Ιούλιο ξεκινάει η νέα σεζόν. Όλα αυτά είναι υπερβολικά και η σκέψη μας είναι να ενώσουμε τους προκριματικούς γύρους για να αποφευχθούν τα πολλά ταξίδια. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα αφορούν το ποδόσφαιρο των συλλόγων και ο Οκτώβριος θα είναι για τα προκριματικά. Από τον Νοέμβριο ως και το τέλος της, η σεζόν θα αφορά ξανά τους συλλόγους μόνο. Πρέπει να αναδιοργανώσουμε τα πάντα. Τα οφέλη θα είναι για όλους, αρχής γενομένης από τους συλλόγους. Δε θα υπάρχουν καθόλου διακοπές για παιχνίδια».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο πλάνο της FIFA και του Βενγκέρ είναι προφανές ότι θα αφορά και την ιδέα διεξαγωγής του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια. Ένα πλάνο, που όπως γράφτηκε και παραπάνω έχει βρει αρκετές αντίθετες φωνές. Πάντως, ο Γάλλος πρώην προπονητής ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις και τόνισε πως η απόφαση θα παρθεί από όλες τις ομοσπονδίες της FIFA δημοκρατικά. «Στο γενικότερο πλαίσιο υπάρχει μια θετική αντίδραση, αλλά θα είναι μια πολύ δημοκρατική απόφαση, που θα παρθεί από τις 211 ομοσπονδίες που απαρτίζουν τη FIFA», είπε χαρακτηριστικά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ