ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Με… πορθητή Μπέλιγχαμ η Ντόρτμουντ πέρασε απ’ την Πόλη!

Με τον Μπέλιγχαμ να κάνει τα... πάντα (γκολ και ασίστ), η Ντόρτμουντ πέρασε από την έδρα της Μπεσίκτας (2-1) και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια της στο Champions League.

Με… πορθητή Μπέλιγχαμ η Ντόρτμουντ πέρασε απ’ την Πόλη!

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Champions League η Ντόρτμουντ. Με ηγέτη τον Μπέλιγχαμ (γκολ και ασίστ) και τον Χάαλαντ να βρίσκει ξανά δίχτυα, οι Βεστφαλοί πέρασαν σχετικά άνετα από την έδρα της Μπεσίκτας (2-1) κι έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το φαβορί στον τρίτο όμιλο. Μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο η τούρκικη ομάδα, που τα «χάλασε» στην τελική προσπάθεια και μείωσε στις καθυστερήσεις. Έφτασε τα 66 γκολ σε ισάριθμα ματς με την γερμανική ομάδα, ο απίθανος Χάαλαντ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το «καθάρισε» απ’ το ημίχρονο με μπροστάρη τον Μπέλιγχαμ

Η Μπεσίκτας ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν στο 6ο λεπτό την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπατσουαγί βρήκε χώρο στο ύψος της περιοχής και σούταρε, με τον Κόμπελ να αποκρούει εντυπωσιακά. Από το πρώτο τέταρτο και μετά, όμως, η Ντόρτμουντ ισορρόπησε την κατάσταση. Μάλιστα, οι Βεστφαλοί ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στην πρώτη τους καλή στιγμή στο 20′. Ο Μενιέ βρήκε τον Μπέλιγχαμ στην κίνηση από τα δεξιά της περιοχής κι εκείνος κοντρόλαρε και πλάσαρε δυνατά και διαγώνια για το 1-0!

Στο 27′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει δύο τα τέρματα τους. Ο Μάλεν πάλεψε και έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, την γύρισε στον Χάαλαντ, αλλά εκείνος την έστειλε ψηλά άουτ σχεδόν προ κενής εστίας. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η γερμανική ομάδα είχε μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία. Ο Μπραντ γύρισε την μπάλα στον Ρόις στο ύψος του πέναλτι, με τον Ντεστανόγλου να κάνει μια σπουδαία επέμβαση.

Ο Τούρκος τερματοφύλακας είχε την ίδια αντίδραση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γερμανού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, η Ντόρτμουντ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπέλιγχαμ «άδειασε» δύο αμυντικούς από τα αριστερά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Χάαλαντ, που «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Ντόρτμουντ

Πάνω-κάτω το δεύτερο μέρος, αλλά χωρίς γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ντόρτμουντ να διατηρεί τα ηνία και να απειλεί στο 52′, με το σουτ του Γκερέιρο στην κίνηση να βγαίνει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Μπεσίκτας να απειλήσει, με τον Λάριν να μην προλαβαίνει τελευταία στιγμή να σκοράρει με το κεφάλι. Το παιχνίδι «άνοιξε» αρκετά και στο 66′ ο Ντεστανόγλου νίκησε σε τετ α τετ τον Μπέλιγχαμ. Στην εξέλιξη της φάσης και στην άλλη εστία, ο Χάτσινσον έβγαλε τον Μπατσουαγί απέναντι στον Κόμπελ. Ωστόσο, ο Βέλγος τερματοφύλακας κράτησε το «μηδέν» στην εστία του.

Στο 71′ ήταν σειρά του Χάαλαντ να νικηθεί από τον Ντεστανόγλου σε τετ α τετ, με τον Τούρκο πορτιέρε να κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Ο ρυθμός από εκείνο το σημείο κι έπειτα έπεσε αισθητά. Η Μπεσίκτας προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Κόμπελ, αλλά τα «χάλαγε» στο τέλος. Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε οι Βεστφαλοί να βρουν και τρίτο γκολ. Ο Μουκοκό έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κνάουφ σημάδεψε το δοκάρι στην κενή εστία.

Κι αφού η Ντόρτμουντ δεν βρήκε και τρίτο τέρμα, η Μπεσίκτας μείωσε στο 94′. Από εκτέλεση κόρνερ του Πιάνιτς από τα δεξιά, ο Μοντέρο πήρε την κεφαλιά ανάμεσα στους αμυντικούς των Βεστφαλών κι έκανε το 2-1! Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν κάποιο γκολ ως το τέλος, αλλά δεν τα κατάφεραν. Με τη νίκη αυτή, η Ντόρτμουντ μπήκε με το «δεξί» στο Champions League. Παράλληλα, έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί του τρίτου ομίλου. Από την άλλη η Μπεσίκτας έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει, αλλά υστέρησε σε αρκετές περιπτώσεις στην τελική προσπάθεια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστανόγλου, Ροζιέ, Γουέλιντον, Μοντέρο, Ν’Σακάλα, Τζόσεφ, Γκεζάλ (89′ Τόρε), Πιάνιτς, Χάτσινσον (78′ Ουτσάν), Λάριν (61′ Καραμάν), Μπατσουαγί.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς (70′ Πόνγκρατσιτς), Ακάντζι, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (70′ Βολφ), Μπραντ (46′ Βίτσελ), Νταχούντ, Ρόις, Μάλεν (70′ Μουκοκό), Χάαλαντ (86′ Κνάουφ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ