Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Το πρότζεκτ Μπέλινγχαμ της Ντόρτμουντ δουλεύει ρολόι!
FACE CONTROL

Το πρότζεκτ Μπέλινγχαμ της Ντόρτμουντ δουλεύει ρολόι!

Φαίνεται πως η Ντόρτμουντ δεν θα έχει κρούσεις μεταγραφικά μόνο για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, καθώς και ο Τζουντ Μπέλινγχαμ ξεκινά να εκτοξεύει τις μετοχές του.

16.09.2021 | 18:35

Το ότι η Ντόρτμουντ είναι μια ομάδα που επενδύει πάρα πολλά σε πολύ νεαρούς ποδοσφαιριστές δεν είναι κάποιο νέο. Έτσι, σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση όταν πέρσι το καλοκαίρι δαπάνησε 23 εκατομμύρια ευρώ για έναν 16χρονο Άγγλο πιτσιρικά από την Μπέρμιγχαμ. Αυτός ο νεαρός Άγγλος, πλέον ενηλικιώθηκε και δείχνει πως όσα ακούγονταν για το potential του δεν ήταν… μπαρούφες. Και η Μπορούσια τρίβει ήδη τα χέρια της.

Τζέιντον ποιος;

Φέτος το καλοκαίρι η Ντόρτμουντ δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο ρόστερ της, χάνοντας τον Τζέιντον Σάντσο. Παρότι ο Άγγλος είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο το προηγούμενο καλοκαίρι με την προϋπόθεση να μείνει στην Βεστφαλία, ο 21χρονος άλλαξε γνώμη φέτος. Πιέζοντας για την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η γερμανική ομάδα δεν του χάλασε το χατίρι. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα γενναία η… έκπτωση που έκανε στους «κόκκινους διαβόλους», πουλώντας τον παίκτη φθηνότερα από την αξία του! Πάλι το κέρδος τη ομάδας ήταν τεράστιο (11 προς 1!), αλλά η τιμή θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερη.

Αυτή η αποχώρηση περίμεναν πως θα χτυπούσε πολύ άσχημα την ομάδα. Κάνοντας χρονιά καριέρας την προηγούμενη σεζόν (16 γκολ 20 ασίστ σε 38 συμμετοχές), ο σύλλογος έχανε τον ίσως δεύτερο σημαντικότερο παίκτη του. Ο πρώτος, που δεν πρόκειται για κανέναν άλλο από το Έρλινγκ Χάαλαντ, έμεινε σταθερός στην Γερμανία.

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ, πέρα από τον Νορβηγό γκολτζή είχαν συνηθίσει να ζητωκραυγάζουν για έναν νεαρό Άγγλο. Ε και φέτος πάλι για έναν… νεαρό Άγγλο ζητωκραυγάζουν. Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ, με την ενηλικίωση του έπεσε με ακόμα περισσότερη όρεξη στην δουλειά, καλύπτοντας άρτια την θέση του Σάντσο. Όχι τόσο στο γήπεδο, όσο γενικότερα τον ρόλο του στην ομάδα.

Ο Ρόζε βρήκε την ιδανική θέση για τον Μπέλινγχαμ

Βασικός «ένοχος» για την φετινή εικόνα του Μπέλινγχαμ είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, Μάρκο Ρόζε. Μια διετία μετά τα «μαγικά» του στην Γκλάντμπαχ, ο Γερμανός προπονητής μεταπήδησε στην Ντόρτμουντ για να την κάνει από διεκδικήτρια τίτλου, πρωταθλήτρια της Bundesliga.

Οι φρέσκιες ιδέες του 45χρονου τεχνικού, ήρθαν και έδεσαν ιδανικά με το υλικό παικτών που υπήρχε ήδη στη Βεστφαλία. Με τον ρόμβο στο κέντρο να είναι με διαφορά η αγαπημένη τακτική του Ρόζε και το ρόστερ της Ντόρτμουντ να έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες σε αυτή τη θέση, το «πάντρεμα» ήταν βέβαιο. Με έναν ρόλο ημιακραίου χαφ σε διάταξη με τριάδα, ο Άγγλος ανεβαίνει αρκετές φορές από πλάγια θέση στο γήπεδο. Γεγονός που δημιουργεί περισσότερες επιλογές στους παίκτες που αγωνίζονται στην επίθεση (Χάαλαντ, Μάλεν, Ρόις).

Με αυτό τον τρόπο άλλωστε, ο Μπέλινγχαμ έχει βάλει αρκετές φορές το όνομά του είτε σε ασίστ, είτε σε γκολ με την ομάδα του. Πέρσι, με σαφώς ποιο συγκεκριμένο ρόλο, ο Άγγλος είχε δυσκολευτεί αρκετά. Με 4 γκολ και 5 ασίστ σε 46 παιχνίδια, για 17 χρονών παιδί δεν απογοήτευσε. Φέτος όμως, η μεγαλύτερη ελευθερία που έχει στο γήπεδο ο ενήλικος πλέον Τζουντ φαίνεται και στους αριθμούς του. Έχοντας αγωνιστεί μόλις 533 λεπτά, έχει ήδη φτάσει σχεδόν τους περσινούς του αριθμούς (2 γκολ, 4 ασίστ). Σε χρόνο πέντε φορές γρηγορότερα από ότι πέρσι! Εντυπωσιακό σας ακούω να λέτε και έχετε απόλυτο δίκιο.

Το μέλλον είναι λαμπρό…

Ακόμα μια σεζόν για την Ντόρτμουντ έχει ξεκινήσει ιδανικά. Όπως άλλωστε το συνηθίζουν οι «κιτρινόμαυροι», άλλο που στην πορεία… ξεφουσκώνουν και χάνουν έδαφος από την μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν. Το «refuse to lose» όμως που έχει η Ντόρτμουντ στην φιλοσοφία της, μπορεί επιτέλους να αποδώσει καρπούς.

Ναι μεν η άμυνα της είναι και πάλι… σουρωτήρι, όμως στην επίθεση παραμένει άριστη. Και σε αυτό το πλούσιο «οπλοστάσιο» προστίθεται ακόμα ένα νέο καλογυαλισμένο όπλο, με στοιχεία διαφορετικά από αυτά που είχαν συνηθίσει στο «Βεστφάλεν». Θα μπορέσει άραγε να κάνει και αυτός την διαφορά και να χαρίσει ένα πολυπόθητο πρωτάθλημα στην πόλη της Βορειοδυτικής Γερμανίας; Προσωπικά δεν θα δώσω κάποια πρόβλεψη, όμως το μέλλον του Μπέλινγχαμ διαγράφεται εξαιρετικό…

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version