ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 1-0 οι Τούρκοι με σουτ του Καχβετσί (vid)
Ίντερ: Ο μόνος παίκτης που μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι!
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Η ξεχωριστή ικανότητα του πιο υποτιμημένου στόπερ στον κόσμο (vid)

Ο Ζοέλ Ματίπ είναι ο πιο υποτιμημένος στόπερ στον κόσμο. Η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Η ξεχωριστή ικανότητα του πιο υποτιμημένου στόπερ στον κόσμο (vid)

Ο Ζοέλ Ματίπ είναι ένας από τους παίκτες της Λίβερπουλ που σπάνια θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Το σουλούπι του και το γεγονός ότι θα βρίσκεται πάντα στη σκιά του Φαν Ντάικ, κάνουν πολλούς να ξεχνούν τη συνεισφορά του στη Λίβερπουλ.

Με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι ο Ζοέλ Ματίπ είναι ο πιο υποτιμημένος στόπερ στον κόσμο. Πριν την έλευση του Φαν Ντάικ ήταν ο πιο αξιόπιστος της Λίβερπουλ. Από τότε που άρχισε να παίζει στο πλάι του Ολλανδού στόπερ, η απόδοσή του απογειώθηκε.

Μοναδικός αστερίσκος οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του. Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί ότι είναι «γυάλινος», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει σε όλη τη σεζόν. Ωστόσο, ενδεικτικό της ποιότητάς του είναι ότι όποτε επιστρέφει στην ενδεκάδα είναι σαν να μην έλειψε ποτέ.

Η φετινή σεζόν είναι ένα ακριβώς τέτοιο παράδειγμα. Ευτυχώς για εκείνον έχει ξεκινήσει τη σεζόν υγιής. Έτσι, έχει αγωνιστεί και στα 5 επίσημα παιχνίδια συνεισφέροντας σε 3 ανέπαφες εστίες και βοηθώντας τη Λίβερπουλ να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ξεχωριστή ικανότητα του Ζοέλ Ματίπ

Αναλύοντας το παιχνίδι του Ματίπ παρατηρούμε ότι δεν έχει καμία τρανταχτή αδυναμία. Ειδικά όταν αγωνίζεται στο πλάι του Φαν Ντάικ ακόμα και η έλλειψη ταχύτητάς του «καμουφλάρεται». Στις μονομαχίες ένας εναντίον ενός είναι σχεδόν απροσπέλαστος ενώ δε τίθεται καν συζήτηση για την κυριαρχία του στους αιθέρες.

Ωστόσο, η ικανότητα του Καμερουνέζου που ξεχωρίζει είναι η ποιότητά του με τη μπάλα στα πόδια. Ο 30χρονος δεν είναι απλά ένας παίκτης που μεταβιβάζει με ασφάλεια τη μπάλα στους συμπαίκτες του ακόμα και υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης.

Ο Ματίπ έχει το ποδοσφαιρικό θράσος να πάρει τη μπάλα από την άμυνα και να την κουβαλήσει προς τα μπρος. Οι κούρσες του προς την επίθεση με τη μπάλα στα πόδια είναι σήμα κατατεθέν του. Το εντυπωσιακό είναι ότι στη πλειοψηφία των περιπτώσεων δε θα χάσει τη μπάλα. Αντιθέτως, είτε θα πασάρει με ακρίβεια τη μπάλα σε συμπαίκτη του είτε θα κερδίσει κάποιο φάουλ.

Το παρακάτω βίντεο είναι παλιό αλλά δείχνει αυτό ακριβώς. Ας σημειωθεί ότι το πρόσφατο γκολ του Σαλάχ επί της Λιντς ξεκίνησε από μία τέτοια προσπάθεια του Ματίπ.

Τα αποθεωτικά σχόλια από Κλοπ και Κάραχερ

Αν δεν σας πείσαμε εμείς για το πόσο υποτιμημένος είναι ο Ζοέλ Ματίπ, τότε μπορεί να σας πείσουν οι πρόσφατες κουβέντες από τον Γιούργκεν Κλοπ και τον Τζέιμι Κάραχερ

«Είναι ένα μεγαλόσωμο παιδί. Ένας μεγάλος παίκτης. Είναι απίθανος από τότε που ήρθε στην ομάδα. Δε μπορώ να βοηθήσω κανέναν που δε βλέπει την ποιότητα του Ματίπ» είχε πει ο Κλοπ πρόσφατα.

«Ο Ματίπ και ο Φαν Ντάικ έχουν δημιουργήσει μία συνεργασία για τη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, τόσο καλή όσο καμία άλλη τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ» είχε πει ο Κάραχερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ