ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Γιουβέντους κάνει δικό της τον στόπερ που ήθελε διακαώς η Μπαρτσελόνα
Αλλάζουν… μυαλά στην Μπαρτσελόνα – Προς παραμονή ο Τσάβι
Εθνική Ελλάδος: Η πιθανή ενδεκάδα στον «τελικό» με το Καζακστάν
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

«Έσβησε» ο μυθικός ρέκορντμαν της Τότεναμ, Τζίμι Γκρίβς

Το σπουδαίο «κανόνι» της Τότεναμ και της εθνικής Αγγλίας, Τζίμι Γκριβς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη την Αγγλία.

«Έσβησε» ο μυθικός ρέκορντμαν της Τότεναμ, Τζίμι Γκρίβς

Από την ζωή έφυγε σε ηλικία 81 ετών το πρωί της Κυριακής (19/9) ο εμβληματικός πρώην παίκτης της Τότεναμ, Τζίμι Γκρίβς. Ο Άγγλος στράικερ «έσβησε» ήσυχα στο σπίτι του στο Ντάνμπερι, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες των αγγλικών γηπέδων έφυγε σήμερα από την ζωή. Ο τεράστιος Τζίμι Γκριβς είναι μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες του ποδοσφαίρου στην Αγγλία, έχοντας καταφέρει αμέτρητα πράγματα στην σπουδαία καριέρα του. Μέλος των «λιονταριών» μέχρι την μεγάλη κατάκτηση του παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966 και 4ος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, ο Γκριβς μεγαλούργησε με το εθνόσημο.

Ένας πραγματικός ρέκορντμαν στην Τότεναμ (και όχι μόνο)!

Στο συλλογικό ποδόσφαιρο ωστόσο ήταν και παραμένει ακόμα και σήμερα αξεπέραστος. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με 357 γκολ. Αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλον στην κορυφαία κατηγορία. Με τεράστια καριέρα σε Τσέλσι, Μίλαν, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ, ο Γκρίβς πέτυχε όσα μπορούσε να κάνει στην εποχή του.

Ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Τσέλσι, ο νεαρός Γκρίβς έμεινε μόλις 4 χρονιές στο Λονδίνο για τους «μπλε». Ωστόσο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έκανε κάθε δευτερόλεπτο να μετράει, σκοράροντας  σε χρόνο ρεκόρ 132 γκολ. Ακόμα και σήμερα παραμένει κάτοχος αρκετών ρεκόρ στην ομάδα, ενώ είναι και ο 7ος αρχισκόρερ της ιστορίας της.

Το 1961 αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Μίλαν. Αν και ο ίδιος ήταν το ίδιο αποδοτικός στους «ροσονέρι», προτίμησε να επιστρέψει στην Αγγλία. Και μάλιστα για συμπολίτισσα της Τσέλσι, Τότεναμ. Στους «πετεινούς» θα περνούσε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, πετυχαίνοντας αδιανόητα πράγματα. Σήμερα παραμένει πρώτος σκόρερ στην ομάδα του Βόρειου Λονδίνου με 266 τέρματα. Ένα ρεκόρ που ακόμα δεν έχει καταρρίψει ο ασταμάτητος Χάρι Κέιν.

Μετά από 5 τρόπαια και 9 σεζόν στην Τότεναμ θα ακολουθήσει η Γουέστ Χαμ και στην συνέχεια η αποχώρηση του από το επαγγελματικό επίπεδο λόγω αλκοολισμού και παραπάνω κιλών. Το πρώτο ήταν ένα από τα προβλήματα που πριν αποσυρθεί από την Γούντφορντ στα 40 του είχε πλέον ξεπεράσει. Λίγους μήνες νωρίτερα από τον θάνατο του, στέφθηκε ιππότης για την προσφορά του στο άθλημα. Σήμερα η Αγγλία αποχαιρετά ένα πραγματικό στυλοβάτη του ποδοσφαίρου στην σύγχρονη μορφή του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ