ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Ντόρτμουντ χωρίς Χάααλντ και… άγχος δε γίνεται!

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να παίρνει τ' όπλο του ξανά (δύο γκολ), αλλά και λίγο... άγχος η Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-2 της Ουνιόν Βερολίνου και συνεχίζει το καλό της ξεκίνημα στη σεζόν.

Ντόρτμουντ χωρίς Χάααλντ και… άγχος δε γίνεται!

Αν για δύο πράγματα φημίζεται πλέον η Ντόρτμουντ είναι για τον Έρλινγκ Χάαλαντ και για το… άγχος που φέρνει στους οπαδούς της. Και στο ματς με την Ουνιόν Βερολίνου είχε λίγο και από τα δύο. Σ’ ένα παιχνίδι που οι Βεστφαλοί φάνηκε να «καθαρίζουν» από το ημίχρονο, χρειάστηκε ένα «μαγικό» τέρμα του Νορβηγού προκειμένου να «κλειδώσουν» τελικά το τρίποντο στο τέλος (4-2). Δύο γκολ για τον Χάαλαντ που πλέον μετράει 68 σε 67 παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, απίθανη γκολάρα το Γκερέιρο, το πάλεψε αρκετά η ομάδα του Βερολίνου.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Φάνηκε να «καθαρίζει» από το πρώτο μέρος η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο ματς και ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο 10′. Ύστερα από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Γκερέιρο στα πλάγια της περιοχής κι εκείνος με απίθανο σουτ έκανε το 1-0! Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι Βεστφαλοί παραλίγο να σκοράρουν ξανά. Ο Ρόις σούταρε, η μπάλα κόντραρε δύο φορές, η τελευταία στον Χάαλαντ και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο 19′ χρειάστηκε η επέμβαση του Λούτε σε δυνατό σουτ του Μάλεν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν αυτό που έψαχναν τόση ώρα. Ο Μενιέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χάαλαντ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 2-0! Οι Βεστφαλοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 44′ το σουτ του Νταχούντ από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ. Ωστόσο, το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό! Χάαλαντ

Η Ουνιόν έφερε το άγχος και ο Χάαλαντ τη… λύτρωση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με την Ντόρτμουντ να σκοράρει σχεδόν αμέσως. Στο 52′ ο Ρόις μπήκε στην περιοχή από πλάγια κι έκανε το γύρισμα με τον Φρίντριχ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0! Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ουνιόν έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Γκίσελμαν σέντραρε από τα δεξιά και ο Κρούζε πήρε την κεφαλιά με τον Κόμπελ να διώχνει. Στη συνέχεια της φάσης, όμως, ο Βίτσελ ανέτρεψε τον Μπέρενς προ της εστίας, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Κρούζε δεν λάθεψε από τα 11 μέτρα και μείωσε σε 3-1!

Μάλιστα, στο 81′ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά δίχτυα. Από εκτέλεση κόρνερ του Γκίσελμαν, ο Βογκλσάμερ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 3-2! Ωστόσο, μόλις δύο λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ επανάφερε την διαφορά των δύο τερμάτων. Από μπαλιά του Χούμελς, ο Χάαλαντ βγήκε στον κενό χώρο και με απίθανη λόμπα «κρέμασε» τον Λούτε για το 4-2! Οι γηπεδούχοι έψαχναν κι άλλα γκολ και λίγο έλειψε να πετύχουν ακόμα ένα στο 85′. Ο Ρόις εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Το 4-2 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Με τη νίκη αυτή η Ντόρτμουντ έφτασε τους 12 βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές και ανέβηκε στη 2η θέση της Bundesliga, στο -1 από την Μπάγερν Μονάχου και ισόβαθμη με την Βόλφσμπουργκ, που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη, η Ουνιόν Βερολίνου ηττήθηκε για πρώτη φορά στη σεζόν κι έμεινε στους 6 βαθμούς και την 8η θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς (89′ Πόνγκρατσιτς), Γκερέιρο, Βίτσελ, Νταχούντ (84′ Αζάρ), Μπέλιγχαμ, Ρόις (89′ Μουκοκό), Μάλεν (73′ Βολφ), Χάαλαντ.

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Λούτε, Φρίντριχ, Κνόχε, Μπάουγκαρτλ (77′ Έντο), Ριέρσον, Οζτουνάλι (55′ Τόιχερτ), Κεντίρα (71′ Χαραγκούτσι), Πρόμελ, Γκίσελμαν, Κρούζε (77′ Βογκλσάμερ), Αβονίγι (55′ Μπέρενς).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ