ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
Η Μίλαν… κλαίει για τον Ζιρού, αλλά «κλείνει» τον ηγέτη της άμυνάς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ένας Μέσι, ένας προπονητής και ένας Εμίρης στο Παρίσι!

Η νοοτροπία των Καταριανών στο Παρίσι σχετικά με τον Λιονέλ Μέσι (και όχι μόνο), δείχνει πως οι υπερόπτες όσο και αν προσπαθούν πάντα θα αποτυγχάνουν.

Ένας Μέσι, ένας προπονητής και ένας Εμίρης στο Παρίσι!

Ρόιδο θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει γίνει ήδη το Παρίσι. Η αναταραχή στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι μεγάλη, με την απόφαση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να αντικαταστήσει τον Λιονέλ Μέσι στο τέλος της αναμέτρησης με την Λυών. Και όταν θέση θα πάρει ακόμα και ο ίδιος ο Εμίρης του Κατάρ για αυτό, τότε ξέρεις πως αυτό θα είναι… καλό. Ειδικά όταν για περίπου μια δεκαετία το Κατάρ ανακατεύεται συνεχώς στα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας.

Μια απλή αλλαγή που έφερε πανικό

Θα προτιμούσα να μην αναφερθώ ιδιαίτερα στο συμβάν, ωστόσο για αυτούς που ζουν κάτω από πέτρα και δεν ξέρουν τι έγινε, τα πράγματα έχουν ως εξής. Κόντρα στην Λυών, η Παρί τα βρήκε ζόρικα, «κολλώντας» στο 1-1 μέχρι το 76′. Εκείνο ήταν το λεπτό στο οποίο ο Ποκετίνο αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Λιονέλ Μέσι. Μια απόφαση που μάλλον θα μετανιώνει πικρά ο Αργεντινός σούπερ σταρ τώρα.

Δυστυχώς για τους Παριζιάνους, ο Μέσι δεν κατάφερε να μαγέψει την άμυνα των «λυωναί». Καλά κλεισμένος, ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου δυσκολεύτηκε αρκετά και ο Ποκετίνο θεώρησε πως με την αλλαγή του η ομάδα του θα κέρδιζε περισσότερα. Φυσικά αυτή η απόφαση δεν άρεσε καθόλου μα καθόλου στον Λίο, ο οποίος με ένα βλέμμα απόλυτης απάθειας «τα είπε όλα».

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας τυφώνας από μηνύματα μίσους προς όλες τις κατευθύνσεις στα social media. Από τον Ποκετίνο, στον Μέσι, ακόμα και σε άστοχες κατευθύνσεις, η επιλογή του Αργεντίνου να αντικαταστήσει τον 34χρονο σούπερ σταρ έφερε τεράστια οργή σε όλους (για κάποιο λόγο). Ακόμα και τον Εξοχότατο Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είναι όλο και πιο δραστήριος με την ομάδα του Παρισιού. Για κάποιο λόγο…

Αντίδραση που δεν αρμόζει στο επίπεδο του Μέσι

Από τακτική άποψη, η απόφαση του Ποκετίνο τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Το γκολ της νίκης ήρθε έστω και πολύ αργά από τον Ικάρντι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Όλοι πανηγύρισαν πέρα από τον… Μέσι. Η πικρία και η ντροπή της αντικατάστασής του ίσως ήταν μεγάλες και δεν έδωσαν χαρά στον Αργετνίνο. Ίσως απλά είχε μια κακή μέρα και δεν είχε κέφι. Πολλά είναι τα πιθανά σενάρια. Όμως όταν είσαι ο Μέσι και έχεις τόσο μεγάλη επιρροή σε συμπαίκτες και κόσμο, κάθε σου κίνηση κρίνεται. Και συνήθως δεν θα είναι για καλό.

Όντας ηγέτης της Μπαρτσελόνα για πάρα πολλά χρόνια, ο Μέσι μετακόμισε στο Παρίσι φέτος το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής όμως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά στην γαλλική πρωτεύουσα. Μπαπέ, Νεϊμάρ και Λίο δεν έχουν προλάβει ακόμα να βρουν χημεία, με την Παρί να είναι αρκετά δυσλειτουργική μερικές φορές. Όχι κάτι καινούριο, καθώς από πέρσι η ομάδα δεν έδειχνε να έχει την καλύτερη δυνατή χημεία.

Ωστόσο, αυτό που ζητά ο κάθε προπονητής από τον ηγέτη του είναι η τυφλή εμπιστοσύνη. Ο σωστός ηγέτης πρέπει να εμπνέει σιγουριά στους ανθρώπους που έχει δίπλα του. Πρέπει να σέβεται την ιεραρχία της ομάδας του, ακριβώς όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Αν εσύ ο ίδιος δεν δείξεις σεβασμό στον προπονητή σου, πως περιμένεις να κάνουν το ίδιο οι συμπαίκτες σου μαζί του, ή ακόμα και με εσένα τον ίδιο;

Ναι, το να έχεις το όνομα του Μέσι είναι ένα τεράστιο προνόμιο. Είναι ένας παίκτης που βγαίνει μια φορά στα 50 χρόνια. Παραμένει όμως ένας παίκτης. Και τις περισσότερες (αν όχι όλες) επιλογές σε μια ομάδα τις παίρνει ο προπονητής. Και όταν βλέπει 4 παιχνίδια σε διάστημα 11 ημερών να ακολουθούν και τον παίκτη να έχει πρόβλημα στο πόδι του, είναι φρόνιμο να τον αντικαταστήσει.

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει

Αυτό το συμβάν αν και σημαντικό, είναι μόλις «ένα ακόμα συμβάν» στο Παρίσι τα τελευταία χρόνια. Το «δράμα» και τα «ντράβαλα» είναι δύο λέξεις που συνοδεύουν στενά την ομάδα της Παρί από τότε που οι Άραβες μπήκαν στο παιχνίδι. Η εικόνα που βγάζει ο σύλλογος του Παρισιού μοιάζει περισσότερο με ριάλιτι, παρά με ποδοσφαιρική ομάδα. Το πιο κωμικό όμως είναι πως οι περισσότερες αμφιλεγόμενες κινήσεις δεν προέρχονται από τον ίδιο τον Αλ Κελαϊφί, αλλά από συγγενείς του! Άτομα που θεωρητικά δεν έχουν καμία ιδέα ούτε από το ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και με την διαχείριση μια ομάδας.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στα υπέροχα… διαμάντια του Εξοχότατου Εμίρη του Κατάρ. Από το «το Λονδίνο είναι ωραία πόλη», στο «αν δεν μας δώσετε ό,τι θέλουμε για τον Μπαπέ θα μείνετε με τον παίκτη του γκολφ», ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί νομίζει ότι έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή από ότι πραγματικά έχει στην γαλλική ομάδα. Ναι μεν ιδιοκτήτης (λόγω οικογένειας) και κοντινός άνθρωπος του Αλ Κελαϊφί, αλλά πρακτικά άσχετος με την ενασχόληση στο ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά θεωρεί ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις στο ποδοσφαιρικό κομμάτι της Παρί. Κάτι που έχει πάει εξαιρετικά τα τελευταία 9 χρόνια (7 υπό την δική του επίβλεψη), μιας και ακόμα το τρόπαιο του Champions League δεν έχει προστεθεί στην τροπαιοθήκη του Παρισιού.

Για να καταλάβει κάποιος το επίπεδο ξιπασιάς του Εμίρη, πριν λίγες εβδομάδες θέλησε να κοροϊδέψει την Ρεάλ και τα media. «Τα Μέσα δεν πιέζουν την πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη» είχε γράψει στο twitter, όσο η υπόθεση Μπαπέ ήταν ακόμα ανοιχτή. Με την έπαρση να αναβλύζει από μέσα του, ο Εμίρης θέλησε να υποτιμήσει όσα άλλες ομάδες χτίζουν δεκαετίες. Βέβαια, η Παρί δεν είναι και η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου. Ακόμα και έτσι αν συγκρίνει τα μεγέθη, υπάρχουν 7 πλουσιότεροι ιδιοκτήτες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως επίσης και έξι ομάδες με καλύτερα οικονομικά στοιχεία. Όποτε, προς τι τόση έπαρση;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ