ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αλλάζουν… μυαλά στην Μπαρτσελόνα – Προς παραμονή ο Τσάβι
Εθνική Ελλάδος: Η πιθανή ενδεκάδα στον «τελικό» με το Καζακστάν
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Αντσελότι προορίζει την Ρεάλ του μόνο για την κορυφή!

Η συνταγή επιστροφής του Κάρλο Αντσελότι στην Ρεάλ φαίνεται πως είναι ιδανική, με τους «μερένχες» να εμπνέουν σιγουριά περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της Ισπανίας.

Ο Αντσελότι προορίζει την Ρεάλ του μόνο για την κορυφή!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ισπανία που μέχρι πριν ένα μήνα θεωρούσε την Ρεάλ φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τους περισσότερος (και δικαιολογημένα στο κάτω-κάτω), η Ατλέτικο Μαδρίτης συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για να σηκώσει το τρόπαιο και τη νέα χρονιά. Ο θαυματουργός Κάρλο Αντσελότι έβγαλε για ακόμη μια φορά στην καριέρα του άσσο από μανίκι, ανατρέποντας το προγνωστικά.

Άρτια χρησιμοποίηση του υπάρχοντος υλικού

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το φετινό ρόστερ των «μερένχες» ήταν αρκετά πιο αδύναμο από αυτό της περασμένης σεζόν. Ναι μεν ο Νταβίντ Αλάμπα υπέγραψε ως ελεύθερος, όμως με τι κόστος; Τον Σέρχιο Ράμος να αποχωρεί από το κλαμπ μετά από 16 χρόνια επιτυχιών. Κίνηση η οποία όπως ήταν λογικό έφερε μεγάλη δυσαρέσκεια στο φίλαθλο κοινό της Ρεάλ, καθώς δεν θεωρούσαν τον Αυστριακό ως βελτίωση.

Για τους… γκρινιάρηδες, η φθηνή πώληση του Ραφαέλ βαράν ήταν ακόμα ένα μεγάλο χτύπημα. Αναντικατάστατος μια δεκαετία στην Μαδρίτη, ο Γάλλος αμυντικός ήταν το άλλο μισό της καρδιάς της άμυνας που συνέθετε με τον Ράμος. Κοινώς, μέσα σε ένα καλοκαίρι, η «βασίλισσα» έχανε τις δύο αναντικατάστατες μονάδες της στην αμυντική γραμμή. Μονάδες παγκοσμίου κλάσης και όχι της σειράς, που οδήγησαν την ομάδα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιτυχίες της της σύγχρονης ιστορίας της.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι ανησυχίες ήταν λογικό να έρθουν στους φιλάθλους της Ρεάλ. «Ναι, έχουμε και τον Αλάμπα, όμως πως θα βγει η σεζόν», ήταν το λογικό ερώτημα. Και βλέποντας το (ελλιπές)  βάθος του ρόστερ των Μαδριλένων, τα ερωτηματικά που σχηματίστηκαν είχαν βάση. Αλάμπα, Νάτσο, Μιλιτάο και Βαγέχο θα έπρεπε να τραβήξουν κουπί για σχεδόν τρεις θέσεις στην άμυνα. Τα δύο άκρα της άμυνας της «βασίλισσας» αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Μαρσέλο, Μεντί και Καρβαχάλ απουσιάζουν αρκετό διάστημα μέσα στον χρόνο, εξαιτίας τραυματισμών. Κάτι που φέρνει ακόμα περισσότερη πίεση στους ώμους των προαναφερθέντων.

Μέχρι στιγμής όμως αυτή η πίεση δεν λυγίζει κανέναν. Ο Αλάμπα παίζει μπαλαντέρ αριστερό μπακ/σέντερ μπακ, ενώ ο πάντα τίμιος Νάτσο κάνει το ίδιο από την δεξιά πλευρά. Το μπράβο όμως πάει στον Αντεσλότι για την διαχείριση του Έντερ Μιλιτάο. Κάτι στο οποίο θα αναφερθούμε πιο κάτω. Ασένσιο και Ίσκο φαίνεται να επιστρέφουν στις μέρες που θεωρούνταν ακόμα ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου. Τέλος, το κεφάλαιο του… γκολφέρ Μπέιλ, μπορεί να διακόπηκε προσωρινά λόγω τραυματισμού, όμως μέχρι να συμβεί αυτό ο Ουαλός απολάμβανε και πάλι το ποδόσφαιρο στην Μαδρίτη.

Απογείωση του Μπενζεμά!

Πρέπει να είναι λίγο άδικο να είσαι ο Μπενζεμά στην Ρεάλ τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο να ακούς πως θα έρθει κάποιος νέος παίκτης να σε αντικαταστήσει και κάθε χρόνο να αποδεικνύεις πως δεν χρειάζεται να έρθει κανένας. Σεζόν με τη σεζόν στην μετά-Κριστιάνο εποχή, ο Γάλλος σέντερ φορ κουβαλάει στις πλάτες του όλο και περισσότερο την ομάδα του. Από… εύκολος στόχος για κατηγορία, ο σχεδόν 34χρονος σήμερα Καρίμ ανάγκασε σε στροφή 180 μοιρών στους haters. Τόσο καλός που επέστρεψε μετά από περίπου 6 χρόνια στην εθνική Γαλλίας, όταν και είχε εξοριστεί από τον Ντιντιέ Ντεσάν.

Οι επιδόσεις που σημειώνει τις τελευταίες σεζόν ο Μπενζεμά είναι πραγματικά τρομακτικές. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως είχε κλείσει τα 30 χρόνια ζωής όταν ξεκίνησε την εκτόξευση του. Ανάμιξη σε 39 τέρματα (29 γκολ, 10 ασίστ) το 2018/19, 38 (27 γκολ, 11 ασίστ) το 2019/20 και πάλι 39 (30 γκολ, 9 ασίστ) την περασμένη σεζόν. Φέτος όμως έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ! Μέσα σε μόλις 7 παιχνίδια, ο Γάλλος έχει πάρει φωτιά, μοιράζοντας τόσο γκολ (8) όσο και ασίστ (7). Αριθμοί ασύλληπτοι που δείχνουν την επιρροή του Μπενζεμά στο ρόστερ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρόλου που έχει στην ενδεκάδα των «μερένχες», το παιχνίδι με την Βαλένθια. Μέχρι και λίγα λεπτά πριν τα 90′, οι «νυχτερίδες» (που είναι και κακός δαίμονας της Ρεάλ) νικούσαν με 1-0. Με δύο ενέργειες σε ισάριθμα λεπτά άλλαξε το μομέντουμ και ανέτρεψε το σκορ, χαρίζοντας την νίκη. Τόσο απλά.

Εξέλιξη των ακριβών νέων της Ρεάλ

Το μεγαλύτερο παράσημο όμως που ίσως αξίζει να πάρει ο Αντσελότι, είναι για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να κάνει τα ταλέντα της Ρεάλ κανονικούς παίκτες. Δεν είναι λίγα τα εκατομμύρια που έχει πετάξει τα τελευταία χρόνια η «βασίλισσα» σε ακατέργαστα αστεράκια (κυρίως από την Βραζιλία). Συγκεκριμένα είναι περίπου 150 εκατομμύρια που επενδύθηκαν από την ισπανική ομάδα σε Μιλιτάο, Βινίσιους και Ροντρίγκο.

Από αυτούς, ο Ροντρίγκο ήταν αυτός που επί των ημερών του Ζινεντίν Ζιντάν στην Μαδρίτη ξεχώριζε περισσότερο. Όχι αρκετά καλός για βασικός, αλλά χρησιμότερος για ανάσες από τον πάγκο από τον Βινίσιους. Μια κατάσταση που έχει ανατραπεί πλήρως από τον Βίνι, ο οποίος πλέον δεν βγαίνει από τα πλάγια. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα για τον Βραζιλιάνο που φέτος κάνει το μπαμ του μπείτε εδώ, εν ολίγοις όμως ο Βινίσιους απέκτησε επιτέλους ουσία στο παιχνίδι του. Και πίσω από τον Μπενζεμά είναι αυτός που οδηγεί σε ασίστ και γκολ.

Ένα άλλο ακριβό πρότζεκτ της Ρεάλ που βάδιζε προς την αποτυχία ήταν αυτό του Έντερ Μιλιτάο. Αν και όχι τόσο νεαρός όσο οι δύο συμπατριώτες του (θα γίνει 24 τον Ιανουάριο), ο πρώην παίκτης της Πόρτο είχε αποτύχει αν εντυπωσιάσει. Στις δύο χρονιές που πέρασε στην Μαδρίτη μέχρι φέτος, ένα πράγμα μπορούσε να πει κάποιος για τις εμφανίσεις του. Μια του ύψους, μια του βάθους. Η σταθερότητα ήταν μια λέξη άγνωστη στο λεξικό του, συνθήκη η οποία δεν… στρώνει ακριβώς το έδαφος για να μακροημερεύσεις στην Ρεάλ. Φέτος όμως ο Βραζιλιάνος δεν βγαίνει λεπτό από την ενδεκάδα και δικαίως βάσει εμφανίσεων.

Το ξαναζεσταμένο φαγητό -όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς- του Αντσελότι δεν είναι απλά νόστιμο, είναι το καλύτερο μάλλον στην Ισπανία. Η υπερπλήρης Ατλέτικο που θα έπρεπε να παρελαύνει, κερδίζει δύσκολα και με την ψυχή στο στόμα. Η Ρεάλ από την άλλη, διασκεδάζει και περνά αρκετά πιο εύκολα από τις αντιπάλους της. Σίγουρα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κάνουμε πρόβλεψη, όμως οι «μερένχες» φαίνεται πως έχουν καλύτερο πακέτο από τους «ροχιμπλάνκος» για το εγχώριο στέμμα. Και με την Μπαρτσελόνα μάλλον off, η «βασίλισσα» γλυκοκοιτάει τον θρόνο της Ισπανίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ